Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

A comenta sau a nu comenta?


În urma unor comentarii care m-au întristat și care m-au determinat să le trimit la spam  (din respect pentru ceilalți comentatori și pentru spațiul acestui blog), mi-am amintit un verset din Scriptură care adesea ne pune în încurcătură:

Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu semeni și tu cu el. Răspunde însă nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înțelept.

Proverbe 26:4,5

Din când în când ne vom intersecta cu nebunatici cărora cu mare grijă va trebui să le răspundem cumva. Nu trebuie să le răspundem acestora în aceeași manieră în care ei ne pun întrebările sau comentariile. Dacă aș folosi aceleași cuvinte ca și ei, aș fi ca și ei. Dacă circumstanțele permit, trebuie să răspundem în mod pertinent la întrebările lor ciudate, altfel ar trăi cu impresia că au pus o întrebare încuietoare deșteaptă și filozofică.

Când răspundem unui astlfe de personaj:

 • să nu încercăm să ne revanșăm. Să lăsăm să se răzbune mânia lui Dumnezeu.
 • să nu ne grăbim în a acționa sau a răspunde. Graba uneori strică treaba.
 • să avem grijă la cuvintele pe care le folosim. Nebunul nu-și contabilizează cuvintele dar o va face foarte meticulos cu ale noastre.
 • să nu ne lăsăm conduși de emoții și sentimente. Cine este iute la mânie face prostii.
Apoi, nu vom putea ține pasul niciodată cu astfel de personaj. Este numit de Scriptură „nebun” în primul rând pentru că are impresia că știe totul. Vei sta zile întregi în fața computerului și nu vei termina argumentația cu el/ea. Le știe pe toate. Și după toate orele de discuții, vom ajunge la concluzia că nu s-a făcut nici un progres. Pierdere de vreme.
Voi cum ați aplicat practic vesetele din Proverbe 26:4,5 ? 

Single Post Navigation

One thought on “A comenta sau a nu comenta?

 1. vioricaO on said:

  Fr. Adrian,

  Blogurile crestine ar trebui sa fie niste locuri de intalnire unde se dezbat idei si situatii,si nu unde se discuta oameni. Oamenii suntem cum suntem , mai nervosi, mai temperati, mai prapastiosi, mai optimisti, dar cu siguranta, fiecare cu pacatele lui. Slava Domnului, ca mai avem parte de Harul Sau si daca ne pocaim, ne mai iarta o data si inca o data…..Va doresc ca si blogul dvs. sa fie un blog unde cititorii vor fi ziditi si vor afla chestiuni interesante si raspunsuri la intreari, uneori nespuse.
  Fiti binecuvantat de Domnul!

  PS…incep cu o constatare si va rog sa ma corectati daca gresesc: in Gen.3;21 unde spune ca Dumnezeu le-a facut lui Adam si Evei, haine din piele… Inteleg ca piele si blana de animale de la jertfa; tot ce-a facut Dumnezeu de-a lungul intregii istorii pamantesti ,e valabil pana in zilele noastre. Intotdeauna a fost in moda oricarei vremi imbracamintea din blana si piele , sau macar accesorii,Constatarea mea e ca tot ce a facut si face Dumnezeu , e perfect si dainuieste, chiar si neinsemnatele haine pt. acoperirea trupului:)

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: