Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Acadele! Acadele!


Iată un fragment din A.W. Tozer:

Aşa am ajuns la o anomalie ciudată: învăţătură scripturală şi practică nescripturală. Tehnica acadelei s-a integrat aşa de mult în gândirea religioasă actuală, încât e considerată ceva normal. Orice obiecţie la nebuniile creştinismului actual, precum cele de genul viţelului de aur, este întâmpinată cu replica triumfătoare: „dar îi câştigăm pe oameni!” Îi câştigăm pentru ce? Pentru a fi ucenici adevăraţi? Pentru a purta crucea? Pentru lepădare de sine? Pentru a se separa de lume? Pentru răstignirea cărnii? Pentru o trăire sfântă? Pentru un caracter nobil? Pentru a dispreţui comorile lumii? Pentru o severă auto-disciplină? Pentru a-L iubi pe Dumnezeu? Pentru o predare totală lui Cristos? Desigur, răspunsul la toate aceste întrebări este NU!

Ce părere ai? Eşti pus pe gânduri? Ăsta e semn bun!

Domnul cu tine…şi să nu accepţi „acadeaua” lumii.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Acadele! Acadele!

 1. E un preţ tot mai greu de plătit, tot mai mare, de biserică, de fiecare credincios şi de fiecare slujitor al bisericii. Totuşi cu cât întunericul e mai adânc şi înaintează parcă sfidând Cuvântul lui Dumnezeu, cu atât lumina va lumina mai puternic; şi când aprinzi lumina întunericul dispare.
  Mă rog lui Dumnezeu să putem aprinde lumina în viaţa noastră în locul în care El ne-a aşezat pentru ca şi alţii să poată găsi calea care duce la Cristos.

  Cu drag Cristian

 2. Oare unde sunt localizați fabricanții de acadele? Sunt în afara sau și în interiorul bisericii?
  Suntem mai vulnerabili în fața acadelelor ”made in the World” sau în fața celor produse de propria biserică?
  Dacă analizăm oferta pieței de profil descoperim ușor că există acadele pentru copii și pentru tineri, pentru adulți și pentru bătrâni, pentru bărbați și pentru femei, pentru intelectuali și pentru mediocritate, pentru profesori și pentru teologi, pentru oi și pentru păstori, pentru persoane cu un înalt rafinament și pentru plebe, pentru nou veniți și pentru cei cu mulți ani vechime, pentru Vest și pentru Est, pentru mediul urban și pentru cel rural, acadele fabricate în serie (pentru mulțime) și acadele pregătite la comandă (pentru elite), acadele trandafirii și acadele portocalii, acadele patriotice și acadele revoluționare, acadele pentru toți și acadele pentru mine…
  Doar acestea, ultimele, mă îngrijorează. Mă tem că poate le-am cumpărat crezând că sunt cerești. Mă sperie gândul că în timp ce pot observa cu ușurință orice acadele menite să înșele pe cei din jur, nu sunt capabil să cunosc lucrurile prin care eu însumi sunt amăgit.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: