Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

După 5 ani, „ambasada” se închide!


Se împlinesc 5 ani de când m-am înscris pe wordpress. Până aici s-au adunat 1,163 de postări și 5,126 de comentarii. 

Am învățat multe despre blog în acești ani. Sunt convins că încă mai am destule de învățat.

Dar iată doar câteva  lucruri pe care le-am învățat până aici:

 1. Blogul este o unealtă pentru disciplina mea. Pentru a scrie pe blog este nevoie de timp. Și asta cere disciplină. După cum ați observat, încă mai de lucru în acest domeniu.
 2. Blogul mă ajută să-mi cizelez gândurile și ideile. Înainte de a scrie o postare sunt obligat să meditez la ce scriu și la felul în care scriu.
 3. Blogul mă ajută să interacționez cu alții. Sunt provocat să privesc și din alte perspective.
 4. Blogul mă ajută să fiu de folos și altora. Dumnezeu lucrează în viața mea. Și nu numai în mine, ci și prin mine în viața altora. Blogul este o unealtă de slujire.

Cu toate acestea, cred că a venit timpul ca „ambasada” să-și închidă porțile. Toate au vremea lor. Iar vremea „Ambasadorului” s-a încheiat.

Vă mulțumesc tututor celor care ați vizitat acest blog. Mulțumesc celor care l-ați făcut frumos și de folos pentru mulți alții.

Luna decembrie este o lună plină și aglomerată pentru mulți dintre noi. Voi lua o pauză de blog până în luna ianuarie. Sper ca în anul viitor să continui această slujire. Dar cu un nou blog pe wordpress.org. Cei care îmi vor găzdui noul blog este o echipă din Satu Mare. Dar, nu știu dacă dorința mea se va materializa. Voi căuta voia Domnului și pentru acest lucru.

Vă doresc Sărbători Binecuvântate și mult Har pentru Noul An!

Tare mult aș vrea să vă ascult sugestiile și sfaturile pe care mi le oferiți la sfârșit de „Ambasador”!

Dacă aveți un blog, care sunt lecțiile pe care le-ați învățat din blogul d-voastră?

Dacă ați fost un vizitator al acestui blog, cum v-a ajutat „Ambasadorul”?

Vă mulțumesc!

UPDATE: 

Începând din seara aceasta ( 4 decembrie 2012 ) blogul „Ambasadorul” este oficial și practic închis.

Ultima ușă a „ambasadei” se închide. Este ușa comentariilor.

Din seara aceasta blogul se poate doar citi și …reciti.

Vă mulțumesc încă o dată din tot sufletul pentru participare!

Domnul să vă binecuvânteze!


Single Post Navigation

57 thoughts on “După 5 ani, „ambasada” se închide!

 1. Fr. Adi,

  1- ia citeste aici ce ai postat pe 5 noiembrie:

  „” Prin harul și mila Domnului ieri am fost ales pastor al Bisericii Creștine Baptiste “Maranata” Hunedoara.

  Sunt mulțumitor Domnului pentru călăuzirea Lui. „”

  2- ia mai citeste aici ce-ai postat pe 20 noiembrie:

  „” Ne mutăm!!!!

  0 0 Rate This

  M-am hotărât! Ne mutăm!

  E vremea unei schimbări de locație.

  Unde?

  La Satu Mare.

  Nu-i vorba de familie. Nici de slujirea mea.

  Mâine vă spun mai multe!

  O zi binecuvântată!

  Stați pe aproape

  3- ia mai citeste si aici:

  „” Cu toate acestea, cred că a venit timpul ca “ambasada” să-și închidă porțile. Toate au vremea lor. Iar vremea “Ambasadorului” s-a încheiat. „”

  Frate Adi,

  pe 5 noiembrie confirmi ca Domnul te-a pus pastor la Hunedoara, iar dupa 15 zile spui ca te muti la Satu Mare ( ca o fi voia Domnului !!! ). Domnul te-a pus pastor la Hunedoara ca, dupa o jumatate de luna sa lasi Biserica cu ochii-n soare ca, Domnul te trimite la Satu Mare !!! Iar acum dai lovitura de gratie ca, vremea blogului Ambasadorul s-a terminat !!! Stimate frate , tu drept cine ne iei pe noi vizitatorii ??? Nu ti se pare ca prin aceste comicarii postate in ultimul timp, ne jignesti ? De ce nu vrei tu sa fi sincer in primul rand cu tine insuti si apoi fata de noi vizitatorii si sa recunosti ca ai ajuns la faliment in lucrarea ta de pastor !!! Eu zic ca, acest lucru ar fi un act de demnitate din partea cuiva care se pretinde a fi pastor peste Turma lui Dumnezeu.
  Apoi din cate stiu eu inainte de Ambasadorul, ai mai avut un blog, iar acum vrei sa-l inchizi si pe acesta ca, apoi mai tarziu sa deschizi altul. Care-i motivul de nu mai poti sluji pe acest blog si doresti sa deschizi altul ? Nu cumva toate aceste actiuni ale tale din ultimul timp, au legatura cu falimentul in slujire la care ai ajuns ?
  Cand eu ti-am spus ca, tu confunzi slujba de pastor cu cea de evanghelist ( pe vremea cand faceai mult turism intern si international, in loc sa-ti vezi de Biserica peste care te-a pus Dumnezeu sa o pastoresti acolo la Hateg), te-ai suparat pe mine si m-ai cenzurat. Iata ca acum a venit vremea secerisului tau. Azi culegi ce-ai semanat.
  Frumos era, daca anuntai ca iti dai demisia din slujba de pastor inaintea lui Dumnezeu, pentru modul eronat in care ai inceput sa slujesti.
  Arate Adi, concluzia si adevarul este ca: ti s-a dereglat directia !!!

 2. Frate Remus,

  nu are nici o noimă ce ați scris.

  Blogul „Ambasadorul” se închide. Dacă Domnul va vrea, voi deschide altul la vremea potrivită. Găzduirea blogului va fi făcută de la Satu Mare. Deci, doar blogul se mută la Satu Mare! Prin mila Domnului sunt păstor la Hunedoara. Dacă se închide un blog, nu înseamnă faliment pastoral.

  Demisia din slujba de păstor? Un păstor chemat de Domnul nu poate face așa ceva!

  Mult har vă doresc!

 3. Fr. Adi,

  da, cer scuze pentru interpretarea gresita din postul cu mutarea si pentru cuvintele gresite care au urmat acestei greseli. Orice contract de munca pe care-l incheie un angajator se poate si desfiinta in conditiile in care angajatul nu isi mai onoreaza obligatiile contractuale. Ia exemplul din pilda Ispravnicului necredincios. Dumnezeu cum pune un pastor, tot asa il da si jos, atunci cand risipeste AVEREA Lui. Daca nu ai gestionat bine lucarea Bisericii de la Hateg, o vei gestiona pe cea de la Hunedoara, de la 30 km distanta ? Ma indoiesc ca vei supravietui multa vreme la carma Bisericii din Hunedoara, avand in vedere si distanta , care implica costuri mai mari financiare si de timp, ca si cum Biserica ar avea un pastor local. Timpul de calatorie de la Hateg pina la Hunedoara variaza intre 30-45 de minute in raport de conditiile de trafic pentru un singur drum. Deci ca atare, duminica sa participi la doua programe iti trebuie 2-3 ore numai sa ajungi la Biserica. O biserica de nivelul lui Maranatha nu se conduce de la o distanta de 30 km. O biserica de acest nivel, consuma foarte mult timp pentru slujire, ca atare ar fi mai benefic ca, cel ce o conduce sa locuiasca in Hunedoara sau eventual intr-o locatie din apropierea orasului, care este foarte aproape.
  Ma indoiesc ca, aici iti vei permite sa faci ceea ce ai facut la Hateg, lasand Biserica de izbeliste ca, Domnul te trimite pe tine pastor, sa faci turism intern si international de predicat Evanghelia. Calatoriile tale exagerate in vederea predicarii Cuvintului lui Dumnezeu, apartin Evanghelistului si nu Pastorului. Poate pina la urma vei intelege acest lucru tu si cei mai multi pastori evaghelici din Romania, care amestecati slujba de Pastor cu cea de Evanghelist.
  In rest, Dumnezeu sa ajute.

 4. Frate Remus,

  Aveti informatii gresite. Iar subiectele abordate sunt din categoria flecariilor. Nu vreau sa intru in discutii de genul acesta.

 5. Frate Adi, astept cu nerabdare sa-ti citesc noul blog. In ce- priveste remusii si alte asemenea exemplare cred ca blogul tau ar avea multe de castigat daca ne-ai scuti pe noi, oamenii normali, de stressul de a lua contact cu astfel de persoane , sa zicem folosind un nemeritat eufemism, excentrice. De dragul sobrietatii dar si a unui minim nivel intelectual presupus intr-o conversatie pe blogosfera crestina te rog sa filtrezi the „dross” si sa pastrezi doar ceea ce este constructiv si util . Amestecarea unor comentarii decente cu elucubratii fantasmagorice ale unor tipi dubiosi nu-ti va face bine blogului.

 6. Atatea lucruri minunate si folositoare in zidire crestina am aflat pe blogul dv.!Va multumim.Apoi am accesat si alte bloguri.Din pacate am fost”stresati”de persoanele care-si varsau veninul prin comentarii nepotrivite cu statutul de crestin.Vom gasi oare comentarii facute in dragoste frateasca,in respect si fara a judeca pe altii?Fr.Adi,pentru noi veti ramane pastorul cel mai bun si drag.Hunedoara a castigat !Hategul a pierdut!Ma refer la biserici.Hunedoara este orasul nostru de suflet si ma bucur pentru crestinii de la Maranatha.Domnu sa va binecuvanteze in toate.Si daca ati prestat si slujire de „evanghelist”,dupa cum zice pers. de mai sus…sa stiti ca meritati si acest titlu.Nu luati in seama rautatile acelea.Pornesc din invidie si necunoasterea realitatii.Multa pace si har in slujire.Nu e nici o suparare daca nu publicati;voiam sa stiti ca suntem alaturi de dv.Si blogul urmator va fi la fel de vizitat.

 7. Si eu cred ca e buna schimbarea in ideea unui blog nou (ca locatie si format).

  Blogul este foarte bun pentru a spune multe ganduri care se aduna in minte atunci cand observi si incerci sa intelegi. Si, de aceea, devine si folositor.

  Eu nu am vazut blogul ca pe un loc unde sa scriu despre mine si despre familia mea. De aceea nici nu am scris. Dar blogul este blog pentru a fi folosit de fiecare dupa buna sa placere. Consider blogul de fata ca fiind valoros.

  Blogul este bun pentru a spune un punct de vedere, pentru noi crestin, in contextul atator directii aberante si fara noima pe care societatea le incearca in lumea ideilor si cea a faptelor. Inima credinciosilor se bucura ca exista un om ca tine care este curajos sa spuna pe nume anumitor lucruri (si) pe un blog.

  Blogul iti cizeleaza gandurile, te ajuta sa exprimi idei pe care esti, astfel, nevoit sa le structurezi mai bine si mai clar. E una sa intelegi tu, cel ce gandesti, si e cu totul altceva sa inteleaga cel de langa tine prin exprimarea ta.

  Eu cred ca ar fi bine sa mai scrii pe blog (cel nou). Atunci cand ai ceva de spus. Exista si tensiunea de a scrie pe blog ca sa nu ramana nescris. Dar, cand cineva are ceva de spus, atunci are impact ceea ce spune. Desigur, pentru un predicator este mai greu in sensul ca el oricum spune ce are de spus in mesajele sale si risca sa se repete sau sa gaseasca inutil sa mai scrie si pe blog ce a spus deja. Dar este folositor pentru altii care citesc blogul.

  Apoi, ar fi dialogul. Dar ideea mea nu a fost de a face o apologia a blogului. In ce priveste dialogul si comentariile sunt de acord cu ce a spus faithman mai sus, ca idee. In loc ca cineva sa scrie aberatii ar putea sa foloseasca timpul liber pentru a citi o carte – ajuta! Pentru ca si comentariile sunt de citit pe bloguri – esti interesat si de reactii si dialog, dar te oboseste cand sunt mai multe comentarii care nu zic nimic si se nasc discutii fara finalitate.

  Cititorii trebuie si ei sa aprecieze gandurile scrise de cei care platesc pretul intelegerii.

  Multumesc pentru cei ai scris pana acum!

 8. Faithman,

  Iti multumesc pentru fiecare participare la blog.
  Am retinut sfatul. Multumesc.

 9. Va multumesc pentru incurajare si dragostea d-voastra. Sunteti si veti ramane in inima si rugaciunea mea.

  Domnul sa va insoteasca la fiecare pas.

 10. Ascultareacredintei,

  Esti unul din cei mai activi comentatori ai acestui blog. Iar fiecare comentariu a fost valoros. Multumesc.

  Domnul sa fie cu tine. Apreciez mult toata slujirea ta. Iar blogul ascultareacredintei trebuie citit de cat mai multi.

  Mult har.

 11. Dragă frate Adrian, sunteţi unul dintre prietenii mei virtuali. Ceea ce, după opinia mea, vă diferenţiază de multe alte bloguri a fost răbdarea şi tactul cu care aţi aţi răspuns la mojiciile care vi s-au aruncat în faţă. Blogul a fost oglinda dvs, v-a arătat felul de a fi: cinstit, smerit, în căutare de adevăr, blînd şi plin de dragoste. Dumnezeu v-a călăuzit şi la scrisul pe blog şi tot El vă va îndruma pe viitor. Nu aveţi nevoie de sfaturile mele, eu am de învăţat de la dumneavoastră.

  Un singur lucru aş mai vrea să vă spun: să aveţi mare grijă să vă păstraţi independenţa de gîndire, libertatea ideilor şi sinceritatea scrisului. Cînd cineva îţi face blog e ca şi cum ai intra la un jug ce se poate dovedi nepotrivit. Să se fi vărsat oare borcanul cu sfinţenie la Satu Mare? Să dea Domnul să fie aşa, deşi eu, în locul dumneavoastră nu m-aş face „frate-de-blogăr” cu nimeni.
  Noi suntem din biserica Lui, dar blogul nu-i biserică. Dumnezeu ne vrea diferiţi, nu ca pe coreenii de nord. Noi suntem florile Lui, nu uniformele pe care ni le-a dat la purtat.
  Dacă personalitatea dvs. va fi strivită de sfaturi, de cenzura subtilă a unor hiperpocăiţi, pierderea va fi mare şi eu o voi resimţi din plin.
  Domnul să fie cu dvs, frate Adrian, şi cu toţi ai dumneavoastră.

 12. Pingback: Cronici mondene (79) N-aş da ambasada pe un consulat « Vindecătoru

 13. Erată: „aţi” numai o dată (aţi aţi răspuns); „frate-de-blog”, în loc de frate-de blogăr;

 14. Frate Cristi,

  Sunt magulit de cuvintele frumoase dar exagerate in ceea ce ma priveste. Va multumesc oricum.

  Daca imi voi mai deschide vreun blog acesta va fi gazduit de clausweb. Este vorba doar de gazduirea web. Nu are a face cu continutul blogului sau cu influentarea principiilor. Asta pentru ca as vrea sa fiu pe wordpress.org.

  Sfaturile pe care mi le-ati oferit cu atata prietenie au fost receptionate cu mare grija si pretuire. Va multumesc.

  Mult har in tot ce faceti.

 15. szromulus on said:

  Imi pare rau sa aud decizia de a inchide blogul. Imi dau seama ca aveti un motiv foarte intemeiat pentru a face asa ceva. Consider ca aveti un blog elegant care merita vizitat.

  Sa va daruiasca Dumnezeu forta si inspiratia de a scrie mai departe, cu totii avem nevoie de un condei care poate lumina in intunerec. Condeiul internaut este o arma impotriva intunerecului este o expresie a ceea ce suntem. Multi cred ca blogingul este doar o falsa gazeta electronica, as cuteza sa spun ca Dumnezeu poate folosi fiecare cuvant spre slava Lui. Nu suportul de scris conteaza ci continutul, putem scrie pe un colt de hartie aruncat intr-o carte din librarie si tot va putea Dumnezeu sa atinga un suflet prin acele litere. El da viata literelor scrise.

  Sa va binecuvanteze Dumnezeu cu un nou condei si cu o noua perspectiva si va astept cu drag pe calea „undelor” internaute anuntandu-ne deschiderea noului blog.

  Romulus

 16. Fr. Adi, astept cu nerabdare noul blog. Sper sa reusiti sa va faceti timp sa scrieti cat mai des incepand din ianuarie, pentru ca ce am gasit in cele 2 ambasade de pana acum a fost intotdeauna ziditor.

  Ceea ce am apreciat in tot acest timp a fost, in special, dreptatea cu care ati semanat Cuvantul lui Dumnezeu, fie ca a fost in predicare, discutii personale sau pe blog, punand pe primul loc pe Dumnezeu si apoi parerile oamenilor.

  Sper sa ne revedem si pe noul blog! Domnul sa va calauzeasca!

 17. Bogdi,

  Multumesc. Sper sa ne si vedem cu ajutorul Domnului.

 18. Szromulus,

  Va multumesc pentru aprecieri.

  Domnul sa va binecuvanteze.

 19. Fiți binecuvântat în noua slujire!
  Așteptăm noua adresă de blog. Poate ne-o comunicați cumva atunci când va fi cazul.
  Să auzim numai de bine!

 20. Frate Ionescu,

  Mult har va doresc si eu in slujire.

 21. Fr. Adi,

  imi retrag inapoi toate cuvintele pe care le considerati ca nefondate si va rog sa ma iertati pentru greselile facute. Scopul cuvintelor nu a fost desconsiderarea dvs.. Totusi, faptul ca Biserica de la Hateg nu v-a mai dorit ca pastor in continuare, il consider un esec in slujire. In rest va doresc cele bune si succes in noua slujire ( dar mai cu responsabilitate ).

 22. Atunci,Remus,retrage si ultima expresie”esec in slujire” caci e total nefondata si aduce a desconsiderarea de care faci vorbire.Apropo:”imi retrag inapoi”-ti se pare corect?Dovedeste ca biserica din Hateg nu l-a mai dorit pe fr. Adi.si atunci unii vor crede ce scrii!Pana atunci bucura-te ca esti luat in seama,dar nu pentru comentarii de calitate,ci pentru a fi contrazis si corectat.In rest….Doamne, da-ne intelepciune!Si ne iarta daca Te intristam cu atitudinea noastra!

 23. stimate Anomin,

  in primul rand fi bun si dezvaluie-ti identitatea si apoi sa vi cu pretentii. Din marturisirea fratelui Adi, a reiesit ca, la ultima alegere de pastor a intrunit mai putin de 70% din voturi asa cum cerea regula, motiv pentru care si-a pierdut slujba de pastor in acea biserica din Hateg. Ca poate s-au facut si alte dedesubturi sa fie scos din slujba, asta este altceva. Si daca ar fi adevarat, ar fi trebuit sa aduca la cunostinta acest lucru, sa nu fim dusi in eroare. Ma indoiesc ca, asemenea ” victorie ” o putem incadra la succes. Sunt eu de vina ca el nu, ne spune ce s-a intamplat acolo ?
  In rest , cele bune.

 24. Ca ambasador al Evangheliei sunt acum la Melbourne, Australia, departe de biserica Bethel, din Los Angeles, unde sunt deocamdata “acasa”.
  Slujirea este o problema intre Dumnezeu si fiecare slujitor in parte. Cei din jur au sanse mici sa o inteleaga. Mai ales cand Stapanul isi muta ambasadorii dintr-o parte in cealalta.Este foarte trist ca unii se grabesc sa vorbeasca in numele Stapanului si sa evalueze slujirea altuia. Biblia ne spune ca numai Dumnezeu va avea ultimul cuvant.

  In admiratie pentru ceea ce Dumnezeu mi-a dat prin slujirea ta pe blog, ma rog ca ea sa continue, unde, cum si cand va dori Stapanul tau si al nostru. Va fi si spre binele si bucuria mea.

 25. Sfatul meu este ca la hunedoara sa va implicati mai mult in relatiile cu oamenii, nu in stat pe internet, inchis in biroul bisericii si scris pe blog. Oamenii au nevoie de relatie cu pastorul, nu de a-si pune internet acasa ca sa vorbeasca cu el. Asta a dus la esecul din hateg, chiar daca dvs credeti ca din cauza ca ati fost impotriva recasatoririi in biserica, sau altor probleme . Ati pierdut relatia cu oamenii de aceea ati pierdut alegeriile. In plus ati neglijat si ati subestimat relatia cu comitetul si ati uitat ca nu se iau singur deciziile in biserica, ci exista si comitet care totusi e ales de biserica. Si aruncati asupra Domnului incapatinarea ca nu este calitate a unui pastor.
  In rest daca blogul acesta va ia din timpul cand puteti vizita o familie, mai bine o inchideti de tot…
  Snteti foarte bun la cuvant, asta a pierdut poate hategul, si mare piedere e sora COra, care a fost mare binecuvantare la gradinita si la scoala duminicala pentru cei mici. In cei 15ani de slujire sunt familii la care nu ati calcat niciodata pragul usii. Vi se pare corect asta pentru un pastor? Mie nu. Scriu asta pentru ca multi de aici din blog au judecat si continua sa judece biserica din hateg si asta ma doare. Da, ati fost un bun predicator, dar nu pastor care sa aiba grija de oi.
  Dar acum nu conteaza ecutul. Important e sa intelegeti ca ATi FACUT greseli la hateg si sa nu le repetati oriunde va veti duce. E important predicarea corecta a cuvantului dar mai impoant e sa AI GRIJA de oi.
  Domnul sa va aiba in paza toata familia si mutle binecuvantari

 26. „Mai important e sa ai grija de oi”…oare hrana prin Cuvant pe care un pastor o da oilor nu tine de grija pe care o are pentru ele??? Timpul (considerat nefolositor de unii) pe care acesta il petrece inchis in birouri pentru rugaciune, partasie cu Domnul, pentru studiul Cuvantului, este oare atat de nefolositor incat sa se renunte
  la el???… In plus, daca considerati ca e asa de importanta vizita fratilor din biserica, de ce nu o practicati? Nu va opreste nimeni. Ne place numai sa stam comozi la casele noastre si sa aruncam responsabilitatile pe care totii membrii unei biserici ar trebui sa le aiba, pe seama pastorului.
  Observ ca nu vi se pare corect ca un pastor sa nu viziteze membrii unei biserici…Dar, vi se pare corect ca oameni care nici macar nu vin la partasie cu fratii, care umbla cu barfeli prin oras poate-poate intalnesc vreun om interesat ca sa-i umple mintea cu minciuni, sa aleaga pastrorul bisericii???? Mie nu…dar lucrurile astea nu conteaza, nu conteaza ca pe oameni ca acestia ii vezi numai la alegeri si prin oras, dar nicidecum la biserica. Vi se mai pare corect sa vezi oameni care vorbesc intruna ca trebuie sa ne iubim, sa ne iertam, sa fim buni si dup-aia tot acestia se ridica in biserica si urla, aduc acuze nefondate asupra unui om? Mie nu… Daca tot e sa evaluam ce e corect si ce nu, atunci sa privim din toate punctele de vedere, ca ar fi multe de spus. E usor sa mergi la biserica, sa stai pe o banca ca la sfarsit sa zici numai „Mda, a fost o predica buna”, dar sa nu te gandesti la sacrificiile si munca din spate. Stiti ce a adus esecul in biserica din Hateg? Nemultumirea oamenilor, rautatea lor, ignoranta, nepocainta…nu aruncati vina intregii biserici asupra fr. Adi. Asta se face de 15 ani, cand ceva nu mergea bine, nu veneau oamenii la biserica, bancile astea goale care nicicum nu se mai umpleau, nu-i nimic, avem vinovat. Aaaa stai, nu eu/noi, ci fr. Adi, bineinteles!!! Am avut, ca biserica, parte de binecuvantari extraordinare prin familia Condrea, pe care eu n-am sa le uit niciodata, am sa multumesc vesnic Domnului pentru ele…Am sa-mi amintesc ca au fost 15 ani din viata mea in care Domnul mi-a vorbit prin fr. Adi, m-a adus la pocainta, m-a incurajat, m-a mustrat prin Cuvantul spus de el, am vazut si am luat exemplu viata de rugaciune si de pocainta a fr. Adi.
  Sa aduca Domnul vremuri de pocainta in biserica din Hateg(si daca vremurile alea inseamna vremuri de prigoana, cu durere in inima si teama ma rog sa le aduca Domnul si pe alea). Domnul sa aiba mila de noi!

 27. Stimate anonim,

  las-o moale cu aerele occidentale americanesti. Pe mine nu ma impresioneaza deloc unde locuiesti si excursiile tale prin tari occidentale. Si eu locuiesc in Germania de ani buni asa ca, faptul ca locuiesti in America, poate il intereseaza pe badea Ion din deal. Iar cat despre titlul pe care ti l-ai acordat nu ti se pare, ca este cam inalt? Domnul Isus a spus ca dupa ce vom face tot ce ni s-a poruncit, sa ne numim: robi netrebnici, nicidecum ambasadori !!!

 28. Denisia,

  bineinteles ca vina pentru situatia de la Hateg, nu poate fi pusa 100% numai in dreptul fratelui Adi. Dar pastorul nu are numai atributia de a hrani poporul si ” prescrie medicamente ” la cei bolnavi!!! El mai are si functia de ” asistent medical „, care uneori mai taie cu bisturiul ce este rau si bandajeaza pe cei care au o rana deschisa . Deci, nu poti lasa ranitii din casa ta nebandajati ca, sa mergi sa-i bandajezi pe altii. Acest fenomen sa cam petrecut in Biserica din Hateg, prin turneele de evanghelizare facute de fratele Adi.
  Prin asta nu vreau sa spun ca e ceva rau in sine si nici ca, Dumnezeu nu se foloseste de un pastor si in afara Bisericii unde slujeste, dar toate lucrurile facute cu masura, fara ca sa-ti afecteze lucrarea in care esti angajat. Iar delimitarea atributiilor in ce priveste slujbele de Pastor, Evanghelist si Invatator, cultele baptist si penticostal, nu le-au lamurit nici in ziua de azi.

 29. Denisia, tu poate ai fost vizitat de fratele Adi acasa, dar sunt frati pe care i-am vizitat si eu si care cu multa durere dupa plecarea lui Adi spuneau ca greseala lui a fost ca s-a indepartat de oi. Nu neg faptul ca pentru o predica trebuie sa te pregatesti, si nu sambata ci toata saptamana. Stiu asta. Dar ce ai spune daca tu ocolegelor tale doar le-ai vorbi fara sa stii nevoile lor, fara sa stii durerile lor. Crezi ca predica ta ar avea valoare daca tu nu mananci ce mananca ele, daca nu le vizitezi, daca nu creezi o relatie. Nu cred… Harul lui Fr Adi a fost sora Cora care era f comunicativa si deschisa cu oamenii, pe cand dansul s-a inchis din ce in ce mai mult in ultimii ani.
  Mie mi-a placut f mult de el. Prediciile lui ma zguduiau de multe ori si ii multumeam domnului pentru asta, dar NU e DESTUL….. Sunt bisericii in care invatatorul e o persoana iar pastorul e alta, pentru ca sa isi poata indeplini fiecare in plinatate functia lui. In cazul hategului fR Adi a fost predicatorul perfect dar ca pastor a mai fost putin de lucru…
  Imi reprosezi cati oameni vizitez eu… Stiu,nu pe multi, nu cat a trebui, incecr in meseria mea sa imi dau silinta si sa ajut cat pot… sa ma interesez cat pot de ei…
  Eu nu am vrut sa ii scad din valoare fr Adi, dar nici sa invinovatesti doar biserica… Nu e corect…. Intr-o relatie intotdeauna sunt ambii de vina…
  Va si spun niste calitati remarcabile ale dansului pe ca le voi aprecia intotdeauna:
  – om de incredere… Pacatul marturisit ramanea acolo, nu circula prin sat
  – serios in relatia cu dumnezeu….
  – dedicat familiei.
  – om intelept…
  Slava Domnului pentru asta. domnul sa va ajute sa Il slujiri in continuare pe Acel care v-a ales si sa nu uitati de relatia cu oamenii.

 30. Dan Tanasa on said:

  Frate Adi are mare dreptate sora Rodica Botan cand spune” Nu conteaza ce faci…cineva o sa critice…(criticii).De ei nu scapam nicidecum.Sper ca noul pastor din Hateg sa nu faca ce a facut cu biserica din Madrid,poate cei mai multi nu stiu nimic inca. Dumneavoastra ramaneti langa Domnul stiind ca cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie vor fi prigoniti. Fiti binecuvantat.

 31. Remus si Elena, d-voastra credeti ca fr. Adi nu se califica pentru a fi pastor, ci invatator.

  In aceasta situatie, credeti ca cel mai potrivit ar fi sa il dati afara din functia de pastor al Bisericii(fara a se discuta in prealabil macar posibilitatea de a ramane invatator), sau batranii Bisericii sa discute situatia ghidandu-se dupa Scriptura si aceasta problema sa ramana in interior si sa nu afecteze un intreg oras?

 32. Remus si „Elena”, sa n-o mai intoarcem dupa degete: fratele Adi a fost sapat, pentru ca pe usa din dos trebuiau sa intre altii.

 33. Sora „Elena”, in timpul cat fratele Adi era pastor in Hateg, i-ati spus personal, direct, toate aceste lucruri pe care le spuneti acum cand nu mai e pastorul bisericii?

  Chiar credeti ca faptul ca nu a vizitat pe batrani a fost mobilul celor sub 30% care au luptat public si nepublic cu arme firesti ca sa il schimbe? Modul in care au luptat descalifica lupta lor.

  Intai se cerea o disociere a Bisericii de cei ce si-au permis strigate si atitudini descalificante in adunare, apoi, pe un teren curatit, discutii ca intr-o familie cu fratele Adi, deschis, si o solutie bine cumpanita impreuna cu Dumnezeu, care nu ar mai fi aruncat in indignare pana si necrestinii din oras. Altfel felul cum s-a procedat in raport cu fratele Adi a fost unul „in dos” sau „din spate”.

  Rodul actiunilor noastre se va vedea in timp. Dumnezeu sa aiba mila de noi!

 34. Bogdi,

  eu nu fac parte din Biserica din Hateg. Nu sunt implicat cu absolut nimic in aceasta problema. Bineinteles ca fratele Adi putea sa ramana in continuare membru acolo si sa slujeasca. El doreste sa slujeasca in continuare lui Dumnezeu numai pastor, deaceea a parasit Biserica din Hateg, fiindca acolo nu mai era posibil sa indeplineasca aceasta slujba.

 35. EC,

  nu contest ca n-ar fi adevarat ce spui. Si cum au permis fratii sa se intample una ca asta in Biserica lui Dumnezeu ?

 36. Pentru ca,”din pacate”,in biserica Betleem din Hateg „domina” crestinii firesti si nu cei duhovnicesti!Altfel, adunarea de atunci,25 martie 2012, nu ar fi semanat cu o „adunatura de certareti….” ,ci cu o adunare a sfintilor lui Dumnezeu,asa cum a dorit fr. Adi sa fie,dar unora nu le-a placut… .E prea complex subiectul si nu facem decat sa ne tulburam mintile din nou.Sa privim inainte,la Isus,sa ne incurajam unii pe altii la o viata sfanta si sa ne iubim asa cum ne-a iubit El,pentru a fi demni de numele de crestini.Multa pace !Ps.:nu sunt anonimul „cu aere occidentale…”,ci alt anonim.

 37. „Douăzeci și cinci de ani de disciplină într-un birou cât un cuib de pasăre din spatele bisericii sale din Chicago, au produs un om ca Tozer, care a produs o asemenea carte ca -Urmărirea lui Dumnezeu- .Aceasta, în schimb, a produs pe oceanul învățăturii spirituale valuri care se unduiesc până la marginile pământului.”

 38. Remus, daca nu sunteti parte a Bisericii din Hateg, credeti ca e bine sa veniti cu texte ca ‘esec in slujire’ si atele care nu fac altceva decat sa denigreze si chiar sa raneasca?

  Cred ca in timpul care l-ati irosit citind acest articol (si neintelegandu-l) si scriind aceste comentarii care nu ajuta pe nimeni, mai bine spuneati o rugaciune scurta si sincera pentru fr. Adi.

 39. un lucru sa stiti : fr Adi mergea la spital si vizita fratii bolnavi internati eu am trait experienta asta si de cate ori ii ziceam de cineva de la biserica inrernat se ducea numai in cazul in care nu era anuntat .Eu m-am intalnit de nenumarate ori cu fr.Adi la spital.Si cand e cel mai necesar sa te viziteze fr.pastor? cand esti la spital ,cand esti bolnav. Cand esti sanatos te duci la biserica si esti multumitor Domnului pt. sanatate si nu cauti motive sa dai vina pe pastor (valabil pt Remus,Elena si toti sarcotasii).

 40. carcotasii,am vrut sa scriu

 41. da asa e or intrat altii care nu au de-a face cu predica ,las ca am „mancat”destul Cuvant cand era fr Adi la Hateg acu o venit vremea postului .

 42. Am urmărit mai multe discuţii care s-au purtat în acest loc în ultima vreme, astfel că am găsit vreo două motive pentru care să-mi dau şi eu cu părerea. Subiectiv, bineînţeles.
  În primul rând, mă interesează şi îmi permit asta pentru că fac parte din biserica păstorită acum de fratele Adi. Apoi am o problemă cu atitudinea celor care-şi dau cu părerea din întuneric. Am mai scris şi eu în câte un loc şi s-au găsit şi acolo, (mai puţini, ce-i drept, datorită traficului), dar la fel de cunoscători să-şi spună părerea şi să judece, ei care cunosc mai bine ca oricine, chiar şi decât cel în cauză, cum s-a întâmplat un anumit lucru. Deranjul meu este în dreptul celor care fac lucrul acesta în sens negativ. Dacă ar încuraja, ar motiva, s-ar ruga sau ar mijlocii din întuneric foarte bine, dar să dai cu pietre de la adăpostul anonimatului (la asta mă refeream când am spun întuneric) este de-a dreptul nepotrivit. Chiar nu ştiu cum de mi-a venit un cuvânt atât de elegant pentru a exprima asta, dar rămâne aşa.
  Nu ştiu cum de poate ajunge cineva la convingerea (deşi poate că nu este o convingere) că trebuie să fie el poliţistul netului sau al vreunui blog. Şi că veni vorba de poliţai, atunci când vine la tine cel original şi are şi el cuvinte de dojană, este obligat de lege să se prezinte ca să ştii cine te taxează, nu? Te întreb pe tine (voi), poliţaiul blogului (blogurilor), cum te-ai simţi ca atunci când ai comis o contravenţie, să te sune un anonim, să-ţi ceară datele personale, să-ţi spună că te-a văzut el (sau a auzit de la alţii) că alaltăieri spre amiaz ai mers cam cu 61,7 km/h prin localitate? Dacă îţi dă şi un cont bancar în care să trimiţi contravaloarea amenzii, ce faci? Ba ar trebui ca s-o plăteşti, că doar vocea anonimă a poliţistului ştie ce vorbeşte. Ori suntem consecvenţi ori nu mai suntem.
  Acuma, ce-i drept, fiecare om are dreptul la o părere proprie, cât o fi ea de subiectivă, dar… dacă ai o rezervă în a-ţi arăta identitatea, ce-ar fi ca să-ţi ţii şi părerea tot acolo? În anonimat. Dacă ţi-e ruşine de numele şi identitatea ta, ce-ar fi ca să-ţi fie ruşine şi de părerea ta. Şi să şi-o păstrezi. Mai bine să-ţi fie ţie decât proprietarului blogului care îţi îngăduie vorbăria.
  N-am putut ca să nu mă gândesc dacă nu este şi ceva bun în asta şi am găsit vreo două lucruri la prima gândire. Din experienţa mea, aceste comentarii anonime şi negative, au doza lor de umor şi amuzament şi apoi văd că astea (sau şi astea) îi determină pe oamenii de bine să spună şi ei ceva ca atare. Ei pot s-o facă din anonimat. Au doza lor considerabilă de încurajare. Tot din experienţa mea, afirm că un comentariu pozitiv şi de bun simţ, bagă „în buzunar” o duzină din celelalte. Cel puţin.

  Emi- Hunedoara

 43. Frate Remus,

  din păcate din nou aveți informații eronate.

  Statutul nostru spune că trebuie să ai 75%.

  Subiectul postării este blogul „Ambasadorul”

  Vă mulțumesc pentru înțelegere.

 44. Elena,

  vă mulțumesc pentru sfaturi. Dar îmi permit să vă semnalez că ați preferat să le adresați pe internet și pe blog.

  Iar subiectul acestui post este blogul „Ambasadorul” și nu slujirea pastorală de la Hațeg.

  Totuși aș fi făcut câteva observații, de dragul d-voastră, dacă v-ați fi declinat identitatea! ( apropo de relațiile de care menționați atât de mult ).

  Mulțumesc.

  PS: În seara aceasta voi închide comentariile de pe „Ambasadorul”. BLogul se va putea doar citi și … reciti.

 45. Denisia,

  îți mulțumesc pentru gândurile sincere așternute aici. Sunt o încurajare pentru mine și Cora.
  Mulțumim.

  Ne gândim la tine și ne rugăm în continuare pentru tine și familia ta.

  Și eu cred că Biserica din Hațeg a greșit față de păstorii ei. Și mă rog ca Domnul să o cerceteze și să înțeleagă că nu este har acolo unde nu este pocăință!

  Domnul cu mila, iar noi cu pocăința!

 46. Remus,

  nu știu despre ce turnee de evanghelizare vorbiți? Poate din nou o informație greșită culeasă din zbor? Vă rog ….

 47. PG,

  apreciez corectitudinea acestor observații. Mulțumesc.

  Întotdeauna am fost deschis la orice sugestie, sfat, critică adusă spre folosul meu și al lucrării pe care am făcut-o.

  Domnul cu mila, iar noi cu pocăința!

 48. Sora Simona,

  vă mulțumesc că mi-ați reamintit de slujirea de la spital.
  Vă mulțumesc și că adesea ați fost lângă noi în această slujire frumoasă. Dar nu pentru cârcotași facem noi slujirea. Ci pentru Domnul care vede în ascuns și ne va răsplăti fiecăruia după faptele lui.

  Fiți binecuvântată împreună cu întreaga familie!

 49. Frate Dan Tanasa,

  Unii au darul de a critica mereu. Dar nu este un dar de la Duhul Domnului.

  Mult har!

 50. EC,

  nu știu dacă cineva m-a săpat, dar Biblia vorbește despre săparea de groapă: cade în ea cel care a făcut-o!

  Să avem mare grijă 🙂

 51. Anonim,

  atunci când întâlnim în biserici certăreți și oameni firești, Biserica este chemată să facă ce spune Biblia în legătură cu aceștia.
  Altfel, câteva muște acresc și strică tot untdelemnul.

 52. Bogdi,

  oamenii definesc în multe feluri și în multe culori succesul sau eșecul în slujire. Adevărata definiție este dată de Domnul: BIne rob bun și credincios. Te-am pus peste … și ai fost credincios. Cu asta trebuie să ne cântărim mereu.

  Și eu mă rog pentru tine!
  Abia aștept să ne și revedem.

 53. Frate Emi,

  Observații foarte bune! Mulțumesc!
  Dar cu anonimii nu am găsit vreo soluție până acum decât poate …. spam-ul sau trash-ul.

  Apreciez slujirea pe care o faceți în Hunedoara. Mult har!

 54. Mirela Crisan on said:

  Citesc blogul tau de multa vreme si aici am gasit incurajare,invatatura,multa maturitate in gandire si Duhul Domnului sa te calauzeasca si pe mai departe cand vei scrie pe noul blog.Astept cu drag sa citesc articole interesante si ziditoare.
  Fii binecuvantat impreuna cu familia in lucrarea care o faceti la Hunedoara.

 55. A sti sa taci , e o virtute
  Inscrisa-n randul altor zeci,
  La fel de mari si cunoscute,
  Cu binecuvantari pe veci.

  Caci mai usor e a deschide
  Fereastra gurii sa vorbesti
  Si mult mai greu s-o poti inchide
  In fata dulcilor povesti.

  A sti sa taci in orice vreme,
  Cand vorba ta e de prisos.
  Mai bine altii sa ti-o cheme,
  E mult mai greu, dar e frumos.

  A sti sa taci e o comoara
  In lumea noastra de dureri;
  Ea face viata mai usoara
  Si astazi mai frumos ca ieri.

  A sti sa taci oricand, ia seama,
  E-o-nfrangere a vechii firi;
  Cand limba ta isi cere vama,
  Opreste-i relele porniri.

  Si, daca vrei sa-nveti tacerea,
  Priveste la divinul Miel
  Si cere-I Domnului puterea
  Sa poti si tu sa taci ca El.

  Cand Il loveau cu-nversunare,
  Cand chinul mortii L-a patruns,
  Cand suferinta era mare,
  El nu a dat nici un raspuns.

  Si pentru ce-ai vorbi intr-una?
  Nu sti ca vorbele se duc
  Si nu mai poti sa strangi nici una
  S-o pui in lanturi sub papuc?

  Mai bine taci, e mai cuminte;
  Nu te lasa de vorbe dus;
  Decat o mie de cuvinte,
  Mai bine o tacere-n plus.
  i.g

 56. Ioan Alexandru G on said:

  Aveti un alt blog?

 57. Nu am un blog. M-am scriu pe LinkedIn. Mult har.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: