Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Să vă spun ultima bombă despre …”cineva”!


Recunosc că v-am dus în eroare cu titlul. Nu am nici o „bombă” de lansat.

Este dificil să nu asculți sau să nu citești despre informații secrete despre altcineva, așa-i? Ne face să ne simțim importanți atunci când aflăm ceva ce alții nu știu. Firea noastră vrea să folosească aceste informații pentru acele momente când imaginea noastră este șifonată.

Avem cu toții o armă pe care nici un sistem de securizare nu este în stare să o depisteze. Este atașată la trupul nostru și este extrem de tăioasă și periculoasă. Moartea și viața sunt în puterea ei.

Limba.

Puterea cuvântului rostit sau scris este enormă. Putem oferi „aripi de zbor” aproapelui sau îl putem „ucide” lent și dureros. Și asta doar cu …. vorba.

Biblia spune că cine răspândește bârfeli este un nebun. Cu un astfel de om nici nu trebuie să ne amestecăm.

Cuvântul „bârfă” este un cuvânt urât. Dar răspândit în Scriptură.

Bârfa este să vorbești despre greșelile altora cu oameni care nu au nimic de-a face cu ele și nici nu le pot rezolva. Să vorbești despre ele cu oameni care nu sunt parte a problemei și nici a soluției. Indiferent dacă este adevărat sau fals.

Am auzit uneori cum se îmbracă bârfa în motiv de rugăciune: „vă rog să vă rugați pentru vecina mea. Am impresia că în ultima vreme nu prea a mai dat pe acasă”.

Îmi amintesc cum stăteam de vorbă cu cineva care răspândea bârfeli prin oraș. L-am rugat să se oprească. Răspunsul a fost: „păi, dacă e adevărat, atunci spun.”

Care sunt consecințele bârfei în viața noastră?

 1. O limbă necontrolată pune un zero lângă toată slujirea noastră. Adică, dacă „crede cineva că este religios, și nu-și înfrânează limba, ci își înșeală inima, reloigiunea unui astfel de om este zădarnică”. Oare Dumnezeu să se poticnească de câteva cuvinte fără dragoste? Dacă ne îndoim de asta, cred că 1 Corinteni 13 ne-ar ajuta, nu credeți?
 2. O limbă necontrolată îndepărtează adevărații prieteni. Chiar dacă bârfa este intenționată sau fără intenție, consecințele sunt aceleași. Am scris într-o altă ocazie despre asta aici.
 3. O limbă necontrolată rănește foarte tare. Biblia spune că este ca un foc care se aprinde și mănâncă totul în cale. Chiar și după ce focul se stinge, rămâne pentru o vreme …. mirosul de fum! Bârfa poate polua foarte ușor o familie, un grup de prieteni, chiar și o biserică.
Care credeți că este atitudinea biblică pe care trebuie să o avem în fața unui bîrfitor sau bârfitoare? 

Single Post Navigation

2 thoughts on “Să vă spun ultima bombă despre …”cineva”!

 1. Following Him on said:

  In legatura cu intrebarea pe care ati pus-o la sfarsit:
  ”Care credeți că este atitudinea biblică pe care trebuie să o avem în fața unui bîrfitor sau bârfitoare? ”
  Eu cred ca atitudinea pe care as lua-o in fata unei astfel de situatii ar fi , sa indemn la pocainta ,si sa mustru cu dragoste pe acea persoana care a fost prinsa in aceasta capcana.
  Eu m-as bucura daca cineva ,un frate sau o sora m-ar corecta, cu dragoste atunci cand gresesc.
  Domnul sa ne dea putere sa nu cadem in capcanele celui rau.
  Harul lui Dumnezeu sa fie cu noi cu toti !

 2. Pingback: Topul postărilor în ultima lună | Ambasadorul

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: