Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Creștinul este ca și pliculețul de ceai


Au fost situații când ai fost credincios Domnului, ai trăit Cuvântul, te-ai rugat, ai postit, ai sacrificat de dragul Lui și cu toate acestea viața ta a fost năpădită de mari și grele necazuri și probleme.

Și te-ai întrebat cu disperare: „de ce, Doamne? Doar am făcut tot ce mi-ai spus!”

De multe ori credem că necazurile și frământătile prin care trecem sunt pedepse de la Dumnezeu pentru vreo decizie greșită luată sau pentru vreo faptă nepotrivită. Și uneori asta sunt.

Dar unele necazuri sunt consecințe ale ascultarii de Cuvântul Domnului.  Credincioșia de Domnul, te poate duce direct în mare criză și grea problemă.

Ce rost au furtunile, necazurile în viața noastră?

 1. Dumnezeu folosește necazul ca să ne direcționeze. Altfel nu ne-am mișca din locul în care suntem. Atât de confortabili ne-am făcut încât nu ne mai interesează traseul lui Dumnezeu. Și atunci, Dumnezeu pune un pic de foc sub tălpi pentru a ne muta înspre direcția pe care o vrea El.
 2. Dumnezeu folosește necazul pentru a inspecta viața noastră. Creștinul este ca un pliculeț de ceai. Dacă vrei să afli ce aromă are, pune-l într-o apă fierbinte. În miljlocul necazului aflăm ce este în adâncul inimii noastre.
 3. Dumnezeu folosește necazul, criza pentru a ne perfecționa. Dumnezeu este interesat de binele nostru , de siguranța noastră, de binecuvântarea noastră, de confortul nostru, dar să nu uităm că Dumnezeu este cel mai interesat de … caracterul nostru.
Ce ați învățat din ultima furtună prin care ați trecut? 

Single Post Navigation

2 thoughts on “Creștinul este ca și pliculețul de ceai

 1. Adavidoaei Cristian on said:

  1. Că e o mare diferenţă între a predica sau învăţa pe alţii şi a trăi acest lucru. În privinţa aceasta o credinţă neîncercată nu e validă, Evrei 11:6.
  2. E un Dumnezeu sfânt, de aceea unele aspecte ale vieţii noastre pot fi consecinţe ale acestui lucru.
  3. Oricât de departe am crezut eu că e Dumnezeu în acel moment, El era cu mine, cu noi, lângă noi, veghind cu puterea Lui circumstanţele acelea teribile.
  4. E un Dumnezeu plin de bunătate. Însuşi faptul că mai credem acest lucru după necazul nostru, arată cât e de milostiv şi plin de bunătate.
  Poate sunt nişte chestii simpliste, arhicunoscute, expresii stereotipe, dar încearcă să trăieşti asta când eşti în foc, când viaţa celuilalt atârnă de El, când toată trăirea e doar o zbatere între a crede sau a nu crede în Dumnezeu în acel moment şi după, a fi sau a nu fi viaţă după moarte . . .
  Şi e atâta bunătate în El . . . Doamne Îţi mulţumim . . . Mărire Ţie!

  Cu drag tuturor, Cristian!

 2. onorica on said:

  Am invatat ca avem un Dumnezeu mare, care are puterea de a ne scoate biruitori din valtorile vietii.Nu-I vom putea fi recunoscatori indeajuns!Furtuni au fost si vor mai fi,dar”nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu,care este in Isus Hristos,Domnul nostru”(Rom.8:…39).Incercarile ne-au apropiat mai mult de Domnul nostru si ne rugam sa avem putere sa-l onoram cu vietile noastre de crestini placuti voii Lui.Si am inteles ca si mie,si sotului meu se adreseaza Domnul in versetul 15, din Romani 9.Multumim unui astfel de Dumnezeu din tot sufletul nostru.Slava Lui !

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: