Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Steve Jobs și măsura vieții


Ca unul care scriu de pe un MacBook Pro și ascult muzică de pe un iPod și iTunes, vestea că Steve Jobs a murit m-a făcut să mă opresc și să scriu câteva cuvinte. Sunt recunoscător pentru toate aceste invenții. Mărturisesc că-mi doresc un iphone. Steve Jobs mi-a invadat un pic și mie viața.

Steve Jobs a fost un puternic lider, mare vizionar și a făcut mulți bani.
Steve Jobs credea în libertate. Dar o libertate văzută altfel. Credea în libertatea de date furate, libertate de programe care-ți mănâncă bateriile, libertate de pornografie. Nu sunt sigur dacă a făcut-o din rațiuni morale sau financiare.

Când un client i-a trimis un e-mail prin care își arăta indignarea față de această viziune a fondatorului Apple, Steve Jobs l-a invitat politicos să cumpere alte produse. O abordare curajoasă.

Pastorul Josh Harris postează o scrisoare deschisă către Steve Jobs. Merită citită!

Viața și moartea lui Steve Jobs ne arată că Dumnezeu a așezat în om o imensă capacitate și abilitate de a influența pe cei din jur. Atunci când această abilitate este folosită în modul pozitiv este extraordinar. Alții o folosesc negativ și rezultatul este întotdeauna durere și suferință.

Ni se spune că a murit o legendă. Mulți oameni de afaceri vor fi inspirați de metodele și deciziile lui Steve Jobs.

Dar, noi, creștinii, cum privim la aceast tablou?

Trebuie să observăm că ceva lipsește. Așa cum remarcă foarte bine în eseul scris cu câteva minute în urmă Albert Mohler:

Trebuie să ne măsurăm viața după impactul etern, chiar dacă le suntem recunoscători tuturor celor ce fac lumea să fie un loc mai bun. Dar, nu vă așteptați ca impactul etern să fie o preocupare a paginilor de afaceri.

Update:

Găsiți aici un alt articol pe aceeași temă scris de fr. Marius Cruceru.

Anunțuri

Single Post Navigation

3 thoughts on “Steve Jobs și măsura vieții

  1. Adi, ma bucur ca ai schimbat tema (nu tematica) blogului. E mai calda, mai placuta. In ce-l priveste pe Steve Jobs, cu tot respectul, dar este way overrated. O multime de americani resimt disparitia lui ca pe o tragedie nationala, ceea ce nu este, de fapt, desi intr-o oarecare masura disparitia oricarei fiinte umane este o drama egalata in unicitatea ei doar de unicitatea fiecarui om. Ce mi se pare foarte trist, daca ceea ce mass-media relateaza e adevarat, e ca ultimele lui cuvinte, via Twitter, au fost: „Love is like a puzzle, hard to piece together, but beautiful when all the right pieces are put together”. Dezamagitor. Sper ca atunci cand voi pleca, daca voi mai avea timp de Twitter, sa pot comunica ceva esential oamenilor. Ceva de genul: „Dumnezeu exista si va iubeste! Impacati-va cu El ca sa va reintalniti cu El in Gloria pentru care ati fost creati!”

  2. Faithman,

    mă bucur să văd că tema blogului vă priește. Viața lui SJ văzută prin ochelarii seculari, este văzută în culori frumoase. Văzută însă din perspectiva cerului și a veșniciei, viața fără Isus este o haină mânjită.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: