Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

De ce urăsc să caut în cutia poștală?


Au trecut ani de zile de la prima scrisoare anomină primită ca și păstor. Mi se propunea să plec din oraș. Era amintită zicala: „fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă”. Nu am fugit și am rămas și sănătos.

Îmi amintesc ca și când a fost ieri, că stăteam în camera mea cu scrisoarea în mână și nu știam ce să fac cu ea. Să o păstrez, să o arunc, să o citesc prietenilor. Eram blocat!

Cu internetul este mai ușor. Sunt metode de a afla cine este în spatele comentariilor anonime. Dar,

ce facem atunci când primim o anonimă?

1. Arunc-o la coșul de gunoi! Nu înainte de a o rupe. Țineam într-o mână prima anonimă și cu cealaltă am sunat un sfătuitor înțelept. Acesta a fost sfatul lui. „Să nu citești niciodată anonimele”. Nu merită.

2. Citește-o. Asta în cazul în care ești prea curios și nu poți aplica regula de aur nr.1. Și asta doar dacă știi că nu ești foarte ușor de rănit în sentimente. Citește-o și nu uita cine a scris acea bucată de fițuică: un laș. Un „lunetist” care nu are curajul să-și confrunte sau să-și expună convingerile. Aceștia merită disprețul nostru.

3. Roagă-te pentru autorul anonimei. O facem pentru că suntem convinși că mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Ne rugăm ca Duhul Sfânt să aducă schimbare în viața celui care se luptă în frustrări și dezamăgiri. Al doilea motiv, este pentru protecția noastră și a familiei noastre. Indiferent cât de puternici ne credem, „veninul” unei anonime poate avea un efect întârziat în viața și slujirea noastră. Numai harul Lui ne protejează.

4. Evaluează-ți viața și slujirea în lumina anonimei. Dacă conține un mic sâmbure de adevăr, corectează-te în acel domeniu. Profită de experiența aceasta și crește spiritual. Dacă anonima este amară, încearcă să-ți faci o limonadă dulce din ea. Cum îndulcim o anonimă amară?

5. Păstrează-ți simțul umorului. Nu lua anonimele prea în serios. Joseph Parker, a predicat la amvonul bisericii City Temple din Lodra în perioada când C.H. Spurgeon predica la Metropolitan Tabernacle. Într-o zi, Parker urca la amvon, și cineva din balcon a aruncat cu o bucată de hârtie în el. Pastorul Parker a luat-o de jos și a citit-o. Pe hârtie era scris un singur cuvânt: „Nebun!” În ziua aceea, Parker și-a început predica în felul următor: „Am primit multe scrisori anonime în viață. De fiecare dată, ele conțineau un text fără semnătură. Astăzi am primit pentru prima dată o semnătură fără nici un text”. Ooo, ce limonadă răcoritoare a reușit să facă predicatorul Parker, așa-i!

 

Cum ați reacționat la primirea unei anonime? 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Single Post Navigation

One thought on “De ce urăsc să caut în cutia poștală?

  1. Cand viata iti da lamai, fa limonada!;)

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: