Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Cum găsim voia lui Dumnezeu și un cadou în valoare de 79,99 $?


Cum aflăm voia lui Dumnezeu pentru viața noastră? Am fost în ultimele luni în situația de a decide în ce direcție voi merge în slujire. Sunt absolut convins că și dumneavoastră aveți decizii grele de luat. Situații complicate vă stau înainte și parcă totul este învăluit în ceață. Cum aflăm direcția corectă?

Perminteți-mi să vă împărtășesc câteva sugestii:

 1. Disponibilitate. Foarte important. Și nu la întâmplare este în top. Numărul 1: fii gata să faci voia lui Dumnezeu. Oricare ar fi ea. Atunci când am început să caut biserica pe care Domnul ar vrea să o slujesc, am promis Domnului că atunci când îmi va deschide o ușă, nu voi comenta. Nu voi negocia. Am fost gata să merg oriunde m-ar fi condus Domnul.
 2. Suportul familiei. Slujirea este o lucrare în familiei. Nu poți face slujire cu o inimă total dedicată, dacă familia îți stă împotrivă. Soția este ajutorul potrivit. Dacă ea nu-i alături de tine, ești într-o poziție ingrată. Am avut binecuvântarea să știu încă de la începutul slujirii mele că soția mea, Cora, este gata să mă urmeze oriunde Domnul ne-ar chema să lucrăm pentru El. Am multă pace și curaj în slujire știind asta. Îmi iubesc enorm soția… și pentru asta!
 3. Caută răspunsul și în celelalte „voci” ale lui Dumnezeu. Scriptura este glasul principal al lui Dumnezeu. Biblia trebuie ascultată în fiecare zi.  Postul și rugăciunea sunt „obiceiuri” zilnice, nu doar „numere de urgență”. Dar trebuie să fim atenți și la celelalte moduri prin care Dumnezeu călăuzește: împrejurări providențiale, înțelepciunea celor vârstnici și duhovnicești ( pentru că nu toți bătrânii sunt și spirituali ), mărturia lăuntrică a Duhului, propriul bun simț, sfatul înțelept, etc.
 4. Încredere în ciuda problemelor. O dată ce am luat o decizie, pășim înainte cu credință. Indiferent de obstacole. Diavolul și „Sanbalații” vor încerca să-ți înmoaie inima. Să strecoare în inimă îndoială și frică. Când Dumnezeu ți-a arătat calea pe care să mergi înainte, nu uita că El nu te lasă singur. El merge înaintea ta netezindu-ți cărările.

Care este sfatul tău pentru a afla voia lui Dumnezeu? 

( ofer, Vineri 9 noiembrie,  acest cadou unui comentator la această postare )

Single Post Navigation

4 thoughts on “Cum găsim voia lui Dumnezeu și un cadou în valoare de 79,99 $?

 1. 1. Porneste cu convingere ca planul Domnului este perfect si ca intotdeauna planul Lui suveran se implineste. Traieste zilnic in suveranitatea lui Dumnezeu! Crede-l pe Dumnezeu pe Cuvant!

  2. Fii credincios in lucrurile mici, si Dumnezeu isi va dovedi credinciosia incredintandu-ti lucruri mari! Nu astepta ca Dumnezeu sa binecuvinteze viata ta cu calauzire in domeniile in care doresti calauzire, daca nu esti gata sa arati caracter in orice circumsanta.
  „Eu, zice Domnul, te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta!” Psalmul 32:8

 2. Mihai,

  este foarte bine venită intervenția. Mulțumesc.

  Nu-i așa că uneori ne facem de cap în lucrurile mici și banale, dar așteptăm „minunile Lui” în lucrurile mari și vitale?

  Credincioșia în lucrurile mici este așteptată de Domnul.

  Domnul să fie cu tine!

 3. Deobicei oamenii cand vor sa afle care este planul lui Dumnezeu cu privire la viata lor incep sa se roage si sa posteasca intr-un mod deosebit si acest lucru nu este rau. Problema este ca pana in acel moment greu ei nu au facut lucrul acesta in mod constant, ca si un mod de viata. Cred ca Dumnezeu nu se lasa manipulat de lacrimile noastre si timpul pentrecut cu El doar atunci cand avem nevoie intr-un mod deosebit, cred ca in astfel de cazuri Dumnezeu nu ofera calauzire.
  Mai degraba traieste cu Dumnezeu in fiecare zi, cauta sa Il auzi vorbindu-ti in fiecare zi, si atunci cand ai o problema mai dificila dar si atunci cand nu ai!
  Pe fondul unei vieti traite langa Dumnezeu in fiecare zi, El iti ofera calauzire.

  Si inca ceva, nu cred ca Dumnezeu ofera calauzire celor care sunt doar curiosi sa vada care este planul Lui. Dumnezeu va oferi calauzire unei vieti care este gata sa implineasca ceea ce El spune!

 4. Cadoul promis conține doua CD-uri cu tot ce este mai bun de la Thomas Nelson. Valoarea în print a materialului din CD-uri este de peste 1.200 $. Cadoul se duce la primul comentator: Mihai Neag. Felicitări și sunt convins că îți va fi de mare folos în slujirea frumoasă pe care o faci deja.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: