Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Diavolul are carnetul suspendat


Așa cum vă povesteam ieri, am întâlnit pe drumul meu spre casă un șofer nebun. Când l-am depășit și mi-am aruncat o privire spre locul șoferului, am văzut un om aproape mort de beat care se ținea strâns de volanul mașinii.

Am știut că trebuie oprit numaidecât. Dar nu m-am luat la întrecere cu el și nici la trântă. Am chemat pe cel ce are puterea și resursele să-l oprească. Polițistul. Uniforma lui, chipiul, bacheta, pistolul, inscripția de pe mașină sunt suficiente pentru a-l opri pe șoferul turmentat. Și așa s-a și întâmplat. Poliția l-a oprit! Iar eu mi-am continuat drumul spre casă știind că confruntarea mea cu șoferul nebun a fost una reală.

Cristos Domnul este singurul capabil să izbăvească. El este singurul care aduce eliberare. Noi nu putem elibera un posedat de demoni tot așa cum nici nu-l putem naște din nou.

Iată un pragraf din cartea scris să pastorii Peter Mater & John C Whitcomb, „Fenomenul Carismatic„:

Carismaticii văd posesiuni demonice în tot locul, scot demoni din oameni care nu manifestă niciunul din „simptomele” celor posedați, prezente în descrierile biblice ale celor posedați, afară doar de reacții isterice programate, care sunt văzute uneori în suporterii carismatici exorcizați.

Pe scurt, poziția biblică referitoare la posedarea demonică „involuntară” sună cum urmează:

 1. Isus ne învață că venirea Lui va conduce la o limitare severă a puterilor lui Satan de a poseda suflete ( Luca 11:20-21; Ioan 12:31 )
 2. Înșiși demonii erau conștienți de inevitabilul sfârșit al libertăii lor de a poseda suflete ( Luca 8:28; Mc.1:24 )
 3. Despre demoni se spune că sunt ținuți în robie după Calvar deoarece Cristos i-a dezbrăcat de puterea lor nelimitată de a stăpâni mințile și sufletele oamenilor ( Efes.4:8; Ps.68:18 )
 4. Lui Satan ( și demonilor lui ) nu-i va fi permisă nici o manifestare liberă până la sfârșitul veacurilor. El trebuie să lucreze pe furiș și deghizat; prin ispite și minciuni. El este forțat să rămână invizibil în lucrarea sa – lucru care nu s-ar întâmpla dacă demonilor li s-ar permite să se întrupeze după voia lor într-un număr mare de oameni ( 2 Tes.2:6-8 )
 5. Activitățile curente ale demonilor sunt descrise concis în diferite pasaje ale Noului Testament, iar locuirea sufletelor nu este o activitate listată. Ei mint, ispitesc, stârnesc certuri în biserică, fac război cu biserica, prigonesc și caută constant să introducă doctrine false ( ex: 1 Timotei 4:1; Iacov 3:14-15; 1 Ioan 4:1-6; Apocalipsa 12:7 )
 6. Posedăm înregistrarea minunilor de exorcizare făcute de Domnul și de apostolii Lui, dar nu găsim nici o poruncă sau instrucțiune adresată slujitorilor și credincioșilor obișnuiți care să le dea autoritatea să scoată demoni.

Învățătura Noului Testament spune că bătălia noastră împotriva lui Satan și a îngerilor lui este un conflict indirect! Noi nu atingem, nu simțim, nu vorbim și nu ne confruntăm direct cu vrăjmașul, ci ne luptăm folosind armura și armele asigurate de Dumnezeu ( Efeseni 6:1-18 ). Când ne ispitește, ne îndeletnicim  cu îndatoririle spirituale care ne protejează și luptăm nu printr-o dezlănțuire verbală împotriva demonilor, ci prin răspândirea Evangheliei și, astfel, prin câștigarea inimilor oamenilor.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Diavolul are carnetul suspendat

 1. Fr. Adi ,

  cum este posibil sa fi asa inchis la minte si sa nu intelegi acest subiect al demonizarii , cind pe pamant sant o multime de oameni care comit pacate deosebit de grave , care nu sint altceva decit rezultatul posedarii demonice ?
  Nu cumva o curva prostituata , care practica prostitutia este demonizata asa cum era Maria Margalena din care Domnul a scos 7 draci ? Scrie Biblia ca femeia aceasta avea manifestari extreme in viata ei ? Ma indoiesc ? Nu cumva un homosexual este stapanit de un duh de curvie , care ii orienteaza viata spre acest pacat ? Sti ca ministrul de externe al Germaniei este homosexual declarat , care de curind si-a oficiat casatoria cu partenerul lui ? Vrei sa afirmi ca un asemenea om nu este demonizat ? Are acest om manifestari extreme fiind demonizat ? Ma indoiesc . El are un comportament in toata regula ca si politician si se comporta ca un om normal si totusi viata lui privata nu este altceva decit rezultatul posedarii demonice .
  Dar despre cei care traiesc in pacat de curvie , preacurvie , avorturi , medici care omoara copii nenascuti cu nemiluita , cei care se drogheaza , cei care ucid in mod premeditat , etc, etc, etc. ???? Acestia nu sint oameni demonizati ?
  Dar despre vrajitoare , despre cei ce cheama mortii si alte pacate grave ??? Nu sint aceste pacate rodul unei vieti demonizate ??? Dar satanistii , masonii , si cei care se ocupa cu ocultismul ? Hitler nu a fost posedat de stana , Stalin , Musolini si alti tirani care au omorit oameni cu nemiluita ??
  Iuda care a fost posedat personal de satana , arata Biblia ca el a avut comportamente extreme dupa aceea ? Nicidecum . Nu arata Biblia ca el s-a comportat ca un om normal in anumite aspecte ? Deci din asta putem intelege ca un om chiar stapinit de satana in mod direct se poate comporta normal in anumite laturi . Urmariti toate actiunile acestui om stapanit de satana in mod direct , de la cina cea de taina si pina la spinzurarea lui si nu ve-ti vedea niciun comportament extrem . Totusi in ce priveste viata lui morala Biblia arata elemente ca el era influintat de un demon care ii stapinea viata, tocmai de aceea Domnul la numit drac, inainte ca el sa fie posedat de satana in persoana .
  Trezeste-te frate Adi, ca mare socoteala vei da in fata lui Dumnezeu pentru ca induci oamenii in eroare cu asemenea aberatii .

 2. Frate Remus , mi se pare o ipocrizie sa faci demonizat pe ministrul de externe al Germaniei ,dar in acelasi timp sa profiti material de pe urma guvernului Germaniei .

 3. Pingback: 16 postări în Top 100 WP (14.01.2011) « România Evanghelică

 4. Stimate Sandu ,

  cred ca statul german a castigat de pe mine taxe si impozite destule de cind locuiesc in acesta tara . Si asta nu are nimic a face cu pacatul sodomic al ministrului . Ori tu vrei sa-l faci un om moral pe un homosexual ?

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: