Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

El nu o pierde niciodată! Eu da!


Credincioșia.

Iată un cuvânt care devine tot mai jenant și tot mai rar. Credincioșie în căsnicie? E tot mai greu. Credincioșie în afaceri? Trebuie să te descurci cumva. Credincioșie în politică? Sună a oximoron. Credincioșie în slujire? Depinde de cum mă simt și de cum sunt apreciat.

Cred că există în fiecare o anumită doză de necredincioșie. Există oare vreo persoană care să fie credincioasă mereu? În fiecare zi și în fiecare moment? Nu cred! Să nu ne grăbim! Știu o Persoană care nu-și pierde credincioșia niciodată!

 1. Dumnezeu este credincios în iertarea oferită. În 1 Ioan 1:9 Biblia spune: „Dacă ne mărturisim păcatele , El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.” Dumnezeu este credincios iar dragostea Lui este necondiționată.
 2. Dumnezeu este credincios în protecția Lui. Omnipotența Lui nu poate fi contestată. Domnul ne va păzi de orice rău spune cântarea pe care o cântăm în bisericile noastre. Biblia spune în 2 Tes. 3:3 „Credincios este Domnul: El vă va întări și vă va păzi de cel rău„.
 3. Dumnezeu este credincios în promisiunea Lui. Evrei 10:23 „Să ținem fără șovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduința„. Cuvântul lui Dumnezeu nu se clatină și nici nu se schimbă. Dumnezeu nu intră în disperare sau panică. El este Suveranul care se ține de cuvânt.

 

În ce fel te încurajează adevărul că Dumnezeu este credincios?

 

 

 

Single Post Navigation

6 thoughts on “El nu o pierde niciodată! Eu da!

 1. Ma incurajeaza faptul ca Dumnezeu e pro-activ, nu re-activ. Consecventa omului este limitata in ceea ce priveste loialitatea/iertarea/protectia/promisiunile datorita faptului ca suntem re-activi, conditionand consecventa (credinciosia) noastra de modul in care cel de langa noi raspunde. Intr-o lume postmoderna, in care totul e supus schimbarii-de-dragul-schimbarii, in care nu principiile ne ghideaza, ci pragmatismul (functioneaza, deci e bun), singurul reper stabil este consecventa Domnului. Nicolae Iorga spunea, cu cinism, ca „numai boul e consecvent” (referindu-se la politica). Si Oaia Domnului, as adauga eu.

 2. Ma bucur mult de constanta si statornicia Lui Dumnezeu in legamantul de dragoste cu noi.

 3. … multumim si pentru link-ul catre articolul d-lui Plesu despre disperare. Dansul a fost fascinat de cartea Iov (cred ca in „Minima moralia” marturiseste despre modul in care Dumnezeu i-a vorbit prin aceasta carte). Excelent articol: tacere si solidaritate in fata disperatului.
  A se vedea si o conferinta interesanta a dansului la Universitatea din Iasi – Andrei Plesu – Parabolele lui Iisus. O analitica a receptivitatii la http://vimeo.com/17047701

 4. ambasadorul on said:

  George,

  multumesc pentru contributie.

  Mult har!

 5. ambasadorul on said:

  Alexandru,

  chiar si atunci cand nu vedem dragostea Lui, El este dragoste.
  Mult har!

 6. ambasadorul on said:

  George,

  multumesc mult pentru link-uri.
  Este interesant de urmarit dl. Plesu.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: