Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Adunarea Generală: închinare sau întinare? (3)


Continuăm și azi din articolul scris de fratele Daniel Brânzei despre adunările generale din bisericile noastre:

– adunari de exprimarea nemultumirii
Un alt lucru pe care l-am invat de la altii este sa ascult orice sfaturi si sa raspund apoi: “Buna ideie! Nu vre sa faci dumneatale asta? Vorbesc cu ceilalti si te vom sustine din toata inima.” O asemenea atitudine i-a insufletit pe multi sa inceapa activitati pe care, pe drept cuvant, le vazusera necesare in biserica si i-a facut pe altii sa … taca si sa nu mai vina inapoi cu aceiasi problema. O spun mereu si multora: “Nu de sfaturi avem nevoie, ci de oameni gata sa se faca parte din rezolvarea problemelor prin lucrarea lor personala!” Dumnezeu nu cauta sfaturi, ci … oameni gata sa stea in spartura!

Nu trebuie sa lasam ca oamenii sa adune nemultumiri timp de 364 de zile din an si apoi sa le basculeze ca pe un gunoi la adunarea anuala! Am intrebat acum noua ani pe cineva daca are vreo nemultumire. Mi-a raspuns: “Vei afla peste cateva luni, la adunarea generala!”
Iata o conceptie care trebuie neaparat schimbata. Nemultumirile sunt pentru discutiile in grupuri mici, fata in fata. Pentru discutiile publice trebuie sa pastram respectul si pretuirea reciproca. “Critica in ascuns, lauda in public!” Iata care ar trebui sa fie practica adunarilor crestine.

Anunțuri

Single Post Navigation

One thought on “Adunarea Generală: închinare sau întinare? (3)

  1. @Pentru discutiile publice trebuie sa pastram respectul si pretuirea reciproca. “Critica in ascuns, lauda in public!” Iata care ar trebui sa fie practica adunarilor crestine.

    De acord.

    PS: 🙂 „critica in ascuns” se refera la criticarea persoanei despre care se critica, fata in fata. Nu se refera la politicile barfologice.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: