Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Îi plac Domnului Isus vacanțele?


După o perioadă intensă de predicare și învățare, Domnul Isus îi cheamă pe apostoli și le spune: 

Veniți singuri la o parte, într-u loc pustiu, și odihniți-vă puțin. Căci erau mulți care veneau și se duceau, și ei nu aveau vreme nici să mănânce. ( Marcu 6:30,31 )

Iată că Domnul Isus ne cheamă din când în când să ne retragem pentru o vreme de odihnă. Dar observ repede două lucruri esențiale care trebuiesc să caracterizeze orice „vacanță biblică”:

1) Mergem cu Domnul Isus în vacanță. Nu-l lăsăm acasă. „Veniți” este chemarea pe care El ne-o face. Deci, mergem împreună. Vacanța nu este o ocazie să ne desfătăm în firea pământească. Nu este un flirt cu poftele lumești. Este o experiență trăită alături de Isus.

2) Ne odihnim. Asta trebuie să facem în vacanță. Nu planificăm prea multe activități pentru o zi. Nu încercăm să vizităm toată Europa în trei zile. Ne vom întoarce epuizați și obosiți. Ne odihnim fizic dar și spirtual.

Ce sugestii pentru o vacanță reușită aveți? 

Single Post Navigation

8 thoughts on “Îi plac Domnului Isus vacanțele?

  1. Cauti un hotel bun si te duci sa te odihnesti, nu? Uite un site bun de cautare hoteluri (cauta si compara tarife din mai multe parti): http://goo.gl/OkFQw SAU, cel mai simplu, te duci la o agentie de turism si ii spui la agent ce vrei. Eu de ex. lucrez in acest domeniu, daca ai nevoie de o vacanta personalizata undeva, da-mi un mail si iti trimit o oferta personalizata. 🙂

  2. Mulțumesc, Laurențiu. Am reținut.

  3. costica h. on said:

    textul cu pricina, despre vacanta, ne da in continuare si modul cum Domnul si ucenicii si-au petrecut vacanta mare.

  4. george on said:

    Textul din Marcu nu pare sa se refere la vacanta, ci la odihna si relaxare, care este cu totul altceva. Domnul a stabilit ca aceasta odihna sa fie saptamanala, nu anuala. “Odihna anuala” si “Sabatul cu schiuri/ascensiuni montane/etc.” sunt inventii ale secolului trecut, preluate din mofturile aristocratilor de odinioara, care nu mai puteau de plictiseala si nemunca (fizica). Intotdeauna omul tinde spre mai-mult-ca perfect, deoarece perfectiunea lui Dumnezeu il plictiseste – ma refer aici la modul si timpul de odihna.
    Faptul ca am devenit incapabili sa ne odihnim acasa si alergam dupa …epuizari europene/turcesti/grecesti/egiptene/etc. ma ingrijoreaza.
    Niciodata nu am dorit sa merg in strainatate. Am iesit de cateva ori, dar fortat de imprejurari (delegatii). Incerc sa gasesc un motiv pentru astfel de “vacante”, dar inca nu am gasit.
    Daca iau in considerare si modul in care ne petrecem (noi, « pocaitii ») lunile de miere, ma duce gandul la termenul pe care il foloseau latinii pentru “mandrie”: FASTUM. Spun asta pentru ca noi, romanii, asociem – din nefericire – fast-ul cu estetica, nu cu mandria, cum este realitatea.
    Dar, revenind la titlul articolului, daca aflati ce crede Domnul despre vacante(le noastre), spuneti-mi si mie … 🙂

  5. George, nu cred ca este ceva gresit cu a avea concedii sau vacante. Ci cu felul de a le consuma. Nu ar trebui sa ne luam vacanta de la pocainta, credinta, cumpatare, infranare, Scriptura,rugaciune.

  6. O sugestie bună pentru vacanță este să ne luăm Biblia și câteva cărți de citit.

    Cărțile pe care le-am pus în geantă pentru vacanță sunt:

    1. Tezaurul promisiunilor lui Dumnezeu – Spurgeon
    2. În slujba celui prea înalt – W. Wiersbe
    3. Rănit de frați, vindecat de Dumnezeu – Chris Jackson
    4. Râuri de apă vie – fratele Yun

    Mult har!

  7. George, fiecare are dreptul la vacanta / concediu / odihna. Fie ca tu sau noi alegem sa il numim altfel si nu sabat la ski sau sabat la mare e alta poveste. Treaba e ca trupul nostru are nevoie de odihna. Daca noi ne batem joc de trupul nostru o sa cedeze intr-un final. Cred ca textul de mai sus se refera la mai mult decat o simpla odihna, atat Domnul cat si uncenicii au ajuns sa fie extenuati de multa lucrare ce o faceau. Logic ca aveau nevoie de o pauza. Probabil ca nu trebuia sa dea Ambasadorul titlul acesta prezentului articol, dar acum ca a facut-o… o sa il lasam asa. Eu as fi pus altfel: „Odihniti-va! E voia lui Dumnezeu pentru concediul / vacantele voastre!”

    Apropos, unde petreceti timpul liber in general? – intrebarea se adreseaza la toti din aceasta sectiune, nu doar lui George. E o discutie interesanta, parerea mea.

  8. francois bonaparte on said:

    un om inteligent, pentru el, fiecare zi este o vacantă! Si înca ce vacanţa!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: