Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

De unde vine boala?


Ellen White spunea că atunci când o persoană se îmbolnăvește, s-a încălcat o lege a sănătății. Ca să se facă bine, ea trebuie să coopereze cu aceeași lege.

Punem câteva întrebări:

– care lege a încălcat?

– copilul care a moștenit o boală, ce lege a încălcat? Oare ce lege a încălcat Naomi ( fetița unui coleg de seminar ) care suferă de sindromul Rett.

– dacă boala este întotdeauna cauzată de păcat, atunci este întotdeauna contrară voii lui Dumnezeu. Corect?

– orice boală poate fi atribuită diavolului?

Apostolul Pavel în 2 Corinteni 12:7 ne spune ccă suferă de o boală pentru care s-a rugat de trei ori. Nu știm despre ce maladie este vorba dar știm câteva lucruri:

– Acest „țepus” i-a fost pus. De cine?

– De două ori apostolul ne spune scopul „țepușului”: ca să nu se umfle de mândrie.

– Răspunsul apostolului: „mă voi lăuda cu slăbiciunile mele”.

Cred că uneori bolile sunt instrumente princ are Dumnezeu ne testează credința. Ele au și menirea să determine dacă credința noastră este trainică sau nu. Toată lumea lui Iov s-a prăbușit când l-au lovit necazurile și boala. Era un test. Soția îi sugerează să părăsească sala de examen și s- accepte să fie picat la test. Iov refuză și credința lui se întărește.

Cred că uneori necazurile vin pentru a ne rupe de lumea aceasta. Dumnezeu ne aduce în situații extreme ca să ne dea o mână de ajutor în a ne distanța de ce este vremelnic și trecător. Și să ne prindă mai repede dorul de casa cerească. Fratele Daniel Brânzei spunea într-o postare pe blogul său:

… Dumnezeu are în plan să ne ia din lumea aceasta și, de două mii de ani, creștinii se îmbolnăvesc și … mor. Ar putea cineva să spună că nu este nomal să fie așa?

Ne trăim viața din perspectiva cerului.

De ce credeți că și credincioșii se îmbolnăvesc?

Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “De unde vine boala?

 1. george on said:

  Sr. Ellen White ar fi facut echipa buna cu prietenii lui Iov.
  Am ascultat predica de ieri a Patriarhului Daniel (la pericopa zilei: Vindecarea slabanogului din Capernaum). Dupa ce a subliniat ca nu toate bolile sunt urmare directă a pacatului personal, a adaugat ca Parintii Bisericii considera ca boala in trup e permisa de Domnul :
  1. ” ca să ne țină smeriți, (…) ca țepușul de care suferea apostolul Pavel “, cum spunea si fr. Daniel Branzai.
  2. ca sa ne protejeze – sa nu putem pacatui (cred ca are dreptate – inca meditez la ceea ce a vrut sa spuna …). Am fost impresionat de – cel putin – doua cazuri de copii autisti, pe care i-am vazut in biserici, total atasati de parintii lor. Foarte rar am vazut copii „normali” de varsta lor care sa-i soarba din priviri pe parintii lor – cum faceau acesti copii „bolnavi”.

 2. Dan Bogdan on said:

  Dumnezeu ingaduie boala (apasarea lui Satan asupra noastra), pentru motivele deja subliniate…+ pentru ca doreste sa ne ajute sa luam o mica pauza si sa ne concetram atentia asupra a ceea ce suntem, nu in mod exclusiv asupra a ceea ce avem (pentru o vreme). Suntem fiinte spirituale (creati dupa chipul si asemenarea Lui Dumnezeu), insa,…pentru o vreme, avem un trup. Lumea de astazi (educatia seculara) ne invata sa punem atat de mult accent pe ceea ce avem (chair daca stim ca este doar pentru o vreme), incat pur si simplu uitam sa ne procupam de ceea ce suntem de fapt. Atunci…Dumnezeu ne trimite cate un mic…”email” …din cand in cand, la care noi de regula..”raspundem imediat”: De ce Doamne?…

  I-mi cer scuze pentru greselile „typo”din primul post.

 3. Grigore Bascaleanu on said:

  @Dan Bogdan
  Trebuie sa-ti ceri scuze si pentru greselile din al doilea post: se spune (si se scrie) corect „imi cer scuze” si nu i-mi cer scuze). E tot un typo dar mie imi place sa recitesc comentariul inainte de a-l trimite ca vorba ceea: „scripta manent”.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: