Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ce trebuie să știm înainte de a denigra slujitorii Domnului


Poporul caută mereu un țap ispășitor pentru necazurile și frustrările lui. Cel mai adesea se găsește vinovatul: conducătorul poporului. El este sursa tututor bubelor.

De ce a ajuns Adrian Năstase să se împuște? De ce nu avem locuri de muncă? De ce pică copiii la bac? De ce nu avem medicamente? De ce plouă fară? Cine-i vinovatul pentru toate acestea? Justiția. Polițiștii. Judecătorii. Presa. Stresul. Criza mondială. Încălzirea globală. ADN-ul.

Dar cel mai vinovat este …președintele. În capul conducătorului se sparg toate oalele.

Același lucru se poate întâmpla și cu poporul lui Dumnezeu. Atunci când Dumnezeu încearcă poporul, reacția este una de răzvrătire. Dar nu împotriva lui Dumnezeu, ci împotriv celui însărcinat cu conducerea poporului. 

Avem un exemplu în Numeri 12 când Maria și Aron conduc o campanie de denigrare împotriva lui Moise.

Ce trebuie să știm înainte de a ne pregăti să lovim în slujitorii Domnului?

  1. Dumnezeu ne aude. Dumnezeu aude și știe fiecare cuvânt pe careîl rostim și îl gândim. Prin ceața conflictului, Dumnezeu vede totul deslușit.
  2. Dumnezeu ne vorbește. Întotdeauna Dumnezeu va interveni și își va apăra slujitorul. Fie prin circumstanțe, fie prin conștiință sau prin alte pesoane. De obicei, majoritatea poporului ignoră aceste mesaje.
  3. Dumnezeu ne pedepsește. Maria s-a îmbolnăvit. Aron s-a înfricoșat. Maria a fost pedepsită public pentru păcatul ei. Iar poporul a fost afectat și întârziat din drumul lui.

Ce părere aveți? 

Single Post Navigation

2 thoughts on “Ce trebuie să știm înainte de a denigra slujitorii Domnului

  1. Defaimatorii se ridica pe ei insisi prin daramarea altora. Convulsiile interioare si nemultumirile personale („daca n-am fost binecuvantat vizibil este pentru ca tin dreapta credinta”) improasca un mod coroziv de gandire afisat prin atacarea altora – contemporani sau nu – si sustinerea cu entuziasm a oricarei „dezvaluri” despre esecurile si/sau nenorocirile/neizbavirile altora.
    Un aspect poate fi legat de neintelegerea perimetrului in care fiecare are autoritate. De ce le mai multe ori se aroga o autoritate „apostolica”(blindata prin decupari de texte biblice) intr-o zona in care n-ai fost chemat de Dumnezeu si nici invitat de oameni. Astfel se ajunge la ciocniri de pareri ce estompeaza temporar Autoritatea Finala – in numele careia, culmea, se cere exercitarea unui act de justitie.

  2. Marinica D, on said:

    Apreciez aparitia acestei teme:criticarea,denigrarea,”analizarea” pastorului,este f la moda acum.Dupa ce se soseste acasa de la slujba crestina din casa Domnului,cind incepe servirea prinzului la masa,primul fel este-„aperitiv de pastor tocat marunt” si la felul doi,”garnitura condimentata” de greseli sau gesturi de pastor.Si apoi,bine antrenati si”hraniti”,mergem la serviciul de dupa amiaza ca sa „ne incarcam bateriile” pentru o saptamina in forta si un somn fara vise grele.Ma rog pe cit este posibil,ca Dumnezeu sa poata EL taia de la mesele noastre,toate aceste atitudini RELE!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: