Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Comunicatul Uniunii Baptiste referitor la „Străjeri”Iubiți frați și surori în Domnul Isus Hristos,

Vă transmitem salutări sfinte și pline de dragoste în numele Domnului Isus Hristos care s-a născut în ieslea din Betleem! Convinși, pe baza Scripturii, că Isus Hristos, Capul Bisericii „este același, ieri și azi și în veci” (Evrei 13:8), vă îndemnăm să sărbătorim nașterea Mântuitorului într-o atitudine de smerenie și de recunoștință pentru Darul lui Dumnezeu nespus de mare pentru toți oamenii. Prin îndurarea lui Dumnezeu, bisericile creștine baptiste s-au bucurat și în anul acesta de harul Său pentru creștere spirituală și pentru mântuirea multora. Suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru libertatea religioasă din țară și pentru dedicarea slujitorilor și a bisericilor noastre în slujirea încredințată și în dorința de a rămâne neclintite lângă Domnul, păstrând curată „credinta care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna” (Iuda 3).

În urma comunicatelor celor care se numesc ”Strajerii” și ale unor păstori baptiști implicați în întâlnirile acestora, Consiliul Uniunii Baptiste întrunit la Arad la data de 08 decembrie 2010, a evaluat luările de poziție făcute de aceștia. În urma discuțiilor avute, și ținând cont de principiile biblice înțelese și practicate de baptiștii din România, am ajuns la convingerea că este necesar să transmitem următoarele precizări:

1. Consiliul Uniunii Baptiste din România se delimitează de practicile și învățăturile nebiblice și străine de practica și învățătura bisericilor baptiste promovate de cei care se numesc ”Strajerii” (de exemplu: predicarea evangheliei prosperității, practicarea profețiilor nebiblice, practica condiționării prezenței Duhului Sfânt de vorbirea în limbi, practica vindecărilor la comanda unei persoane, promovarea învățăturilor grupării din Africa condusă de Chris, asocierea cu ”Şcoala de vindecare”).

2. Datorită modului în care a ales să mediatizeze poziția sa în urma experiențelor personale avute și a exprimării unei atitudini nepotrivite față de viața spirituală a bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii consideră că fratele Iosif Ţon a părăsit din proprie inițiativă învățătura și practica bisericilor noastre.

3. În urma declarațiilor și a comunicatelor fratelui Iosif Ton prin care recunoaște și afirmă alăturarea sa la gruparea ”Strajerilor”, alegând astfel să iasă din cadrul practicilor și învățăturilor bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii a decis retragerea ordinarii pentru slujire a fratelui în bisericile baptiste din Uniunea Baptistă din România, până la o vreme de îndreptare și pocăință.

4. Având în vedere discuțiile existente în prezent cu liderii celor care se numesc ”Strajerii”, Consiliul Uniunii recomandă comunităților din Bihor și București să clarifice poziția acestora și a bisericilor care acceptă slujirea lor în raport cu învățătura și practica bisericilor baptiste. Până la clarificarea situației, Consiliul Uniunii a decis suspendarea din slujire ca păstori baptiști a fraților Ioan Peia și Ilie Popa. Comunitatea Bihor a comunicat faptul că fratele Nelu Demeter nu este ordinat ca păstor sau prezbiter în bisericile din Uniunea Baptistă și a solicitat bisericii locale excluderea acestuia până la îndreptarea sa.

Consiliul Uniunii afirmă faptul că baptiștii din România stau în continuare lângă doctrina față de persoana Duhului Sfânt, lucrarea Sa și față de înțelegerea darurilor spirituale așa cum sunt acestea prezentate în Sfânta Scriptură și înțelese în bisericile noastre. Fiecare credincios născut din nou are Duhul Sfânt și trebuie să urmărească permanent plinătatea Duhului Sfânt și umblarea în dragoste divină. Îndemnăm frățietatea la post și rugăciune pentru creștere spirituală și pentru o mai bună mărturie a bisericilor baptiste din România.

În calitate de credincioși suntem chemați la veghere în viața personală, în viața de familie și în viața bisericii. Având în vedere avertizarea Mântuitorului și a apostolilor asupra apariției învățăturilor false și a prorocilor mincinoși (Matei 7, Faptele Apostolilor 20, 1 Ioan 4), chemăm toți credincioșii și toți slujitorii bisericilor sa fie treji, să vestească în puterea Duhului o Evanghelie întreagă și curată.

Membrii Consiliului Uniunii se roagă ca frații mai sus menționați și cei care urmează asemenea practici și învățături să înțeleagă din prezentul comunicat că dorim ca viața bisericilor baptiste din România să fie animată de prezența Duhului Sfânt într-un spirit de unitate și mărturie a Domnului Isus Hristos așa cum ni-l prezintă Sfânta Scriptură.

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze bisericile baptiste cu părtășie unitate în sezonul în care îngerii au venit cu minunata cântare : „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui”.

Consiliul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România
Arad, 8 decembrie 2010

sursa AICI

Single Post Navigation

15 thoughts on “Comunicatul Uniunii Baptiste referitor la „Străjeri”

 1. Ai primit acordul sa-l afisezi?

 2. costica H. on said:

  cu acord sa u fara acord,conteaza mai putin;

  ceelalti au oprit comentariile pe acest post;
  doar un lucru vreau sa scriu;conducerea uniunii au ratat o ocazie pe care au avut-o,singura intr-o generatie.
  Nu au reusit sa se ridice mai presus decat inaintasii lor.

 3. Pingback: Declarații și reacții față de decizia Consiliului Uniunii Baptiste de ”retragere a ordinării pentru slujire” pastorului Iosif Țon (II) « Istorie Evanghelica

 4. ambasadorul on said:

  Costică,

  și cam cum credeți că ar fi procedat înaintașii noștri?

 5. ambasadorul on said:

  Liliana Corbu,

  mulțumesc mult. Am auzit și eu astăzi de la un seminarist această veste tristă. Nu este primul preinfarct. Ne rugăm Domnului!

 6. Pare mai degraba un comunicat de partid comunist.
  Reminiscente…?

 7. ambasadorul on said:

  DanH,

  aveți dreptul să nu fiți de acord cu acest comunicat.
  Dar, vă rog să vă păstrați bunul simț atunci când puneți etichete pe un comunicat oficial.
  Mulțumesc!

 8. Si daca prin acest comunicat Uniunea, sau mai bine zis Consiliul Uniunii, si-a dovedit incompetenta si distanta de la care trateaza problemele trebuie sa-i laudam?

 9. Nemultumitii se pot transfera la alte uniunii…

 10. – cit de „oficial” este acel comunicat si cit de oficiala este uniunea baptista?
  – sunt bisericile baptiste din Romania obligate sa ia in considerare deciziile acestei uniuni?

 11. sper sa publicati si raspunsul fratelui Iosif Ton nu d ealta dar sa ramaneti credibil in informare si echidistant…plus e si deontologic zic eu chiar dac ain spatiul virtual v-ati cam obisnuit sa nu mai respectati nici un fel de reguli…..si ca sa nu spuneti ca nu il aveti va dau eu un link http://lascaupetru.wordpress.com/2010/12/14/raspunsul-lui-iosif-ton-la-comunicatul-uniunii-baptiste/

 12. ambasadorul on said:

  Coco, mulțumesc pentru sugestie.
  Cei care sunt interesați de răspunsul fr. Țon pot accesa link-ul oferit.

 13. nu de alta voiam sa ma conving de care parte esti de fapt…crezi ca nu puteau afla si comunicatul din alta parte? e plin netul de postari si comentarii….nu era necesar sa postezi tocmai dumitale..sper intre timp ai aflat ca e nul….nu mai trimt nimic las sa te informezi singur

 14. @coco

  Ati uitat sa va prezentati 🙂 (ca tot aminteati despre deontologie).

  Ati pierdut din vedere exprimarea si estetica limbii romane (apropos de respectarea regulilor in spatiul virtual)

  Credibilitatea in informare presupune echidistanta? Cand Domnul si autorii NT ne-au chemat de la moartea vesnica la viata, de sub puterea Satanei la Dumnezeu, ce parere aveti, au fost credibili? Dar echidistanti?

  @”e plin netul de postari si comentarii….nu era necesar sa postezi tocmai dumitale..sper intre timp ai aflat ca e nul….nu mai trimt nimic las sa te informezi singur”
  – multumim de argumentatia stufoasa;
  – sper ca intelegeti ca nu era necesar sa comentati tocmai dvs;
  – ce e nul?
  – va rugam, trimiteti, trimiteti… sunteti singura noastra sursa de incredere… (am pus punctele de suspensie fiindca am constatat ca va plac)

  In rest, toate cele bune.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: