Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Cum va fi în cer? ( 1 )


Sâmbătă seară am urmărit împreună cu soția serviciul de înmormântare din familia Candreanu, de la Betania, Timișoara. Am avut lacrimi pe obraz de cîteva ori și am simpatizat în rugăciune cu familia îndoliată. Dar în același timp, am fost umplut de bucurie la gândul că Dumnezeu ne promite un cer nou și un pământ nou. Acolo moartea nu mai există.

Cum va fi în cer? Una din cărțile cele mai palpitante, provocatoare și cu prea multe speculații poate, pe subiectul cerului cred că este cartea scrisă de Randy Alcorn, „Heaven”.

Iată câteva din multele întrebările la care Randy Alcorn ne provoacă să încercăm un răspuns:
Cum vor arăta trupurile noastre în cer?
Vom fi de aceeași înălțime ca și aici pe pământ?
Vor fi slabi și grași?
Vom avea cele cinci simțuri?
Vor avea trupuri perfecte? Mi-a plăcut în mod deosebit exemplul oferit de Randy despre Joni Eareckson Tada care a fost invitată să vorbească unui grup de credincioși cu handicap mintal. Joni le-a spus că în cer ea va primi un corp nou. Dar apoi a adăugat: „Iar voi veți primi o minte nouă”. Clasa a explodat în aplauze și strigăte de bucurie.

Vom purta haine?
Ce vârstă vom avea?

Întrebarea cu vârsta mi se pare una interesantă. Dacă un copil de 6 ani moare, va fi tot de 6 ani și acolo. Dar bunicul de 80 de ani, ce vârstă va avea acolo?

Peter Lombard afirmă că

Un băiețel care moare imediat ce s-a născut  va fi înviat în trupul pe care l-ar fi avut dacă ar fi trăit până la vîrsta de 30 de ani.

Thomas Aquinas a argumentat că vom fi înviați la vârsta la care Domnul Isus a fost crucificat. Adică, 33.

Hank Hanegraaff ne sugerează că

ADN-ul nostru este astfel programat încât la un moment dat să atingă punctul culminant din punct de vedere al funcționalității. Se pare că acest punct este atins undeva prin anii 20 și 30. Dacă schița pentru trupul glorificat se află în ADN-ul nostru, atunci este destul de logic să credem că trupurile noastre vor fi înviate în stadiul optim al dezvoltării noastre, așa cum este determinat de ADN.

Asta înseamnă că un copil care moare nu va fi copil în cer, ci va fi de 30 de ani? La această întrebare, Randy Alcorn inserează o idee interesantă:

acești copilași vor fi lăsați în noul pământ să continue să crească. Asta înseamnă, că părinții credincioși, vor avea ocazia să-și vadă acolo copiii crescând și să aibe un rol în viețile lor. În noul pământ se vor restaura într-un mod unic unele oportunități pierdute în viața aceasta.

V-ați gândit vreodată în felul acesta la cer? Cred că avem suficient material de rumegat.

Reclame

Single Post Navigation

One thought on “Cum va fi în cer? ( 1 )

  1. Mai este o carte scrisa de Don Piper „90 minutes in heaven” sau cam asa ceva.Destul de interesanta, o experienta personala, dupa un accident de masina….poate daca o cititi ne spuneti o impresie?

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: