Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Pastorul care se catapultează


Orice slujitor se confruntă cu presiuni și probleme. Cele mai multe sunt cu cei pe care îi slujește. Orice lider se va confrunta cu o avalanșă de critici și neînțelegeri. Cea mai mare ispită în astfel de circumstanțe pentru cel care conduce este să renunțe. Să găsească o altă lucrare în care să se simtă apreciat de ceilalți.

Nu cred că o persoană chemată de Dumnezeu să conducă o anumită lucrare poate să renunțe la acea lucrare foarte ușor. Dacă o face, ori nu a fost chemat de Dumnezeu pentru acea slujbă fie refuză să fie credincios chemării.

Iată ce bine spunea dr. John Stott despre lucrarea unui lider:

Adevăratul lider are puterea de a rămâne în lucrare, tenacitatea de a birui oboseala și descurajarea, înțelepciunea de a transforma pietrele de poticnire în trepte pe care poate să urce.

Ne-am urca oare într-un avion a cărui pilot este gata de catapultare în turbulențele și furtunile inerente unei călătorii la mare altitudine? Cine s-ar urca știind că piloții nu stau dedicați în fața manșei chiar și în momentele când avionul trece prin ceva hurducături?

Sunt și momente ( foarte rare ) când din păcate pilotul trebuie să renunțe la avion. Dar, o face atunci când a epuizat toate celelalte soluții!

Biserica de astăzi are nevoie de conducători curajoși și gata să suporte critici și „mușcături”!

Îi avem sau nu? 

Single Post Navigation

3 thoughts on “Pastorul care se catapultează

 1. Da… doar că, așa cum spune apostolul Pavel, bisericile își dau învățători după poftele lor. Învățători (lideri) care să conducă pe placul grupurilor de interese (cele dominante). În astfel de situații nu este nevoie să te catapultezi din aeronavă; te aruncă cei ce sunt deranjați de adevăr. Deși, uneori, mai greșesc și piloții…

 2. Oby,

  Corect! Sunt și greșeli de pilotaj. Piloții nu sunt infailibili.
  Dar atunci când la manșă vine cineva care să conducă după placul pasagerilor și nu după comenzile „turnului de control”, avionul intră sigur în picaj!

  Îmi face mare plăcere să te revăd!

  Mult har!

 3. Frate Adrian, mi-a plăcut mult citatul fr. John Stott. Gândurile tale ca de obicei mă încurajează. Mă gândesc la contextul în care scrii cele de mai sus și nu-mi vin în minte decât cuvintele apostolului Pavel: „Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat, ca un lucrator care nu are de ce sa-i fie rusine, si care imparte drept Cuvantul Adevarului” (2Tim.2:15)
  Cu aleasa pretuire in Domnul Cristian!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: