Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Mușcă-ți limba!


Ferește-te de vorbăriile goale și lumești; căci cei ce le țin vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu. Și cuvântul lor va roade ca cangrena. Din numărul acesta sunt Imeneu și Filet. ( 2 Timotei 2:16,17 )

Una din cele mai dezastruoase rugini care roade extrem de eficient lanțul dragostei frățești este vorba rea. La început rugina apare ca o pată pe fierul cel tare. Și nu pare deloc periculoasă. Dar, mai apoi încetul cu încetul pătrunde tot mai adânc. Și în final, îl va frânge. Așa este și cu cel ce umblă cu vorbele rele și bârfeli.

Despre Socrate se spune că era un mare dușman al vorbelor rele. Unul din prietenii lui a venit într-o zi să-i spună ce a vorbit cineva la adresa lui. Socrate l-a întrebat: „Tu ai cernut mai întâi prin cele 3 site?” Omul a răspuns: „Nu știu ce site.”

Socrate i le-a spus. Iată care sunt:

1. Ești absolut sigur că-i adevărat ce vrei să-mi spui?

2. Îmi face bucurie ceea ce vrei să-mi spui?

3. Nu pot trăi dacă nu-mi spui vorbele acelea?

Prietenul lui Socrate a fost sfătuit să-și facă rost de o lopată și să se ducă să îngroape acele vorbe.

Înțelept om, acest Socrate, așa-i?

Cred că Dumnezeu ne-a dat în gură dinți nu numai pentru a mânca, ci și pentru a ne mușca de limbă când vorbește ce nu trebuie. O vorbă nespusă o mai poți spune, dar pe cea spusă n-o mai poți întoarce!

Mult har!

Single Post Navigation

3 thoughts on “Mușcă-ți limba!

 1. Continuarea poveștii era că prietenul lui vroia să-l avertizeze că soția lui îl trădase (am citit versiunea asta – nu știu exact dacă e cea reală). Situația se schimbă, nu?

 2. Shalom!

  Intr-adevar LIMBA este un mic madular care poate aprinde o padure. Cred ca la nivelul limbii noi pacatuim cel mai mult.
  Barfa, de fapt acel subterfugiu al firii pamantesti care atata curiozitatea , amplificand-o in conversatii neziditoare, trebuie eradicata din Trupul lui Christos. De ce? In primul rand pentru ca D0mnului nu-i place vorbaraia inutila si defaimatoare. Sa ne uitam in vechime. Miriam , sora lui Moshe, credea ca face un lucru bun daca se supara pe fratele ei, si pe sotia acestuia ( care era dintre neamuri ), dandu-si frau liber amaraciunii si vorbirii de rau. Inima Domnului insa S-a intristat si a trebuit sa-i dea o lectie usturatoare , scapand tot prin mijlocirea fratelui ei.
  Se pare ca unele lucruri IL supara pe Domnul foarte mult, iar noi ca niste fii ai luminii trebuie sa invatam care sunt acestea, ca sa ne pocaim ( pentru Binele nostru spiritual , pentru „refreshment”-ul sufletesc, pentru restabilirea unei relatii corecte cu Dumnezeul nostru) si sa mergem mai departe pe Calea Credintei. In adevar nu ne putem permite, acum, tinand cont de vremurile pe care le traim, sa regresam. Asadar, in orice situatie, pocainta adanca si …mai departe , la drum cu Domnul de Mana. Sa fiti binecuvantati! Maranata!

 3. ambasadorul on said:

  Pacea Domnului sora Otniela.

  mulțumesc pentru vizită și încurajări.
  Bârfa înflorește acolo unde este cine să o asculte. Cred că acest virus a căpătat rezistență, mai ales la români. Pocăința este antidotul.
  Primul pas, să nu-l mai ascultăm pe bârfitor. Se va supăra, va căuta pe altul, dar vom fi mai feriți de acest virus.

  Mult har!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: