Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

De ce nu suport bebelușii în biserică


Exact! Ați citit bine. Nu-i suport. Am mari probleme să-i tolerez. Și nu vorbesc de bebelușii care vin pentru serviciul de binecuvântare. Ooo, nu! Ei sunt adorabili. Nu mă refer nici de cei ce tocmai s-au „născut din nou” și vin la cateheză pentru a păpa „laptele duhovnicesc”. Este o splendoare timpul petrecut alături de ei.

Iritarea apare însă atunci când întâlnesc bebeluși care au 20 de ani. Alții și mai bine de atât. Pe ei nu-i suport. Prezența lor în trupul lui Cristos este înfricoșătoare.

Cum este profilul unui astfel de „bebeluș” învechit?

Fratele A.W. Tozer ne oferă câteva trăsături în cartea Succesul și Creștinul.

Iată doar trei dintre ele:

 1. Nu se poate concentra foarte mult timp. Își pierde interesul foarte repede. Este încântat acum iar peste 60 de secunde începe să țipe plin de frustrare. La rugăciune nu rezistă mai mult de 10 minute. Cititul Bibliei a durat doar până pe 10 ianuarie.
 2. Preocupat cu lucrurile simple. El vrea doar păpică, căldurică, suzetă, schimburi curate, pe mămica aproape și … cam atât. Nu-l interesează studiile biblice, călătoriile misionare sau lucrurile atât de complicate.
 3. Ahtiat după amuzament. E suficient să te stâmbi la el, că se distrează de minune. Tot ce vrea e să se joace. Vrea jucării. Și le vrea mereu. Și la masă, și la culcare, și când stă în pătuț și la plimbare. Trebuie să aibe jucăriile cu el. Biserica este un mic teatru în care el trebuie să fie distrat.

Ați întâlnit așa „bebeluși” în biserică? Ce alte caracteristici ați mai observat la ei? 

Single Post Navigation

8 thoughts on “De ce nu suport bebelușii în biserică

 1. după ce-și găsesc un prieten propriu, nu prea mai dau pe la biserică. după ce se despart, apar spășiți sau dimpotrivă, și tulbură tot cu rebeliunea lor.
  ps. titlul m-a nemulțumit profund… bine că am citit conținutul că altfel mă înșelam… 🙂

 2. Insusi autorul acestei postari pare a fi un astfel de bebelus (in blogosfera evanghelica).

  Ii recomand:

  1. Sa se concentreze, prin disciplina, pe chestiuni cu adevarat importante.

  2. Sa fie preocupat, prin decizii serioase, de chestiuni profunde (simple, nu simpliste).

  3. Sa renunte, cit se poate, la amuzament si la jucarii…

 3. eumiealmeu,

  o trăsătură la care nu mă gândisem. Mulțam.
  Cât despre titlu … asta a fost și idea 🙂

  Mult har!

 4. Alin Cristea,

  thank you!

 5. nelu fat on said:

  O alta caracreristica a acestor „bebelusi”este faptul ca se supara repede si din pacate nu le si trece repede .
  Ambasadorule ma bucur f. mult ca nu pui la inima micile rautati .Am observat acest fapt si in alte postari .Felicitari si binecuvantari familiei.Succes in lucrarea din Tara Hategului .

 6. Nelu Fat,

  chiar așa este. Sunt super supărăcioși acești „bebeluși” spirituali.
  Mulțumesc de încurajare.
  Probleme poate la inimă cu „marile” răutăți 🙂
  Domnul să fie tăria noastră!
  Mult har!

 7. Eu ii numesc BIBERONARI!.Daca nu au lapte de baut ,sa suga tot timpul la biberon,in timp ce atipesc ,e vai de ceilati .Si daca odata se serveste FRIPTURA ,atunci e vai de ceilalti caci ei nu pot mesteca ci doar suge si chiar daca incearca se inneaca ,varsa,scuipa. Pur si simplu e o tragedie si data viitoare i-si aduc biberonul lor cu lapte.Odata m-am gandit daca cineva i-ar pune sa ridice biberoanele sus toti care au biberoane sa se cunoasca proportia ca sa stie cum sa fie pregatita mancarea.
  Problema e ca nici LAPTELE CURAT nu il tolereaza ,le trebiueLAPTE DILUAT si cei care vin de acasa cu el, asa il aduc .Daca pastorul sau predicatorul e pe faza pregateste astfel de predici DILUATE ,lipsite de partea hranitoare care contribuie la crestere .Ceilati degeaba viseaza FRIPTURI caci nu eposibil sa expui la pericole atatia BIBERONARI.Sant nevoiti sa mearga la alte ,,resaurante” sau sa se adune prin case ,sa se hraneasca cum se cuvine.

 8. Articolul asta vine ca un pansament pe rana … Multumesc Domnului ca te-a inspirat sa il scrii. Si mie mi s-a acrit de bebelusi care refuza sa creasca, sa lepede pampersul si sa vrea sa fie distrati.
  Am o vorba care suna rau insa … parca pe zi ce trece devine mai reala. „In biserica, adunare nu este nimeni ANIMATOR / ANIMATOARE”. Si o spun in sensul ce mai deplin al cuvantului.
  O saptamana de poveste sa ai … fara bebelusi ;))!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: