Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

De ce disciplină bisericească?


Atunci când ajungem să aplicăm disciplina față de un membru al Trupului care perseverează în păcat, se pot auzi dintr-odată voci care spun: „Dragostea acoperă totul. Nu spune Biblia că „dacă zice cineva: Eu iubesc pe Dumnezeu și urăște pe fratele său, este un mincinos?”

Sigur că asta spune! Dar cred că vorbim de două lucruri diferite.

Disciplina bisericească nu este o pedeapsă! Nu este nici răzbunare. Nu-i ceva de genul: „Stai, că-ți arăt eu ție!” Disciplina bisericească este proiectată de Dumnezeu pentru a restaura părtășia, relația dintre persoana care merge pe un drum greșit și Dumnezeu.

Interesant că cei care protestează folosind 1 Ioan 4:20, nu văd că pe cealaltă pagină a Bibliei, este 2 Ioan 6

Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început.

Iată aici un articol excelent despre disciplina bisericească.

De ce să o practicăm în bisericile noastre? Iată câteva motive:

  1. Pentru că Biblia o poruncește ( Matei 18; 1 Cor.5:2; Tit 3 ). Așa este. Disciplina este tristă, dureroasă și greu de aplicat. Dar suntem chemați să ascultăm mai mult de Domnul decât de sentimentele noastre.
  2. Pentru că demonstrează dragoste adevărată pentru cel disciplinat. Așa ne învață Biblia, să ne pese atât de mult și de tare de sufletul aproapelui nostru încât să nu ignorăm păcatele în care trăiește.
  3. De dragul sfințenie bisericii locale ( Tit 2:12 ). Biserica este mireasa lui Cristos. Nu se poate să-și aștepte Mirele cu noroi și murdărie pe ea. Nu se poate!
  4. Să ofere o avertizare pentru toți pocăiții. Suntem chemați să trăim o viață nouă. Diferită de a celor din lume. Și asta înseamnă să veghem unii asupra altora și să veghem asupra noastră.

Credeți că mai avem nevoie de disciplină în biserică? 

Single Post Navigation

2 thoughts on “De ce disciplină bisericească?

  1. Desigur, ca este mare nevoie de disciplina. Domnul sa ajute pe cei care conduc Bisericile sa-si faca datoria si in aceasta privinta.

  2. M.P.,

    ați punctat foarte bine când ați spus că este o „datorie” a celor ce conduc bisericile. Avem nevoie de credincioșie și în această direcție.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: