Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Prietenul la nevoie se cunoaște


Și cea mai mare nevoie a celor de lângă noi este de iertarea păcatelor. Ce folos să ai tot și să-ți pierzi sufletul.

Credem că Domnul Isus este singurul Mântuitor. El este Cel care are puterea și autoritatea să ierte păcatele și să ne elibereze de sub puterea diavolului.

Atunci de ce atât de puțini oameni vin la El după salvare? De ce oamenii care sunt robiți de păcate nu aleargă la Isus după eliberare și vindecare?

Pentru că păcatul i-a paralizat!

În Marcu capitolul 2 întâlnim un om paralizat! Avea nevoie disperată după iertare și vindecare. Numai întâlnirea cu Domnul Isus putea să aducă schimbare în viața lui. Dar cum a ajuns un paralizat la Isus?

Avea prieteni! De așa prieteni au nevoie și oamenii din jurul nostru. Păcătoșii au nevoie de prieteni care să-i aducă la Isus. Nu să se culce lângă ei, nu să le țină companie în starea lor, ci să-i aducă față în față cu Isus Mântuitorul.

Ce fel de prieteni sunt cei care îi aduc pe alții la Isus? 

  • Prieteni care cred cu adevărat în Domnul Isus.  Acei patru inși din Marcu 2, chiar au crezut că dacă îl vor aduce în prezența Domnului, prietenul lor nu va mai fi la fel. L-au adus cu mare efort, dar acu crezut că efortul merită. Credința nu este ceva invizibil și nemăsurabil. Credința se vede în acțiune. De ce nu facem evangelizare? Nu pentru că ne lipsesc banii sau curajul. Lipsa evanghelizării personale trădează o lipsă de credință în … Dumnezeu și purerea Lui. 
  • Prieteni cărora le pasă de ceilalți.  Sunt foarte mulți în jurul nostru care suferă de paralizia păcatului, indiferenției, lăcomiei, plăcerilor, îngrijorărilor. Ei nu vor veni să-l asculte pe Isus dacă nu este cineva care să-i aducă. Cei patru prieteni când au auzit că este Isus în oraș au făcut tot ce au putut să-și aducă prietenul la Domnul. 
  • Prieteni consecvenți. Au ajuns în casa unde era soluția lor: Isus. Și au încercat să intre și nu au reușit. Nu s-au lăsat descurajați. Și au continuat să caute o cale să ajungă la Domnul.

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: