Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ghiulele pentru familie.


Războiul împotriva familiei este unul perfid și intens. Diavolul lovește cu toată ura în această frumoasă cetare: căsnicia. Hoardele lui turbate lovesc din toate părțile în frumoasa cetate construită de Dumnezeu.

Diavolul care orchestrează acest asalt susținut asupra familiei, folosește câteva „ghiulele” în încercarea de a zdruncina temeliile familiei.

Iată câteva:

1. Imoralitatea – standardele morale ale Europei sunt contagioase și pentru noi românii. Vorbim tot mai relaxat despre poligamie, homosexualitate. Se dorește tot mai mult ștergerea oricărui marcaj sau hotar dintre bine și rău, curat și murdar, sfânt și spurcat. Parcă ne-am simți mai bine într-o țară cuprinsă de un amalgam corcit de ideologii decât având principii absolute.

2. Sistemul legislativ – în Olanda s-a înființat deja un nou partid: partidul dragostei frățești, libertății și diversității. Sună frumos, așa-i? Și este și legal. Este partidul pedofililor. Se doresc tot mai intens modificări de legislație, legalizarea căsătoriilor unisex, educație homosexuală în grădinițe, interzicerea referirilor la Biblie și Isus, „certificate de normalitate” pentru homosexuali.

Oare nu ar trebui să fim mai interesați de valorile morale ale politicienilor noștri și mai puțin de banii lor oferiți „gratis”?

3. Divertismentultelevizorul înlocuiește comunicarea activă cu vizionarea pasivă. Cultivă egoismul și remodelează perspectiva asupra vieții. Redefinește adevărul. Ne uităm prea mult la televizor și prea puțin la programul divin al cerului pentru familiile noastre. Știm ce  a spus „Pepe” săptămâna trecută, dar nu mai știm ce a spus Pavel în predica de ieri. Ajungem să tolerăm ceea ce tolerează și lumea pentru că ne-am hrănit mintea cu lucrurile ei.

4. O Biserică tot mai tolerantă – o biserică care este tot mai permisivă. Care-și ajustează teologia în funcție de vremurile actuale. O biserică care ferfelițează Biblia ca să nu ne șifoneze stilul de viață. O biserică tot mai „deschisă la minte„.

Cred că diavolul mai are și alte ghiulele mult mai sofisticate și subtile.

Cu ce alte „ghiulele” mai lovește Satan în familiile noastre?

Și cum ne putem proteja de loviturile lui?

Single Post Navigation

2 thoughts on “Ghiulele pentru familie.

 1. george on said:

  De ghiulele e mai usor sa ne ferim, ca sunt vizibile. Pericolul cel mare este „calul troian”. El se insereaza foarte perfid si ne-simtit in casa noastra (televizorul), in biserica noastra (proorocul mincinos) sau in inima noastra (politicianul carismatic). Toti au un ambalaj atragator si continut toxic. Am observat ca in campaniile electorale multi crestini selecteaza candidatii dupa carisma, nu dupa caracter.
  Biserica (baptista, din cadrul Cultului) din care faceam parte la un moment dat s-a „infratit” cu o grupare charismatica unde 80% din „misionari” (inclusiv liderul) erau la a doua sau la a treia casatorie (evident, divortati). Ba chiar unul a facut un studiu cu fratii si ne-a „marturisit” cum problemele vietii lui s-au rezolvat prin … cele doua divorturi. Faptul ca urmau sa faca o donatie consistenta a „linistit” multe constiinte.
  Asa ca, mai putina atentie ca „look”, zambete mieroase, vorbe, dezinvoltura, etc. si mai multa atentie la traire/caracter.
  Mai tragic este cand – mai ales in timpul divortului – chiar copiii sunt folositi ca „munitie de razboi” pentru improscarea celuilalt si avantaje la partaj. Am observat asta cu ani in urma la un divort in biserica.
  Domnul sa aiba mila de noi si sa ne dea discernamant!

 2. ambasadorul on said:

  Frate George,

  Alegem voia Domnului mai presus de sentimentele sau normele culturii noastre. Doamne ajută-ne!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: