Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Biserică penticostală în flăcări


Tocmai am citit că Biserica penticostală „Speranța” din Mangalia a ars Miercuri noapte.

Iată știrea așa cum am aflat-o:

Biserică penticostală din Mangalia a fost cuprinsă miercuri noapte de flăcări înalte de câţiva metri, care au ars-o din temelii.  Pompierii s-au luptat peste patru ore cu focul, dar nu au reşit să salveze nimic.

Ei arămas încremeniţi când au văzut că biserica penticostală “Speranţa” arde ca o torţă.

Înainte ca flăcările să prefacă totul în scrum, militarii au reuşit să scoată din lăcaşul de cult  mai multe butelii care ar fi putut exploda, şi astfel au evitat un dezastru şi mai mare.

Deocamdată nu se știe ce a cauzat devastatorul incendiu.

Biserica penticostală “Speranţa” a fost construită acum 20 ani şi, în fiecare duminică, aproximativ 70 de credincioşi îi treceau pragul pentru a participa la slujbă.

Știe cineva mai multe detalii?

Single Post Navigation

2 thoughts on “Biserică penticostală în flăcări

 1. Tragedie la Mangalia – a ars clădirea Bisericii Penticostale Speranța
  Posted on 10 noiembrie 2011 by Vasilică Croitor
  Cunosc Biserica din Mangalia din vremea studenției, când veneam împreună cu colegii din București în practică pastorală. Pastorul Dorel Toma a început slujirea în Mangalia pe când eram încă studenți, fiind ordinat de pe băncile școlii.

  De 15 ani Dorel se chinuie să termine construcția bisericii, însă resursele atât de limitate din sudul țării i-au făcut să meargă într-un ritm foarte lent. Cu câțiva ani în urmă au fost târâți de un vecin în justiție care cerea demolarea bisericii, șantajându-i astfel să îi cumpere lotul său la un preț exorbitant. Vecinul speculase o greșeală la punerea în posesie, greșeală care aparținea Primăriei. Au trecut și de necazul acela și au continuat lucrările. Ca mai toate bisericile penticostale dobrogene, deși nu au încă un locaș de închinare finalizat, au plantat câteva biserici în sudul județului și chiar au și construit clădiri în acele localități.

  De aseară comunitatea penticostlă din Mangalia trece printr-un coșmar: a ars construcția care fusese finalizată în proporție de 85-90%. Voi merge imediat la Mangalia pentru a vedea mai exact care este situația.

  Să îi susținem în rugăciune pe Dorel și Ligia. Ligia a născut al patrulea copil cu doar câteva zile în urmă. Amândoi sunt din Bihor și au venit pentru a face misiune în Dobrogea.

  Dumnezeu să-i întărească și să le poarte de grijă lor și Bisericii Speranța. Știu că Domnul îi va izbăvi și le va biruință.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: