Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

4 motive bune să nu te căsătorești


Burlăcia este o condiție specială.

Nu de inferioritate. Burlacii nu sunt oameni „second class”.  Nu-i adevărat că împlinirea lăsată de Dumnezeu o găsești numai în căsătorie și că singurătatea este o împlinire inferioară. Și nu-i adevărat nici că maturitatea este câștigată doar atunci când te-ai căsătorit. Asta nu înseamnă că în căsniciei nu ai parte de împliniri și satisfacții pe care nu le poți găsi în altă parte. Slavă Domnului pentru ele.

Zilele trecute am stat de vorbă cu doi tineri burlaci care m-au impresionat cu perspectiva lor matură asupra vieții și trăirii creștine. I-am întrebat dacă au darul burlăciei și mi-au spus repede că nu îl au! Ferice de fetele cu care se vor căsători 🙂

Care este scopul acestui dar? Lumea vorbește tot mai mult de viața celibatară. Astăzi se practică tot mai mult „viața solo”. Fuga de tot ce înseamnă responsabilitate.

Care sunt binecuvântările celibatului?

 1. Mai multă libertate în vremuri grele. Este mult mai ușor să reziști crizei financiare, șomajului, calamităților naturale sau economice când ești singur. E mai ușor să zici „vai de mine” decât „vai de noi”.
 2. Suporți mai ușor necazurile. Căsătoria poate implica conflicte, exigențe, ajustări pe care celibatul nu le are.
 3. Îți păstrezi mai bine prioritățile spirituale. Ești mai deteșat de lucrurile vremelnice. Nu te gândești așa de mult la hainele copiilor sau la florile soției, sau la pantalonii soțului.
 4. Mai mult timp pentru lucrarea Domnului. Acesta este scopul suprem al acestui dar: timp petrecut în slujirea Domnului. O dispoziție total față de Domnul.

Mai există acest dar în bisericile noastre?

Single Post Navigation

3 thoughts on “4 motive bune să nu te căsătorești

 1.     Pe de altă parte, singurătatea e… tristă. Omul a însemnat, de la bun început, bărbat și femeie („Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie.” – Geneza 1:27).
      Când nu ești căsătorit, oricât de apropiată ar fi viața ta de Dumnezeu, parcă tot lipsește… cineva.
      Un lucru e cert: burlacii au mai mult timp pentru a se dedicat slujirii lui Dumnezeu.

 2. Vestitorul,

  vorbești ca un căsătorit 🙂

  Atunci când Dumnezeu te cheamă la singurătate, nu-ți lipsește nimic. Chiar Domnul Isus a remarcat că „nu toți pot primi cuvântul acesta, ci numai aceia cărora le este dat”.

  Mult har!

 3. Cantemir on said:

  Binecuvantarile celibatului de care pomenesti sunt puerile de-a dreptul. Eu citesc cu totul altceva: fuga de responsabilitate. Iar punctul de care esti atat de sigur (4) are adancimea unei aritmetici 1+1=2.
  Pe viitor vei ajunge sa platesti o taxa pentru ca nu te-ai casatorit, din considerente strict economice (in China se plateste taxa daca mergi singur cu masina, pentru ca risipesti 4 locuri), asta in cazul cel mai fericit. Scenariiile pesimiste se invart toate in jurul aceleasi intrebari: cine o sa mai plateasca pensiile in viitor, ca nu se nasc suficient de multi copii. Si atunci ideea unei taxari a burlacului nu mai pare asa de fantezista, nu-i asa?
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/06/14/despre-copii-numai-de-rau/

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: