Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Sunt în criză! Ce să fac?


Daniel a experimentat multe crize în viață. A fost răpit, forțat să învețe într-un sistem nou, a dormit o noapte într-o groapă cu lei. Dar în capitolul 2 din Daniel aflăm că este pe lista neagră a călăului care-i vrea gâtul cu orice preț.

Ce a făcut Daniel în momente de criză?

Daniel s-a dus la împărat și l-a rugat să-i dea vreme … ( 2:16 )

Daniel pune deoparte o vreme, un timp pentru …. rugăciune! Nu-i cere nimic altceva lui Arioc decât un timp de rugăciune. În momente de criză sunt tentat să alerg, să dau telefoane, să țip, să mă agit. STOP! Avem nevoie de timp în rugăciune.

Care este vremea sau timpul pe care l-am pus deoparte pentru rugăciune? Ne asigurăm că avem timp pentru multe lucruri. Dar pentru rugăciune?

Apoi Daniel s-a dus în casa lui … ( 2:17 a )

Daniel pune un loc deoparte pentru rugăciune. Casa lui era un loc al rugăciunii. În capitolul 6 aflăm că avea un obicei ca să se roage de trei ori pe zi într-un loc special. O cameră în casa lui cu ferestrele deschise spre Ierusalim. Avem locuri preferate în mașină, în bucătărie, în biserică. Care este locul meu de rugăciune? Da, ne putem ruga oriunde, dar avem oare un loc în care ne putem retrage să ne rugăm în liniște? Poate fi mașina, garajul, biroul sau un loc retreas din pod.

… și a spus despre lucrul acesta tovarășilor săi, ( v.17b )

Daniel are tovarăși de rugăciune. Aici găsim unul din secretele vieții lui Daniel: tovarăși de rugăciune. Cred că la rugăciune este locul în care se formează adevăratele prietenii. Prietenii care rezistă și trec cu bine și prin cele mai mari crize. Prietenii făcuți la mare, la picnic, la volei sunt prieteni „slăbuți”. Adevăratele tovărășii sunt cele de la rugăciune.

Ai tovarăși de rugăciune? Când vine criza, la cine alergi și cu cine te rogi?

Răspunsul lui Dumnezeu a fost specific, miraculos și l-a glorificat pe Dumnezeu! Asta se poate întâmpla și cu rugăciunea ta din timpul crizei!

Single Post Navigation

One thought on “Sunt în criză! Ce să fac?

  1. „Hranitor”articol…

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: