Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

O faptă bună în România


Am auzit de multe ori că România este țara „știrilor de la ora cinci”. Și nu este! În România nu se întâmplă doar ce se aude la știri. În România se întâmplă și o mulțime de fapte frumoase și nobile.

Iată ce se mai întâmplă în România noastră:

O fetiță de 9 ani a fost salvată de la o moarte sigură de către un polițist. Micuța, împreună cu mama sa, se afla într-un apartament cuprins de flăcări.

Gabriel Andronescu, în vârstă de 33 de ani, agent principal la Postul de Poliție Transporturi Navale Călărași, este vecin cu victimele. Întors acasă, a simțit miros de fum pe scara blocului și imediat s-a gândit că cineva este în primejdie. A sunat la ușa familia Cataloi, dar nu i-a răspuns nimeni. Atunci, a spart ușa și a intrat prin fum și flăcări pentru a vedea dacă se află cineva în locuință.

Într-adevăr, în dormitor erau două persoane, iar în bucătărie aproape totul luase foc. A luat copilul în brațe și l-a scos „din încăperea inundată de fum”, după cum a declarat comisarul-șef  Gheorghe Sava, șeful Poliției Transporturi Călărași.

La rândul lui, polițistul salvator spune că așa i s-a părut firesc să acționeze.

„În casă nu se putea sta mai mult de 20-30  de secunde din cauza fumului dens. Am luat fetița în brațe și am ieșit cu  ea din flăcări.  Am  încercat să  stingem focul cu apă, dar deja se extinsese. Am sunat la 112 și imediat au sosit  pompierii și medicii”, a precizat Gabriel Andronescu.

Tânărul declară că nu s-a gândit nici un moment că era în pericol, poate și pentru că a efectuat stagiul militar vreme de un an  la Secția de Pompieri de la Dragalina.

„Pe moment am știut doar că trebuie să le salvez, nimic nu mai conta”, a declarat salvatorul. Simona-Andreea, fetița salvată, a fost luată în grijă de soția polițistului, deoarece mama sa, Iuliana  Cataloi, suferise arsuri pe mâini și era în stare de șoc.

Cu ochii în lacrimi, mama fetiței a declarat după ce și-a revenit:

„Nici nu știu dacă pot să-i mulțumesc vreodată. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost dânsul. Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru noi”.

Sursa – Ziarul Timpul 

Single Post Navigation

5 thoughts on “O faptă bună în România

 1. Anonim on said:

  De ce tot insistati cu minciuna asta? Stiti vechea zicala cu „Faci din tantar armasar”? Aici e mult mai gogonata. Probabil cel sau cea care a scris articolul initial il cunostea pe politistul in cauza. Oricum faptele nu au fost deloc asa. Si credeti-ma stiu, am fost acolo!!!

 2. ambasadorul on said:

  Dar cum a fost?

 3. Anonim on said:

  Fetita si mama sa se aflau in dormitor. Fata se uita la tv, iar mama se juca pe facebook. In acest timp, se pare de la un scurtcircuit, hota a luat foc. Aragazul se afla in apropierea ferestrei, bucataria fiind extinsa in balcon. Vecinii (se pare ca primul nu a fost politistul) au vazut fumul si au venit la usa. Au batut, apoi au intrat, usa fiind deschisa. De altfel, se poate vedea oricand ca nu a fost sparta, fiind o usa metalica. Mama si fiica au auzit zgomot si au iesit. Era ceva fum, dar copilul a iesit singur pe casa scarii, de unde a intrat in apartamentul politistului. S-a apelat 112, dar pana au sosit pompierii focul era deja stins de vecini. Nu a ars decat hota, care avand plastic a degajat mult fum negru. In toata bucataria nu era nimic altceva ars. Doar hota pe jumatate topita si ceva plastic topit sarit in jur. Pompierii nici nu au intins furtunul.
  Este meritul vecinilor pentru ca au zarit fumul si intervenit, nu doar al politistului. Cred insa ca fapta lor putea fi apreciata si fara sa se exagereze atat.
  Daca cele relatate nu va multumesc, pot veni si cu alte detalii.

 4. uliul on said:

  Cum ar fii????????? Sau esti putin invidios………

 5. uliul on said:

  oare nu era de la celuloza de pe pereti acel fum???????????????????

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: