Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

„Te salut cu Galateni 5:12”


În discuțiile cu fariseii Domnul Isus a folosit uneori cuvinte grele, precum: „fățarnici”, „morminte văruite”, „călăuze oarbe”, vipere”.

Putem să vorbim între noi folosind un astfel de vocabular? Pot reacționa împotriva unui comentator de pe blog care nu este de acord cu mine, numindu-l: ” perete văruit” și viperă”?

Cred că o astfel de atitutine este greșită.

Câteva observații la reacțiile Domnului față de farisei:

  • Domnul Isus știa perfect inima lor. Eu pot analiza vorbele și faptele dar nu și inima. Natura divină a Domnului Isus îmi lipsește. Și vouă vă lipsește.
  • Domnul Isus nu conversa pe un blog cu un alt prieten. El avea de-a face cu oameni care respingeau însuși Adevărul despre El. Aceștia erau dușmanii Evangheliei.
  • Cuvintele grele ale Domnului erau îndreptate spre lideri religioși falși. Erau ipocriți. Isus vestea Cuvântul, nu-și exprima frustrările personale.
  • Domnul Isus a spus foarte clar că ucenicii vor fi cunoscuți pentru dragostea lor unii față de alții.

Apostolul Pavel în controversele cu iudaizatorii a folosit cuvinte tăioase precum: „scrâjilați”, „câini”, „prooroci falși”. Iată un comentariu bun despre salutul adresat unora din Galatia cu Galateni 5:12.

Să-i împrumutăm vorbele atunci când avem de-a face cu frați care ne enervează și ne critică?

  • Pavel avea de-a face cu cineva care îi înșela proprii lui copii spirituali. Nu apăra un argument pe un blog împotriva unui critic. El se adresa unora care doreau să-i fure lucrarea și propovăduirea Evangheliei din Galatia.
  • Apostolul funcționa sub autoritatea Duhului Sfânt. Nivelul de autoritate al Apostolului nu este și nivelul nostru.
  • Apostolul Pavel ne-a spus clar cum trebuie să ne comportăm unii cu alții. Să ne spunem adevărul în față dar cu blândețe și teamă. Pavel a fost direct cu cei din Corint, dar a făcut-o într-un spirit al dragostei.
Putem încerca câteva concluzii?

1)  Cu toate că Domnul Isus și apostolul Pavel au folosit cuvinte grele împotriva dușmanilor Evangheliei, trebuie să recunoaștem că noi nu deținem capacitatea lor spirituală.

2)  Când discutăm cu frații și surorile noastre în Cristos, nu putem folosi cuvinte care au fost adresate dușmanilor Evangheliei.

3) Da, sunt cuvinte grele adresate acestor personaje. Dar citim o mulțime de versete în care îi vedem pe apostolul Pavel și pe Domnul Isus purtându-se plini de bunătate, răbdare, îngăduință și milă. Aceste cuvinte ar trebuie luate ca și standard pentru trăirea, vorbirea și chiar blogărirea noastră.

 

Avem astăzi situații în care atitudinea Domnului față de farisei este bine venită?  

 

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: