Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Este numele tău pe listă?


Biserica Domnul are o misiune pe pământ. Are un mesaj de comunicat și prezentat oamenilor pierduți. Mesajul este de multe ori greșit înțeles. Alteori nimeni nu mai este curios să asculte ce are Biserica de spus. De ce oare?

Ne place din când în când să vizionăm un film bun. La câți ne place să ne uităm la film și după ce s-a terminat ultima scenă? Ne ridicăm și plecăm! Data viitoare vă propun să faceți efortul să mai stați pe canapea încă câteva minute. Uitați-vă la ce apare pe ecran: o listă lungă de nume și meserii. Veți afla că pentru acel film a fost nevoie de o armată de oameni. Mesajul și acțiunea filmului v-a impresionat pentru că nu au fost doar 5, 6 actori importanți și un regizor. Cine credeți că mai sunt implicați în formarea unui film? Iată o listă pe care am copiat-o repede la terminarea unui film. Pe unii i-am scăpat!

 • regizor. regizor secund. decorator de scene. mașinișit. scenariști. cascadori. stiliști de păr. costume. șoferi de autobuz. directori de arte. manageri. figuranți. operatori de cameră la sol. operatori de cameră din avion. operatori cu luminile și becurile. piloți. operatori pe computer. operatori de efecte vizuale. pirotecniști. editori de dialog. dirijori de orchestră. manageri de locație. furnizor de alimente.

Ce film ar fi ieșit dacă toți aceștia ar fi stat acasă? Te-ai uita la un film în care joacă doar niște vedete și un mare regizor, dar nu au microfoane, nu se aude, nu se vede, este un film de epocă dar se joacă în blugi pentru că nu au costume? Ar fi o caricatură de film, așa-i?

Trist este că adesea, Biserica nu este nici măcar ca un film bun. Mulți cred că partea lor în biserică este de spectator. Cineva a comparat Biserica cu un meci de fotbal: 22 de oameni pe teren, disperați după un moment de respiro, urmăriți de 10.000 de oameni în stadion care ar avea nevoie disperată de exercițiu fizic.

Lumea are nevoie să înțeleagă mesajul Bisericii. Iar fiecare dintre noi suntem parte din mesajul acesta.

Este și numele tău pe lista de final? 

Single Post Navigation

5 thoughts on “Este numele tău pe listă?

 1. Foarte adevărat! Puțini sunt cei care înțeleg că Dumnezeu Își îndeplinește planul mântuirii cu fiecare dintre noi.
  Viața fiecăruia este unul dintre acele rânduri care apare la „finalul filmului”. Sau, cel puțin, așa a gândit Domnul nostru…
  Trăim într-o societate în care dacă nu ești „mare”, nu ești și nu însemni nimic. Poate că din cauza asta, mulți dintre noi gândesc că n-are rost să facă ceva pentru Dumnezeu dacă nu e ceva „măreț”.
  Însă, dacă ne uităm bine de tot la modelul de viață, la Iisus Hristos, vedem că (în afară de minunile pe care le-a făcut) viața Sa nu a fost ceva „extraordinar”, ci mai degrabă ceva normal, obișnuit, de rând. Măreția Lui s-a văzut în smerenie, iubire și ascultare. El a urmat planul în mod simplu, nu cu surle și trâmbițe (tipic lumii de azi), ci în liniște, așteptând rezultatul, momentul „final”.
  Cred că ar trebui să ne rugăm Domnului să ne învețe și pe noi cum să (ne) privim viața din perspectiva Lui, astfel încât să înțelegem că rolul nostru (chiar dacă pare neînsemnat) e la fel de importat ca rolul la care ne uităm cu admirație sau cu invidie (după caz).
  Felicitări pentru articol, domnule Condrea! Sper să fie citit de foarte mulți, căci e un mesaj ce trebuie să ajungă în inimile tuturor!

 2. viorel chis on said:

  Vrem nu vrem numele fiecaruia o sa apara pe o lista scris ;Apocalipsa 20 cu 11la 15.Dar este dureros pentru cel care nu va fi scris in „cartea vietii”.si pentru a fi scris in cartea vietii este nevoie de o transformare conform CUVINTULUI scris in SFINTELE SCRIPTURI;Efeseni 4 cu 22 la 32 si sa nu uitam indemnul din Efeseni capitolul 5 cu 1 la 17.

 3. Toți vom sta într-o zi în fața scaunului de judecată ca să dăm socoteală!
  Este ziua răsplătirilor.
  Să ne ajute Domnul să fim și pe acea listă!

 4. Mariana Percy on said:

  Intrebarea pe care o am eu este:

  daca Biserica se va inchide miine, citi din membrii Ei insasi vor duce lipsa de a merge la Biserica sau a avea partasie cu fratii si surorile. Poate ca, din nefericire, vor fi destui, si poate prea multi.

  Doamne ai mila de toti aceea care neglijeaza Casa de rugaciune din motive, cel mai mult neintemeiate.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: