Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ce ne adună copiii mai repede: minimax-ul sau Biblia?


Timpul de părtășie în familie este de mare importanță.

Acolo unde nu-i altar, nu-i har!

Dar Satan se va împotrivi de multe ori încercând să ne oprească să-i învățăm pe copiii noștri Cuvântul lui Dumnezeu. O face prin diferite metode: boală, oboseală, musafiri, telefoane sunând, minimax, blogul, facebook-ul, incidente surpriză. Important este însă să trecem biruitori prin aceste obstacole.

Mă aștept în continuare la descurajări și dezamăgiri atunci când caut să am o părtășie regulată în familie. Nu îmi place deloc atunci când trebuie să duc muncă de lămurire cu copiii pentru aceste momente. Și nu de puține ori mă lupt cu gândul că „nu are nici un rost. Este totul degeaba”.

Dar sunt ferm convins de prezența Duhului Sfânt care tânjește să folosească aceste rugăciuni, pasaje din Biblie, poezii, cântecele sau predici în a atinge inima copiilor noștri. Cuvântul va aduce rod! Și chiar dacă pașii noștri sunt șovăitori, Duhul Domnului va binecuvânta slujirea și perseverența părinților.

Iată câteva pericole de evitat atunci când planificăm timpul de părtășie în familie:

  1. Evităm să avem părtășia doar ca pe o datorie religioasă. Asta nu înseamnă că atunci când simțim acest pericol renunțăm la tot. Inima noastră trebuie să fie conștientizată de prezența Domnului. El este chiar acolo în cameră, în sufragerie, în mașină, în curte și vrea să se bucure de noi!
  2. Evităm să avem același tipar sau rutină. Avem nevoie de un plan pentru a evita monotonia și de libertatea de exprimare a fiecărui membru.
  3. Evităm relațiile lipsite de dragoste dintre mama și tata. Acestea garantat vor avea un efect negativ asupra copiilor.
  4. Nu aducem pe copil la judecată în momentul de părtășie al familie. Dacă Elisei a fost rău în ziua aceea, vorbesc cu el în particular și nu la momentul de părătășie de față cu ceilalți!
  5. Evităm corectarea și disciplinarea copiilor în timpul de părtășie. Doar în cazuri de indisciplină extremă, întrerupem părtășia pentru disciplinare. Nu spunem: „Nu mai bate cu piciorul! Stai cuminte! Taci din gură!” Copiii în curând vor asocia timpul de părtășie cu un moment de disciplinare și vor spune: „Nu-mi place timpul acesta”. ( Aceste idei au fost preluate din cartea „Responsabilitatea părinților creștini” ). 

Cum faceți voi să aveți un timp de părtășie frumos în familie?  

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: