Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Atracție fatală


În secolul al XIV-lea a existat un personaj cu numele de Raynald al III-lea în țara care acum se numește Belgia. Acesta a avut o neînțelegere destul de serioasă cu fratele său, Edward care a condus o revoltă împotriva sa. Edward l-a prins pe fratele său, dar nu l-a omorât. A construit o cameră în castel, dar a construit-o în jurul fratelui său. I-a promis că atunci când v-a reuși să iasă de acolo își va primi înapoi titlurile și proprietățile avute înainte. Camera avea câteva ferestre și o ușă normală care niciodată nu erau încuiate. Raynald a stat în acea cameră 10 ani și a ieșit doar pentru că fratele său murise în luptă. Datorită sănătății firave a murit la un an de la eliberarea sa.

De ce a stat încă 10 ani în acea cameră strâmtă?

De ce nu a ieșit afară să se bucure de libertatea oferită?

Raynald era un supraponderal. Pentru a ajunge la libertate, el ar fi trebuit să piardă din greutate. Dar Edward își cunoștea fratele foarte bine. În fiecare zi îi trimetea fel de fel de mâncăruri gustoase. În loc să-și capete libertatea din închisoare slăbind, Raynald a început să se îngrașe tot mai mult.

Când prințul Edward a fost acuzat de cruzime față de fratele său, acesta a răspuns: “fratele meu nu este prizonier. El poate pleca oricând dorește”.

Există în inima fiecăruia o atracție puternică spre ceva ce în mod clar știm că în final ne va distruge. Ca și acele musculițe care sunt atrase de lumina care le ucide, așa sunt păcătoșii atrași spre păcat. Această bătătie împotriva păcatului este una continuă. Este o bătălie pe care o putem câștiga, dar niciodată nu vom deveni imuni față de păcat.

Când un copil al lui Dumnezeu se îndepărtează de Tatăl lui, Tatăl îi trimite cu dragoste câteva încercări, mesaje, avertismente prin care acesta să înțeleagă că-i timpul să se oprească din drumul lui. Fiecare mesaj este astfel construit încât să ne învețe că nimeni nu ne poate ajuta decât Dumnezeu.

La cine alergăm atunci când am dat de necaz?

La cine căutăm sfat atunci când avem probleme?

Avem două opțiuni: la lume sau la Domnul și Cuvântul Său.

Dar înainte de a alerga la lume după ajutor și sfat, trebui să știm ceva:

  1. Lumea ne va taxa pentru ajutorul oferit. Întotdeauna când ne ducem la lume să cerem ajutor, ne costă! Și ne costă scump! Când Ahaz a cerut ajutor la Tiglat-Pileser, a trebuit să răzuie aurul de pe tocul ușilor pentru a putea achita nota de plată. Nu ne costă să ne punem pe genunchi sau să deschidem Biblia, dar ne va costa enorm atunci când lumea ne ajută.
  2. Lumea nu ne oferă ce ne promite. Reclama este frumoasă dar nu-i reală. Am văzut fete care au intrat în relații cu băieți foarte drăguți, nu pocăiți, dar drăguți și simpatici. Reclama era drăguță. Dar în pachet au primit altceva decât li s-a promis. Trist, dar adevărat.
  3. Lumea ni se prezintă ca un bun prieten, dar apoi se transformă într-un teribil dictator. Lumea ne oferă fel de fel de mâncăruri apetisante și gratuite pentru a ne ține departe de libertatea după care tânjește sufletul nostru atât de tare. Nu le accepta. Spune Nu! Și acceptă soluția lui Dumnezeu: pocăința!

Single Post Navigation

One thought on “Atracție fatală

  1. Pingback: Topul postărilor în ultima lună | Ambasadorul

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: