Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Trupul e Templul Duhului


Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care l-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? ( 1 Cor. 6:19 )

Când am citit aceste versete, m-am gândit la atâția care cred cumva că trupul nu este doar decât un ambalaj care se mototolește cu trecerea timpului. Și apoi, când ambalajul s-a „desfăcut” de tot, este aruncat într-o groapă. Și tot ce contează este sufletul. Asta auzim la înmormântări, așa-i? Țărâna merge înapoi în țărână. Sufletul este nemuritor!

Dar, când apostolul Pavel scrie 1 Corinteni se adresează unor creștini care aveau mari probleme cu învățătura despre învierea din morți. Și apostolul dedică un întreg capitol subiectului învierii trupului din morți.

Trupurile noastre nu sunt doar niște pachete de mușchi care vor ajunge în pământ la viermi. Trupurile noastre au fost create pentru Domnul nostru. Trupurile ne-au fost date pentru a demonstra gloria, puterea, înțelepciunea și sfințenia lui Dumnezeu. Trupul este un Templu al Duhului Sfânt. Trupul reprezintă sfânta sfintelor, locul în care Dumnezeu locuiește.

Acest adevăr schimbă atitudinea pe care o avem față trupurile noastre. Implicarea trupurilor noastre în anumite activități păcătoase înseamnă pur și simplu o violare a scopului înalt pentru care am fost creați.

Unii spun: „e trupul meu, și fac ce vreau cu el.” E trupul tău, da, dar a fost cumpărat de Altcineva. Proprietarul este Dumnezeu. Aă avem grijă ce băgăm în el. Grijă cum îl expunem, cum îl îmbrăcăm sau dezbrăcăm. Pentru că nu este al nostru, ci al Domnului, fugim ca speriații de curvie! Trupurile noastre sut create pentru a-l onora pe Domnul.

Nu știți că trupurile voastre sunt mădulare ale lui Cristos?

Iată că nu contează înaintea Domnului doar inima, ci și trupul!

Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “Trupul e Templul Duhului

  1. Flee Baby Flee [Guardrails], Andy Stanley

  2. Trupul nostru este intr-adevar sediul Duhului Sfant! Acest lucru trebuie sa ne faca constienti de realitatea Dumnezeirii din noi. Iar pe Dumnezeu nu-L putem lua ORICUM. Niciodata! Caci ” Dumnezeul nostru este UN FOC MISTUITOR.” Glorie Lui!

  3. sabrina on said:

    adevarat da nu e ceea ce caut

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: