Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Vă aflați în experiența „cuptorului”?


Ce face Dumnezeu atunci când trecem prin necazuri și încercări? Ce face Dumnezeu atunci când vijelii, șuvoaie aprige lovesc în noi și familiile noastre? Ce face Dumnezeu? 

Poate chiar acum în timp ce ochii tăi citesc aceste cuvinte, întrezărești nori întunecoși și cenușii adunându-se în grabă peste viața ta! Poate deja te lupți cu o mare încercare. Ce face Dumnezeu în timpul ăsta? Un lucru nu-l face: NU stă nepăsător! Nu-i spectator. El vine alături de tine. 

El va ședea, va topi și va curăți argintul; va curăți pe fii lui Levi, îi va lămuri cum lămurește aurul și argintul, și vor aduce Domnului daruri neprihănite – Maleahi 3:3

Dumnezeu este ca și un meșter argintar. Ochii argintarului sunt fixați pe suprafața argintului pus în cuptor. Îl ține în foc și nu trebuie scos nici prea devreme, nici prea târziu. Așteaptă momentul potrivit pentru a-l scoate din foc. Când știe că este momentul? Când argintarul își poate vedea fața reflectându-se în argint! 

Nu știu cum te comporți în crize și furtuni. Dar când eu am trecut prin furtuni, am strigat cu disperare la Domnul: „Gata! Ajunge! Până când? Scoate-mă repede de aici!” Am crezut că nu voi rezista! Dar am trecut cu bine. Domnul a fost bun cu mine! Domnul ESTE bun cu noi! 

Dacă furtunile te înspăimântă și îți este frică să mai stai o secundă în cuptor, nu ești singur. Ni se întâmplă fiecăruia (și chiar de mai multe ori).

Dar să fim încurajați! Atunci când navigăm prin necazurile vieții, Argintarul Suprem ne ține în cuptor. Dar nu ne uită acolo niciodată! El are toată atenția asupra noastră, ochii Lui sunt fixați pe noi! Dorința Lui este curățirea noastră. Și pentru asta ne ține în cuptor până la momentul potrivit. Și chiar atunci când credem că nu mai rezistăm, El ne scoate mai frumoși și mai curați! 

Cum sunteți voi? Treceți printr-o experiență de „cuptor”?

Single Post Navigation

4 thoughts on “Vă aflați în experiența „cuptorului”?

 1. Draga frate multumesc Domnului ca tia dat sa scrii acest comentariu. Sunt cuvinte din inima traite se simte si sunt tare incurajatoare si de folos atat pntru cel ce le-a scris cat si pentru cel ce le citeste.
  As mai adauga ca si eu incerc in astfel de momente dificile sa nu uit promisiunile Domnului si sa ma concetrez mai mult pe ele decat pe problema. Nu e usor de loc .Dar nu e imposibil si impotriva vicisitudinilor e uimitor sa constati ca impotriva poticnelilor si frustorilor reusim sa iesim diruitori prin credinta in El. E minunata aceasta experimentare a credintei impotriva atuturor dificultatilor
  As mai adauga inca ceva de folos: Romani 8:28 si experienta prin care a trecut Iosif din momentul in care a fost vandut si pana la sfarsit. Nicaieri in relatarea aceasta nu ni se spune ca Iosif si-a r fi pierdut nadejdea si rabdarea. El a acceptat cu calm toat ce i s-au intamplat desi totul parea l-a un moment dat ca merge din rau in mai rau.
  Deseori raman uimita de cum Domnul fortifica in mintea si inima noastra increderea in El. Slavit sa fie numele Lui.
  Domnul sa te binecuvanteze frate si ii multumesc lui pentru ca existati…

 2. nu ii usor cand esti in incercare dar daca stii ca Domnul ii in control si te increzi in El povara o duci mai usor, stiu ca numai ce am iesit din cuptor dar rana ramane dar stiu ca Domnul vindeca si inima si ne scoate mai curati si mai maleabili pentru planul Sau maret.

 3. Domnul isi va desavarsi lucrarea Lui in viata d.vostra si va va calauzi chiar si prin cuptor. Mult har va doresc.

 4. Isaia 54:11-12: Nenorocito, batuto de furtuna , si nemangaiato!… Iti voi face crestele zidurilor(in engl. ferestre) de rubin…”

  “De rubin iti voi face ferestre!”,
  In Cuvantul divin am citit;
  Dar n-am prins a limbajului zestre,
  Ce mesaj in mister invelit!

  Si-am decis : “Lui Isus Ii voi cere
  Sa-mi dezlege secretul slavit,
  Asteptand rabdator, in tacere,
  Pana cand zorii albi s-au ivit.”

  Si, deodata-n soptiri cristaline,
  M-a-ntrebat Vocea blanda din zari:
  “Stii cum cresc ale Mele rubine,
  In caverne stancoase, sub mari ?

  Suferind izbituri necurmate,
  Stanci lovite de aprigi dusmani,
  Isi preschimba-n marete agate
  Strat de lacrimi ce-au curs peste ani .”

  Da, acum sensu-adanc al tristetii
  Mi-a patruns cu putere in gand
  Si-am vazut loviturile vietii
  Nestemate-n cei sfinti producand.

  Multumesc ca, prin chinuri terestre,
  Tu ma treci, Bun Parinte Ceresc,
  Ca sa-mi faci de rubine ferestre
  Fata Ta necurmat s-o privesc …

  C.Oakden Bales in Evangelical Christian

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: