Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

SMURD și BISERICA


„Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”. Acesta este motto-ul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare ( SMURD ). Înțeleg că această echipă mobilă ajunge oriunde omul este în pericol. Slavă Domnului că nu am făcut cunoștiință cu ei. Odată ajunși acolo, încep primele acțiuni de salvare. Totul pornește cu verificarea funcțiilor vitale: tensiune, puls, temperatură, saturația de oxigen, etc.

Mă întreb cu o oarecare îngrijorare în ce stare este Trupul lui Cristos, Biserica?

Unul dintre semnele vitale ale unei strașnice biserici este discernământul spiritual. Stabilitatea trupului. Clătinarea la orice adiere de vânt, mersul șerpuit și încovoiat sunt semne clare ale lingorii care învăluie trupul.

Nu ne mai place doctrina. Credem că a spune adevărul este un simptom al aroganței. Aud tot mai des expresia: „noi nu deținem monopolul adevărului”. Foarte trist că nu-l mai deținem. Unde l-am pierdut? Parcă știam că Duhul Sfânt pe care spunem că-l avem este un Duh al Adevărului ( Ioan 14:17 ). Parcă Cuvântul de care trebuie să ne ținem este Cuvântul Adevărului ( 2 Tim.2:15 ). De ce nu mai avem adevărul?

Un trup sănătos este capabil de discernere. Sunt printre noi lupi răpitori îmbrăcați în piei de oaie. Mai suntem capabili să-i depistăm? Mai avem puterea să judecăm faptele lor?

Unul din vânturile amăgitoare care bat tot mai aprig prin bisericile noastre este dorința omului de a savura viața. Viața-i frumoasă și trebuie trăită. Chiar și în biserică. Prezentul înseamnă să mă simt foarte bine. De aceea, biserica trebuie să fie un loc în care nimeni să nu plece ofensat. Muzica trebuie să-mi fie pe plac. Serviciul divin înlocuit cu program de divertisment. Membralitatea este în funcție de „armonie”. Imaginea lui Dumnezeu este schimbată pentru ca omul să nu se sperie. Și astfel trupul lui Cristos este cuprins de metastazele lumii în care se află.

Creștinismul nu este o ofertă atractivă. Creștinismul este tulburător pentru mândria omului. Chemarea noastră este să trăim vieți sfinte și să transmitem adevărul Evangheliei cu dragoste dar fără compromisuri.

 

Care credeți că este „pulsul” bisericii de astăzi? 

 

 

 

 

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: