Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Sfânt, doar în reclamă?


către Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, către cei ce au fost sfințiți în Cristos Isus, chemați să fie sfinți, și către toți cei ce cheamă în vreun loc Numele lui Isus Cristos, Domnul lor și al nostru: (1 Cor.1:2 )

Sfințenia pozițională ( de etichetă ) trebuie trăită practic în viața cotidiană. Trăim vremuri cumplite. O vreme în care ceața nesfințeniei este tot mai groasă și tot mai pregnantă. Ieremia este un profet care a trăit într-o vreme nesfântă, Iată doar trei carateristici ale nesfințeniei din vremea lui, și vom realiza că sunt și a vremurilor noastre.

Ieremia 6:10

Cui să vorbesc și pe cine să iau martor ca să mă asculte? Urechea lor este netăiată împrejur și nu sunt în stare să ia aminte. Iată Cuvântul Domnului este o ocară pentru ei și nu le place de el.

Ce face nesfințenia în viața noatră? Ne afectează urechile. Se închid urechile la Cuvântul Divin. Nu ne mai place de el! Începem să-l răstălmăcim, să-l schimbăm, să-l înlocuim cu alte cele.

Ieremia 6:13a

Căci de la cel mai mic până la cel mai mare, toți sunt lacomi de câștig; de la prooroc până la preot, toți înșală.

Toată lumea este după câștig, după prosperitate. Numai avem timp de rugăciune, de post, de biserică, de misiune, de dărnicie, de cântare, de ucenicizare pentru că trebuie să câștigăm. Ce? Pâinea? O, nu pâinea este problema, ci cașcavalul de pus pe ea. Trebuie să fie din acela cu mucegai frațuzesc sau belgian. Pentru ăla muncim de nu mai putem. Și uita așa, mucegăiește și credința noastră.

Ieremia 6:15

Sunt dați de rușine, căci săvârșesc urâciuni; și totuși nu roșesc și nu știu de rușine. De aceea, vor cădea împreună cu cei ce cad…

Am ajuns vremuri când din cauza nesfințenie din jurul nostru, nu mai vezi roșeață în obraz. Când a fost ultima oară când ai văzut un adolescent roșind în obraji de rușine? Nu, nu mai roșim de rușine. În loc de rușine, facem glume și spunem bancuri. În loc de rușine, ne distrăm. Și dacă nu râzi la glumele nesfinte, ești considerat de modă veche, îngust și ciudat.

Celor care se plimbă prin parc în timpul rugăciunii de la biserică, nu le mai cad ochii în pământ de rușine. Ci, dimpotrivă se cred puternici, grozavi și uriași spirtuali. Ei nu sunt atât de slabuți să aibe nevoie de ora aia de rugăciune. Pot și fără ea! Sigur, că pot și fără ea, dar cu mari prierderi a sufletului.

Nu este vorba de sfințenia stil „icoană”. În cadrul ceremonial, sunt o persoană, dar în vacanță sunt alta. Duminica este ziua sfântă, dar Miercurea este cu totul altă zi. Amvonul este locul sfânt, dar în hol mai pot schimba vreo două bârfe.

Dragilor, pe noi stă scris cu sângele scump al lui Isus: „SFÂNT”.

Să ne trăim numele!

Ioan 17:17

Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Sfânt, doar în reclamă?

  1. Alexandra D on said:

    Amin…In sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume…Domnul sa ne ajute sa ne traim numele in fiecare moment al vietii noastre…

  2. 1. Primii, care au rastalmacit Cuvantul Divin, au fost scribii ce au tradus Noul Testament din limba greaca in primele secole d.H. Acestia au scos/adaugat/modificat anumite pasaje in functie de interesul lor social/politic de moment…
    2. Daca sunt un pic rautacios pot sa afirm ca neoprotestantismul este o creatie a capitalismului. Fara mass-media si sustinerea financiara a membrilor, culturile neoprotestante nu ar fi astazi atat de populare. Riscati sa fiti ipoctit daca va deziceti de „prosperitatea” made in US, de modelul lor economic.
    3. In principiu oamenii sunt diferiti. Este o utopie sa credem ca’i putem slefui doar dupa modelul crestin. The only way is all the way.

  3. Brainerd on said:

    Neoprotestantismul este o inspiratie Divina, care a venit ca o necesitate, datorita religiilor ce traiesc, cum spunea Pavel in 2Timotei 3, „o evalavie de forma”.Daca asa stau lucrurile cu sursa existentei bisericilor neoprotestante, ma intreb ortodoxia si catolicismul,ar mai fi existat daca nu obligau si nu inselau poporul sa boteze copiii fortandu-i sa intre in religia lor, fara sa aiba dreptul ca ei sa decida?Inchisorile sunt pline de ortodocsi si catolici, ca dovada a puterii bisericilor lor. Domnul sa aiba indurare de poporul amagit, iar de liderii religiilor acestora, sa-i scuture putin, ca prea multi merg in Iad din cauza lor.

  4. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (21.01.2010) « România Evanghelică

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?