Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Câte feluri de neveste sunt?


Acest post este pentru cei care încă nu au apucat să-și aleagă nevasta. Ochii mari, băieți! Dacă ai deja nevastă, singura opțiune este …. să o iubești! Și să o iubești mult de tot, așa cum este ea. Exact cum a făcut și Cristos cu Biserica. A iubit-o și s-a jertfit pentru ea.

Biblia ne spune că sunt mai multe feluri de neveste în lumea asta. Cu care să încep?

1. Nevasta pricepută.

  Casa și averea le moștenim de la părinți, dar o nevastă pricepută este un dar de la Domnul – Prov.19:14

  Mare lucru e să ai o nevastă pricepută. Înțeleaptă. Priceperea este mai de preț decât frumusețea. Priceperea nu se capată la facultate. Degeaba e frumoasă dacă nu-i și pricepută. Degeaba are genele lungi dacă nu știe să-ți ofere alinare și sfat înțelept atunci când ai da orice să-l capeți.

  2. Nevasta nebună.

  Dar Iov i-a răspuns: „Vorbești ca o femeie nebună.” – Iov 2:10

  Nevasta lui Iov l-a sfătuit să blasteme pe Dumnezeu. Cât timp copiii îi erau bine și toate erau bune, soția aceasta a fost credincioasă. Când a dat de sărăcie, de boală și necaz, credința ei s-a destrămat. O astfel de soție este foarte ușor de găsit și astăzi. În zilele bune vorbește ca o credinioasă, dar în zilele grele și urâte vorbirea ei este ca a celor din lume.

  3. Nevasta ispititoare.

  Biblia spune despre Eva că „a dat și bărbatului ei”. Atunci când un soț își iubește soția, el este foarte influențabil de ea. Dăruiește, dacă ea îl îndeamnă, se duce în misiune, dacă ea îl încurajează. Este o mare pacoste femeia care-și îndeamnă bărbatul să calce Cuvântul lui Dumnezeu. Ne amintim de Izabela, soția lacomă a lui Ahab, care-și îndeamnă bărbatul să fure o vie care aparținea altuia. O amintim și pe Zereș, soția lui Haman, care-și îndeamnă bărbatul să facă o spânzurătoare pentru Mardoheu. Ce mare har să ai o soție care să te îndemne la fapte bune, duhovnicești. Să te îndemne să trăiești Cuvântul lui Dumnezeu!

  4. Nevasta gâlcevitoare.

  Un fiu nebun este o nenorocire pentru tatăl său și o nevastă gâlcevitoare este ca o ștreașină de pe care picură într-una – Prov.19:13

  Ați azit de picătura chinezească. Este denumirea populară a torturii cu apă. Apa este lăsată ușor să curgă în picături pe fruntea unei persoane, ducând, treptat, la nebunia victimei. Această formă de tortură a fost descrisă de Hippolytus de Marsliis în Italia secolului al XVI-lea. Se presupune că tortura vine de la faptul că apa curge foarte încet si foarte puțin, la intervale scurte de timp. Și nu lasă urme. De ce credeți că marele Solomon prefera o locuință incomodă și săracă cu o femeie care are vorbe pricepute, decât un palat bogat cu o femeie pusă mereu pe ceartă? Numai Duhul lui Dumnezeu poate îmblânzi acel mădular mic și atât de păcătos numit, limba.

  Single Post Navigation

  2 thoughts on “Câte feluri de neveste sunt?

  1. Fain articol. Ne indeamna sa ne cercetam inima si sa gandim de doua ori inainte de a deschide gura si a face ravagii cu ea…

  2. Da, interesant. As vrea sa vad si ce tipuri de soti exista… Dar, din pacate, acestea se aplica si la soti (barbati) deopotriva, cel putin asta ne invata experienta zilnica. Sa ne lumineze Dumnezeu!

  Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google

  Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: