Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Fără preoteasă nu are voie la altar


Citesc în ziarul Timpul că la Iași un preot ortodox nu mai este lăsat la altar de către superiori pentru că … a divorțat.

Ce face preotul acum? Spovedanie? Nu. Se căiește? Nici vorbă. Se justifică? Nici atât. Aruncă vina pe nevastă? Nu are timp.

Preotul se transformă într-un înfocat avocat. Iar dacă insitituțiile românești nu țin cu el, promite de pe acuma că se va duce și la CEDO.

Nu vi se pare că atât de repede ne facem „avocații diavolului” dar suntem molatici în „afacerile Domnului”? Slujitorul Domnului nu este nici director executiv, nici DJ, nici prestator de servicii religioase, nici conferențiar sau terapeut, ci este … slujitorul Domnului. Nu slujitorul oamenilor, nu al bisericii, nu al sponsorului, ci al Domnului.

Atunci când ești sluitorul Domnului ești și ispravnic al tainelor lui Dumnezeu. Mesajul Evangheliei este în administrarea și isprăvnicia slujitorilor Lui. Nu ne putem juca astăzi de-a slujitorul, iar mâine de-a avocatul. Și chiar și atunci când sluijtorul greșește, păcătuiește, el este chemat să fie credincios mesajului.

Stăpânul cere slujitorilor credincioșie. Nu ne cere să fim inovativi sau să ne adaptăm la cultura actuală, ci ne cere să fim credincioși.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Fără preoteasă nu are voie la altar

 1. Felicitari celor care nu l-au mai lasat in altar….
  O situatie asemanatoare este in Germania, cred ca la cea mai mare Biserica baptista romaneasca…..unde sotia pastorului a trait cu amantu, iar acuma pastoru se lupta sa tina de amvon ca … vorba ceea doar nu-i pacatul lui…

 2. pai poete ca e doar preot nu si slujitor.

 3. De ce tatal meu nu poarta numele (de familie) al tatalui sau (bunicul meu)? Deoarece bunicul meu (preot ortodox) s-a recasatorit (vaduv fiind, de tanar) cu bunica mea, dar regulile ortodoxe ii interziceau recasatorirea (fiind preot)(!?) Asa ca, bunicul meu nu s-a putut casatori legal (si religios) cu bunica mea, desi toata parohia ii recunostea ca sot si sotie.
  Cazul bunicului meu ar putea fi rezumat: “Cu (a doua) preoteasa nu are voie la altar!” (!?)
  … cand canoanele iau locul Scripturii …
  (desi re-casatorirea vaduvilor e ne-recomandabila …dar ne-interzisa …parerea mea!)

 4. George,

  văduvia este o altă problemă și Scriptura ne spune că nu este păcat să te recăsătorești „în Domnul”.

  Mult har!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: