Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Este Batşeba mai puternică decât Goliat?


Mă gândesc la David.

Un om după inima lui Dumnezeu. Ce compliment!!!!

Un închinător şi un psalmist.

Un bărbat super curajos care a mers prin credinţă şi a avut o grămadă de biruinţe şi experienţe formidabile cu Dumnezeu.

Şi îl găsesc pe acest David, pe la vârsta de 50 de ani căzut în cele mai adânci păcate! Adulter, minciună după minciună, crimă, ipocrizie.

Mă înspăimânt.

Asta înseamnă că a umba cu Dumnezeu ani de zile şi a beneficia de binecuvântarea Lui nu înseamnă că „prindem” aşa un fel de imunitate faţă de păcat.

Cum de a reuşit David să cadă atât rău?

Colapsul lui David nu a venit deodată. Au fost câţiva viruşi „secreţi” care au lucrat la prăbuşirea lui.

Primul virus: păcatul nerezolvat din viaţa lui. David era un tip fain şi lăudat de toţi. Numai că era în viaţa lui, un mic „colţisor”, o mică „cămăruţă” la care nu a avut niciodată acces Dumnezeu şi voia Lui: relaţia lui cu femeile.

David făcea colecţie de frumuseţi feminine. ( 2 Sam.3:2-5; 2 Sam.5:13, 2 Sam.15:16 )

Cum? Poligamia era ceva obişnuit în vrema lui?

Greşit!

Poligamia nu a fost niciodată în planul lui Dumnezeu. Dumnezeu a tolerat-o uneori, dar nu a fost niciodată de acord cu ea. Iar Cuvântul lui Dumnezeu era foarte clar în ce priveşte viaţa regelui:

După ce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău, şi o vei stăpâni, după ce-ţi vei aşeza locuinţa, şi vei zice: „Vreau să pun peste mine un împărat, ca toate neamurile care mă înconjoară”, să pui peste tine ca împărat pe acela pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău, şi anume să iei un împărat din mijlocul fraţilor tăi; nu vei putea să pui împărat pe un străin, care să nu fie fratele tău. Dar să n-aibă mulţi cai, şi să nu întoarcă pe popor în Egipt ca să aibă mulţi cai; căci Domnul v-a zis: „Să nu vă mai întoarceţi pe drumul acela.” Să n-aibă un mare număr de neveste, ca să nu i se abată inima; şi să nu strângă mari grămezi de argint şi aur. Când se va aşeza pe scaunul de domnie al împărăţiei lui, să scrie pentru el, într-o carte, o copie a acestei legi, pe care s-o ia de la preoţii din neamul Leviţilor. Va trebui s-o aibă cu el şi s-o citească în toate zilele vieţii lui, ca să înveţe să se teamă de Domnul, Dumnezeul lui, să păzească şi să împlinească toate cuvintele din legea aceasta şi toate poruncile acestea, pentru ca inima lui să nu se înalţe mai presus de fraţii lui, şi să nu se abată de la poruncile acestea nici la dreapta nici la stânga, şi să aibă astfel multe zile în împărăţia lui, el şi copiii lui, în mijlocul lui Israel.

David în acest singur domeniu, nu vrea să asculte. Vrea să fie şi el „în pas cu lumea”.

Dragilor, atunci când laşi un păcat nerezolvat în viaţă, laşi de fapt un „virus” fatal care îţi va mânca sănătatea fiinţei tale şi te va conduce spre prăbuşire.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Este Batşeba mai puternică decât Goliat?

 1. Domnul sa ne vorbeasca in continuare pe acest blog,ma bucur mult,multumim

 2. multumim doamne pentru toate binecuvantarile de la tine.

 3. fica REGELUI on said:

  🙂 din cate imi amintesc eu predica aceasta a fost mult mai complexa, aici sunt doar unele idei…pot sa spun ca mi-a placut foarte mult aceasta predica, care daca imi amintesc bine a fost prezentata in biserica in 3 parti…
  Domnul sa te binecuvinteze frate Adi, si iti doresc ca de fiecare data cand te ridici sa predici sa o faci sub calauzirea Duhului Sfant si numai spre lauda si gloria Tatalui nostru din cer…

 4. ambasadorul on said:

  Fica REGELUI,

  Binecuvîntarea Domnului să fie şi cu tine.
  Mulţumesc de încurajare!
  Domnul să ne ajute să facem totul spre slava şi gloria Tatălui nostru din cer…

  Noapte bună!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: