Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Issumagijoujungnainermik


Greu de citit titlul, așa-i?

Abia l-am scris dar să-l mai și pronunț. Vă asigur că este și mai greu de aplicat. Această grupare de litere înseamnă: „a nu te mai putea gândi la un lucru”. Așa sună iertarea în limba eschimoșilor. 

În românește parcă-i mai dulce iertarea 🙂 Să ne reamintim: 

Astfel, dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiți-vă unii pe alții, și dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi. ( Coloseni 3:12-13 ) 

Ce ne învață Scriptura despre iertare? 

  • Iertarea nu este un sentiment. Este o decizie. Trăim nu prin forța emoțiilor noastre ci prin credință și ascultare de Cuvânt. 
  • Iertarea nu înseamnă uitare. Înseamnă eliberarea intenționată. Da, este bine să uităm. Dar de atâtea ori este imposibil. Vă rog să nu vă gândiți la numărul 5 pentru următoarele trei minute! Credeți că reușiți? Numai la asta vă veți gândi. Spurgeon spunea că iertarea înseamnă să îngropi un câine mort. Și să nu mai sapi după el când îți amintești de el.
  • Iertarea nu este ieftină. Nu-i ușor să ierti. E mai ușor să vorbești despre iertare. E și mai ușor să scrii pe blog despre cum să iertăm. Dar e mai bună ca răzbunarea. A ierta este imposibil fără puterea Duhului Sfânt. 
  • Iertare nu înseamnă și Împăcare. Iertarea poate fi oferită oricând și oricui. Împăcarea însă are nevoie de două persoane. Cineva oferă iertarea și celălalt acceptă.

Cum stați cu iertarea? 

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: