Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Secretul marilor treziri (2), de Marcu Nichifor


Cuvântul este însoțit de starea ta sufletească, el lucrează în măsura în care Domnul Isus trăiește în tine. Noi nu putem face nimic, din contra stricăm, punem piedici în calea sufletelor, dacă viața noastră nu este o Biblie deschisă, în care Dumnezeu să trăiască și să fie văzut de alții. Tu nu poți să-l slujești pe Dumnezeu, decât numai prin puterea pe care o ai prin Credință, în legătură cu El. Măsura după care o slujbă își are valoarea pentru Dumnezeu și înaintea Lui, este măsura în care Domnul Isus trăiește și se vede în cel ce slujește. „Despărțiți de Mine nu puteți face nimic”. Citește bine nimic, nimic. Multora din cei ce predică, Domnul Isus le va spune curat, pe față: „Niciodată nu v-am cunoscut”, le vorbea de intimitate lăuntrică, „depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege ( Mat.7:23 ). Cea mai mare fărădelege este să-l predici altora pe Domnul Isus, iar tu singur să trăiești fără El în intimitate lăuntrică.

M-am dus zilele trecute în vizite pe la credincioși, îi întreb ce fac, și un suflet mai tânăr, îl cunoșteam sincer, îmi răspunde „nu tocmai bine”. Ce ți s-a întâmplat? Nimic. Cum se poate așa ceva? Dacă vine Domnul Isus ești gata? Nu. Ce să fie mă gândesc, cum oare diavolul reuși să împietrească această inimă și s-o tulbure. De când ești în această stare? De vreo zece zile. Începu să plângă; și-mi zice, de când a vorbit fratele T. la tinerei. Fratele T. era unul dintre tinerii sinceri, era student și din când în când mai spunea și el câte o vorbă de încurajare în cercul tineretului. El îmi mărturisi însă că mai înainte, cum într-o înprejurare critică a spus o minciună. Și cum Domnul Isus s-a îndepărtat de el, așa că se împietrise deabinelea. Și vorbind tinerilor i-a împietrit și pe alții, pentru că vorbele lui erau frumoase, dar în sufletul lui era legat, întemnițat păcatului, așa că și alții au fost legați de aceleași lanțuri; vorbind el, n-a transmis lumina ci lanțurile lui, nenorocind pe alții. Vorbind, dacă ești legat, nenorocești, pe alții legându-i.

Când l-am întâlnit i-am zis: „până aici, astăzi trebuie să-ți clarifici situația ta”. Ne-am dus la un frate, ca să ne rugăm pentru el. După ce și-a mărturisit păcatele, și ne-am rugat unii pentru alții ( Iacov 4:16 ) am plecat cu el la niște necredincioși. O bolnavă l-a primit pe Domnul Isus. El a văzut clar cum Dumnezeu l-a putut întrebuința. În decursul săptămânii încă vreo patru suflete l-au primit pe Mântuitorul. Ia cercetează-te bine, să vezi se folosește Dumnezeu de tine sau întunericul? Și vezi pocăiește-te, tu ești cauza cel ce citești, că alții nu-L primesc pe Dumnezeu în viața lor. Nu lua aceasta cu condamnare din partea vreunui om, ci ia-o ca o lumină din partea Mântuitorului tău.

Ce faci cu lumina pe care o primești? Îți orânduiești viața după ea, sau o arunci la o parte sub obroc? Adică nu ții seama de ea. Ia seama, dacă o neglijezi ți se va lua sfeșnicul. Numai acelui ce are i se va mai da, iar acelui ce n-are i se va lua și aceea ce i se pare că are. Grijă ce faci!

( articolul a fost scris de fratele Marcu Nichifor pentru calendarul ” Îndrumătorul Creștin” din anul 1947 )

Anunțuri

Single Post Navigation

6 thoughts on “Secretul marilor treziri (2), de Marcu Nichifor

 1. Hopa , ce mai pus la spam fr. Adi ?

 2. Fr. Adi ,

  nu vrei sa-i trimiti o depesa colegului tau pastor de la ( editat ) si sa-l informezi ca oamenii trebuie sa vina imbracati in adunarea lui Dumnezeu in mod decent si nu ca pe bulevard sau ca la barul de noapte ? Ca tot ai adus vorba de trezire !!!
  Daca si pastorul este ca si logodnica din videoclip , vai de ea adunare !!!!
  Si de cand crestinii care au darul de a canta , au devenit ” lautari ” sa cante la logodnele si nuntile pocaitilor ? ( editat )

 3. ambasadorul on said:

  Frate Remus,

  cred că puteți să o faceți și personal.
  Domnul să aibe îndurare de noi toți!

  Mult har!

 4. Pai de ce sa o fac eu personal ? Este colegul tau . Tu il cunosti pe nume ca , doar este din uniunea voastra nu a noastra . Iar voi va vizitati unii pe altii Hategul si ( editat ) . Si de ce ai editat comentariul meu ? Tie rusine sa vada si altii o aberatie dintr-o adunare Baptista ? Sau la tine pe blog functioneaza lucruri negative numai de la penticostali, carismatici sau de la strajeri , pe care-i faci eretici fiindca accepta toate darurile Duhului Sfint ca fiind active azi ?
  Daca logoditii din adunarea aceea si-au pus videoclipurile pe you tube si este o informatie publica unde poate vedea oricine doreste , la tine de ce este interzisa vizionarea ?

 5. ambasadorul on said:

  Măsura după care o slujbă își are valoarea pentru Dumnezeu și înaintea Lui, este măsura în care Domnul Isus trăiește și se vede în cel ce slujește.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: