Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Fratele Mihai Sârbu și amintirile primăverii.


Am bucuria să mă număr printre prietenii fratelui Mihai Sârbu. Am avut șansa să slujesc alături de fratele Mihai în câteva rânduri. Este de fiecare dată o experiență care te înviorează și motivează pentru o slujire mai dedicată și mai plină de pasiune. A fost păstor în biserica în care prin harul Domnul slujesc acum. Un predicator cu dar de evanghelist.

Mergeam cu el la o evanghelizare. Eu conduceam și fratele stătea în dreapta mea privind pe geam la oamenii de pe trotuare. Dintr-o dată, a strigat: „Ce-mi vine să cobor la oamenii aceștia.” M-am speriat pentru câteva momente. Dar fratele a continuat cu pasiune în voce: „Și să le spun despre Domnul Isus”. Nu am oprit pentru că întârziam la evanghelizarea programată.

Fratele Mihai Sârbu a scris un articol pentru Revista Ecou ( revista Bisericii noastre ).

Îi mulțumim și îl asigurăm de rugăciunile noastre. Inima fratelui este obosită și așteaptă alte investigații. Ne rugăm pentru el și familia întreagă.

Iată articolul scris în revistă. Am primit din partea fratelui Mihai libertatea să îl pun și pe blogul „Ambasadorul”.  ( sursa fotografie aici )

AMINTIRILE PRIMAVERII

E primavara si natura dezmortita din stransoarea iernii ne invita la meditatie. La insistenta Fratelui Sandu m-am hotarat sa scriu si eu cateva cuvinte pentru toti cei ce sunt interesati de revista ECOU. M-am rugat Domnului si am cerut inspiratie pentru mesajul de mai jos si m-am gandit ca este de folos sa impartasec cateva amintiri din viata si slujirea la care M-a chemat Domnul.

Prima este amintirea zilelor de odinioara. Cu cateva saptamani in urma am “schimbat prefixul” de la 5 la 6. Incredibil !!! Am ajuns 60 de ani dupa ce – cu mai bine de 20 de ani in urma – medicii mi-au spus ca nu am nici o sansa de supravietuire. Mi-am amintit insa ce a spus si Domnul in Cuvantul Sau :”In EL avem viata, miscarea si fiinta.” Cel putin ultimii 20 de ani sunt “bonus” din partea LUI. De fapt fiecare zi este cadoul lui Dumnezeu pentru mine. Iata de ce am hotarat cu multi ani in urma ca sa-mi traiesc viata in exclusivitate pentru Slava si Gloria Numelui Sau !

Un om al lui Dumnezeu a spus ca “daca ar fi putut sa aleaga nu ar fi ales niciodata suferinta si durerea dar nu ar fi vrut sa rateze nici una din situatiile prin care Dumnezeu a ingaduit sa treaca.” Am avut parte de suferinta in viata mea dar si experientele pe care le-am trait in acel timp nu se pot compara cu nimic din lumea aceasta. Iata de ce va invit sa rostiti impreuna cu mine rugaciunea lui Moise din Psalmul 90 :”Invata-ne sa ne numaram bine zilele ca sa capatam o inima inteleapta.”

Amintirea slujirii este cea de-a doua aducere aminte ce mi-a fost provocata de implinirea a 30 de ani de la ordinarea mea ca slujitor al lui Dumnezeu (5 Aprilie 1981) la Biserica de la marginea orasului. Am devenit hategan in Noiembrie 1975 si imediat am inceput sa slujesc impreuna cu Fratele Petrica. Aveam doar 24 de ani dar eram avid dupa cunoasterea lui Dumnezeu. Nu pot sa uit studiile biblice si mesajele din fiecare saptamana ce ma inaltau. Am slujit la copii, apoi am inceput sa lucrez cu tinerii (cei mai multi dintre parintii vostri) si sa merg sa slujesc la Nalati, Vad, Bucium, Balomir, Maceu, Ciopeia, Berthelot, Farcadin iar mai tarziu aproape in fiecare sat din Tara Hategului. Am simtit tot mai mult chemarea Stapanului la Lucrarea Lui si am acceptat sa-L slujesc din toata inima. Desi nu am nici o scoala de teologie si nici o diploma Dumnezeu a tinut cont de inima mea sincera si a”investit” in mine “tone” de binecuvantari. Printre binecuvantarile de exceptie pe care le-am primit la Hateg se numara si sotia si copii nostri. Cand am acceptat sa slujesc “full time” nu mi-am data seama ca – de fapt – am inceput o aventura cu Domnul. Fiind pastor nerecunoscut de autoritati a trebuit sa suport sa fiu amenintat si urmarit, chemat la militie, la primarie si la securitate ca sa dau socoteala de slujirea mea. In fiecare confruntare Dumnezeu m-a aparat, m-a intarit si mi-a dat cuvant potrivit.

Sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru anii acestia (jumatate din viata mea) in care EL s-a folosit de un slujitor nevrednic ca si mine ca sa duca Vestea Buna in Europa, Australia, SUA, Canada, Mexic si va provoc pe toti cei care cititi aceste randuri sa va deschideti inima si viata pentru a-L sluji pe EL.

A treia amintire a primaverii este amintirea sarbatorii. Peste cateva zile vom celebra suferintele si invierea Domnului Isus. Dupa doua mii de ani si mai bine, inca ne aducem aminte de EROUL salvarii noastre. Cand te gandesti la cele intamplate cu Domnul Isus te trec fiorii. “Pilat din Pont nu L-a putut ucide, mormantul nu L-a putut fereca, moartea nu L-a putut invinge. El sade in cel mai inalt varf al gloriei cerurilor, este adorat de sfinti, este venerat de ingeri, este temut de Diavolul, este proclamat de Dumnezeu Tatal ca Domnul domnilor, Imapratul imparatilor si Presedintele presedintilor. Si numele Lui care straluceste cu fiecare generatie mai puternic nu este altul decat Isus Christos.”

Ce frumusete si splendoare !

Cata pace si liniste !

Ce perspectiva !

Mormantul gol, urmasii Celui Inviat, martirii si sfintii de pretutindeni striga impreuna cu apostolul Pavel “Dar acum Christos a inviat din morti, parga celor adormiti .“ Va veni o zi cand amintirile se vor termina; primavara insa va ramane vesnic. La o asemenea perspectiva suntem chemati cu totii. Va invit sa faceti ceea ce spune poetul crestin in versurile sale:

“Dar primavara vietii e cel mai mare dar

O pun azi intreaga ca jertfa pe-al Domnului altar.”

Fa asa si vei avea Sarbatori Fericite si aici pe pamant si in eternitate.

Te iubesc si te imbratisez cu aceiasi dragoste sincera si iti doresc sa fii un martor al Invierii Domnului.

Fratele Mihai

Glendale, AZ

7 Aprilie, 2011

Single Post Navigation

6 thoughts on “Fratele Mihai Sârbu și amintirile primăverii.

 1. MIHAI SARBU on said:

  Pocaitule,
  Multumesc frumos ca ai ales sa impartasesti exeprientele mele de viata si de slujire pe „Ambasadorul’. Multumesc – mai ales – pentru cuvintele sincere si calde din introducere. Dumnezeu sa binecuvinteze viata, slujirea si casa ta si sa va aduca in continuare „vagoane” de binecuvantari.
  Sarbatori Fericite ! pentru tine si casa ta precum si pentru sfintii de la Betleem !
  Christos A Inviat !

 2. Am observat,ca nu iti trebuie teologie pentru a conduce poporul,DOMNULUI doar intelepciune de la DUMNEZEU cei cu teologie duce poporul in iad cum se intimpla in zilele de azi. Libertate in biserica DOMNULUI calea foarte larga,mindria si minciuna face dezastru cu crestinii asa zis botezati cu duhul sfint,Surorile sunt tunse ca barbati,pantaloni ca barbati,nu se mai stie diferenta,in biserica se vine ca la moda/nu cu rusine si cu smerenie plus opresc nasterea de copii,ei dar ei sunt mai destepti ca DUMNEZEU ca zic ca doar DUMNEZEU o dat intelepciune pai da dar trebiue folosita in lucrarea DOMNULUI nu in ceia ce nu place DOMNULUI S i ce e trist ca nu se predica adevarul lui DUMNEZEU parul este o podoaba nu? de ce se tung surorile,hainele scumpe nu este voie nu?minciuna pentru banii este la culme si tot ce la DOMNUL nu este voie chiar contra se face Stea toate duce in iad/voi ce credeti?

 3. ambasadorul on said:

  Maia,

  1. comentariul nu are nici o legătură cu ceea ce s-a scris pe blog. Te rog să stai la subiect.
  2. Fără teologie nu poți cunoaște cum să mergi pe calea cea strâmtă.
  3. sunt mult prea multe greșelile de puctuație și ortografie în comentariile tale. Se pot astfel creea multe confuzii.
  4. adevărul lui Dumnezeu schimbă viața!

  Mult har îți doresc!

 4. ambasadorul on said:

  Frate Mihai,

  mi-a fost tare ușor să scriu ceea ce am scris pentru că am scris din toată inima.
  Vă doresc binecuvântarea Domnului în trup, suflet, slujire și familie. Vă așteptăm cu mult drag acasă, la Hațeg.
  Adevărat! Isus este VIU în vecii vecilor!

 5. Cristina D. on said:

  Domnul Isus sa il binecuvanteze pe fr. Mihai,si pe intreaga lui familie ,cu sanatate,har si pace sfanta,si il asteptam cu mult drag sa impartaseasca cu noi experientele sale,si invataturile din Cartea Sfanta.
  Domnul sa va binecuvanteze si pe D-voastra fr Adi ,si fie ca duhul Lui sa va calauzeasca pasi in continuare .
  Dragostea Domnului sa fie cu noi .

 6. ambasadorul on said:

  Cristina dragă,

  Mulțumesc pentru încurajare și Domnul să te însoțească în fiecare zi!

  Mult har!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: