Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Badea Ciutacu


Înțeleg din ce citesc că astăzi domnii Mircea Badea și Victor Ciutacu au demonstrat în fața CNA-ului împreună cu vreo câteva sute de cetățeni împotriva unei amenzi. Nu știu detalii despre această poveste dar mă întreb și eu așa, cum au ajuns domnii Badea și Ciutacu să protesteze în numele libertăţii de exprimare? Prea mulţi bani cere CNA, prea multe amenzi. Nu bag mâna în foc că CNA-ul nu are hibele sale, și că unii din compoziţie nu ar fi ispitiți să acţioneaze robotizat în numele puterii. Posibil! Dar de aici până la ce s-a întâmplat în stradă e cale lungă. Justifică asta un război penibil cu multe înjurături, expresii obscene și vulgare?

Oare de ce credem noi că avem dreptul să spargem pe cine vrem, dar când vine nota de plată pentru cioburi, ne văicărim, țipăm și ne credem cei mai persecutați?  Românii privesc în fiecare zi cum președintele țării este făcut troacă de porci. Românii privesc în fiecare zi cum instituțiile statului care sunt îmbrăcate cu autoritate sunt murdărite cu tot felul de gunoaie. Autoritatea este autoritate și trebuie RESPECTATĂ! Poți să nu fi de acord cu ea, dar poți să o și respecți! Dacă avem de-a face cu autorități care abuzează de putere, cred că sunt alte căi de a reacționa mult mai legale și mai civilizate și de ce nu, mai creștinești!

Îmi place comentariul domnului Andrei Pleșu vis-a-vis de această situațiune din fața CNA-ului:

Nu înţeleg, de pildă, cum poate cineva să-şi mănînce viaţa şi nervii bombănind acru, seară de seară, în studiourile cîtorva şezători televizate. Nu li se face lehamite? Nu îi înţeapă ficatul? Nu se plictisesc de ei înşişi şi de monotonia veştilor proaste? Merită să fii colecţionar de bube? Merită să fii, la nesfîrşit, bătăuşul de serviciu? Pe de altă parte, nu înţeleg cum poate cineva ocupat să dea cu bîta, cu tifla, cu gura, ani în şir, să fie hipersensibil cînd capătă, la rîndul lui, o zgîrietură, un bobîrnac, o scatoalcă. Dl Ciutacu, de exemplu, practică zilnic atacul. N-are mamă, n-are tată. E gata să zică orice despre oricine, dacă îi vine la îndemînă, dacă o cere ratingul, bîzdîcul propriu sau patria. Dar ferească Dumnezeu să fie victima unui tratament asemănător. Asta nu! Asta nu se poate tolera. Ce spune dl Ciutacu? Tocmai ce i se poate reproşa lui însuşi: că „nu e în regulă să spui orice despre oricine!”. Drept care Domnia Sa face reclamaţii la CNA, invocă dreptul la imagine, la libertatea de expresie, la respect. Foarte sensibil e şi dl Badea. Dînsul face băşcălie, în fiecare seară, de te miri cine. E nemilos, e zglobiu, e feroce. Ei şi? „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul!” (Bună vorbă, trebuie să recunosc.) Dacă însă cineva ripostează, dl Badea, care nu pare nici neinteligent, nici lipsit de umor, intră în colaps. Se dedică trup şi suflet statuii personale şi îşi demolează sîngeros preopinentul. Îl demolează? E mult spus. Căci iată încă un lucru pe care nu-l înţeleg: cum poate un băiat deştept să nu găsească în tolba sa de pamflete şmechere decît ceva de genul „prostule!”, „obsedatule sexual!”, şi altele, de aceeaşi fineţe? Cu un asemenea arsenal poţi mitralia orice, dar nici tu nu rămîi într-o postură prea onorabilă.
Fapt e că există, cum vedem, campioni ai execuţiilor „pe sticlă”, care ţipă ca din gură de şarpe cînd cineva vrea să-i execute pe ei.


Reclame

Single Post Navigation

9 thoughts on “Badea Ciutacu

 1. Adrian Lauran on said:

  Sunt in totalitate de acord cu Andrei Plesu. Nu poți aduce injurii cuiva fără sa fii ulterior afectat de ele. Căci cu ce măsura măsuri, cu aceea ți se va măsura.

 2. Se plictisesc acasa.

 3. „Superb” 😀

 4. @ Românii privesc în fiecare zi cum președintele țării este făcut troacă de porci.

  Reformulez: românii privesc în fiecare zi cum preşedintele ţării a făcut o troacă de porci… din ţara asta 🙂
  Depinde de pe ce parte privim lucrurile 🙂 E o vorbă: să nu ne amestecăm cu ei că ne mănîncă… porcii.
  Cu drag.

 5. @razvancristian

  Depinde de pe ce parte privim lucrurile, dar daca citim din Biblie de pe orice parte, gasim aceleasi invataturi care ne cheama la o anume viata fata de autoritate si stapanire.

 6. Ascultarea…
  Am văzut comentariul tău abia astăzi: te rog să mă ierţi că nu am răspuns.
  De acord cu tine: trebuie să privim totul prin perspectiva Lui.
  Politica: să dăm cezarului ce e a cezarului- ce mi-a dat mie Băsescu sau oamenii politici? NIMIC. Cu alte cuvinte, nu le sunt dator cu ceva.
  Badea şi Ciutacu au acţionat democratic. Corect? Ambasadorul şi-a spus punctul de vedere. Pînă aici corect. Mi-am exprimat şi eu opinia: aici am greşit! 🙂
  Cu drag.

 7. RazvanCristian,

  Eu am vrut sa subliniez chemarea noastra la respect fata de autoritate, chemare din partea lui Dumnezeu.

  „Adu-le aminte sã fie supuși stãpânirilor și dregãtorilor, sã-i asculte, sã fie gata sã facã orice lucru bun, sã nu vorbeascã de rãu pe nimeni, sã nu fie gata de ceartã, ci cumpãtați, plini de blândețe fațã de toți oamenii.” (Tit 3:1-2, e-sword)

  Sper sa fi inteles ideea pe care am vrut s-o exprim.

  In ce priveste modul in care aplicati cuvintele Domnului Isus la politica, eu consider ca Domnul s-a referit la proprietarul monedei despre care se facea vorba. Datoram sistemului tot ce e al sistemului si folosim. In plus, exista o autoritate si trebuie respectata intr-un anumit sens.

 8. Autoritatea este autoritate și trebuie RESPECTATĂ! Poți să nu fi de acord cu ea, dar poți să o și respecți! – Oare asa trebuie sa spuna si crestinii in China unde autoritatile spun ca o familie nu are voie sa aiba mai mult decit un copil?

 9. Cristina, raspunsul crestinilor chinezi ar putea fi:
  „Judecati voi singuri daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam mai mult de voi decat de Dumnezeu” (Fapt.4:19) Simplu si … respectuos!
  In vremea persecutiilor crestinii nu au sfidat autoritatile.
  Cat despre realitatea romaneasca … niciodata nu l-am stimat pe dl. Basescu, dar asta nu ma impiedica sa-l respect. Si asta ii recomand si (fr.) Mihai Gadea.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: