Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Pregărirea pentru căsătorie


Am discutat zilele trecute cu un prieten despre tinerii din bisericile noastre. Într-o vreme a produselor „3 în 1 „, este foarte ușor să crezi că și căsătoria este un produs „la pachet”. All inclusive. Căsătoria fericită cere timp, muncă, rugăciune, post, pregătire, mentorare, încurajare, resurse.

Iată câteva elemente vitale pentru pregătirea pentru căsătorie:

 1. Găsește persoana potrivită pentru tine.

Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredinioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? ( 2 Cor. 6:14 )

Principiul acestui verset este non-negociabil. Nu mă bag în jug cu cineva care are interese, valori și credințe diferite de ale mele. Valorile și interesele sunt determinate de credința noastră. Mă port cum mă port în familie pentru că am o anumită credință. Am prietenii pe care îi am pentru că asta mă învață credința mea. Mă relaxez cum mă relaxez pentru că așa mă îndeamnă credința mea. Deci, două persoane care nu au aceași credință în Domnul Isus nu pot trage drept la același jug.

 1. Înțelegeți-vă și acceptați-vă unul pe altul. Pentru o căsătorie de succes este nevoie de mai mult decât de pasiune. E nevoie să ne înțelegem unul pe altul și apoi având aceste informații să decidem să ne acceptăm. De aceea, este esențial să fie o comunicare reală între băiat și fată. Din păcate, nu se discută în timpul prieteniei lucruri importante și de aceea după luna de miere apar uimirile. E nevoie să se discute despre familiile de origine, despre comportament, experiențele de viață, trecutul fiecăruia.
 1. Fii sănătos din punct de vedere emoțional, relațional, spiritual.Există un mit care trebuie demolat: dacă mă căsătoresc cu ea/el, mă va ajuta să mă fac mai bun(ă). Partenerul mă va ajuta să-mi rezolv problemele. Problemele de caracter (ex: minciuna cronică ) sau problemele de comunicare sau dependețele de drog și alcool trebuiesc rezolvate înainte de a intra în jugul căsniciei.
 1. Folosește-ți aliații pe care îi ai: timpul, mintea și prietenii. Timpul – Nu te grăbi să te căsătorești.

  Mintea – gândește și cu capul, nu numai cu hormonii.

  Prietenii – nu-ți abandona prietenii buni și loiali care te pot ajuta să vezi clar anumite situații.

 1. Urmează-l pe Domnul în tot ce faci. Nu curta decât tineri creștini. Tineri dedicați Domnului. Și crede-mă că sunt destui. Trebuie doar să te rogi, să fii tu unul dintre ei și să găsești metode creative de-ai găsi. O vizită într-o altă biserică ar fi o idee. Amână relația sexuală până la căsătorie. Știu că este o mare presiune dar veghează și păstrează-ți patul curat așa cum ne cere Domnul.

  Roagă-te pentru călăuzire.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Pregărirea pentru căsătorie

 1. Multumesc pentru articol am sa-l trimit baiatului cel mare. Desi el va urmareste blogul si chiar doreste sa va contacteze pentru a va cere permisiunea de a prelua un material de la dvs. de pe blog. Va incurajez sa postati cat mai multe articole pentru tineri, intru-cat sunt convinsa ca multi tineri din umbra citesc astfel de articole si au multe intrebari dar nu indraznesc sa le puna. Nimerit ar fi sa le citeasca de la oameni cu teama si cunostinta voii lui Dumnezeu si nu de la cei din lume…

 2. ambasadorul on said:

  Sora Carmen,

  mulțumesc pentru încurajare.

  Mult har!

 3. Stie cineva o metoda prin care o persoana se poate ” desdragosti ” ( desdragosti = proces invers indragostirii ) . Astept sfaturi serioase chiar daca intrebarea pare neserioasa . Va asigur ca e foarte serioasa .

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: