Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Păcatul mic: o șmecherie a diavolului


C.S.Lewis scria în „Scrisorile lui Zgândărilă”:

Există două greșeli, egale și opuse, pe care noi, oamenii le putem face în legătură cu dracii. Una este să nu credem în existența lor. Cealaltă este să credem și să avem pentru ei un interes exagerat și bolnăvicios.

Diavolul există și este foarte ocupat. Este șiret, obraznic, malefic, plin de ură și gata să ucidă. Dar, puterea și forța sa este limitată și îngrădită . Creatorul, Stăpânul Dumnezeu este Șeful.

Apostolul Pavel ne îndeamnă să fim mereu în alertă și să ne adăpostim sub autoritatea Domnului.

Una din șmecheriile diavolului ( refuz să scriu diavol cu d mare ) este să ne facă să credem că păcatul pe care deja l-am comis este unul … mic. Sau cel puțin mai mic decât al altora.

De exemplu:

– Satan îmi spune că „este doar o mică minciună pe care am spus-o și care n-a rănit pe nimeni”. Adevărul este că minciuna ( indiferent cum îi spun: mică sau mare ) este sămânța diavolului în viața mea. Afară vor fi TOȚI mincinoșii.

– Satan îmi spune că „este doar o privire care nu se poate compara cu păcatul fizic”. Adevărul este că privirea mea pofticioasă m-a făcut să comit adulterul în inimă și minte. Este adulter în viața mea.

– Satan îmi spune că „m-am enervat numai din cauza lui/ei”.  Adevărul este că inima mea este plină de egoism și oricine atentează la eul meu, voi reacționa violent. Pe tron nu este Isus, ci eu!

– Satan îmi spune că „nu aș fi avut nici o altă soluție decât să ignor porunca Domnului”. Adevărul este că NU AM VRUT să merg pe calea Domnului. Era prea strâmtă, grea și îngustă. Am preferat scurtătura păcatului. Să nu fiu surprins de destinația drumului!!!

– Satan îmi spune că „biserica este acolo unde mă simt bine”. Adevărul este că inima mea este în centrul și nu Cuvântul lui Dumnezeu. Prefer să mă simt eu bine chiar dacă asta înseamnă să stau departe de Cuvânt.

Cu ce alte „vicleșuguri” credeți că ne îmbie diavolul? 

Reclame

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: