Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Ce este Biserica?


…către Biserica lui Dumnezeu…(1 Cor.1:2a)

Multe din probleme și crizele cu care se confruntă biserica de astăzi s-ar diminua dacă biserica și-ar regăsi identitatea.

Ce este biserica? A cui este ea?

Ce tare mă bucur că  biserica nu este a mea. Aș fi de multe ori extrem de deprimat. Nu este biserica părinților noștri. Nu este biserica cultului baptist. Ci este biserica lui Dumnezeu.

Aud uneori că ixulescu și-a deschis biserică. Ixulescu poate să-și deschidă un butic, un depozit, o asociație, un restaurant, o cofetărie, o afacere, dar nu o BISERICĂ! Ea este lucrarea lui Dumnezeu. El, Dumnezeu dă naștere unei biserici!

Nu există sub soare nici o altă realitate ca și Biserica lui Dumnezeu.

Nu sunt sigur, dar cred că John MacArthur spunea la un moment dat:

  • Biserica este un bastion al lui Dumnezeu într-o lume care zace în cel rău.
  • Biserica este o ambasadă a lui Dumnezeu aici pe pământ.
  • Biserica este o “avanpremiere” a ceea ce va fi.
  • Biserica este o “taină” pentru cei din lume.
  • Cei din Biserică sunt singurii”extratereștrii” aflați pe planeta noastră: oameni cu dublă apartenență!

În orașul Corint a avut loc o ciocnire, o confruntare interesantă între o Evanghelie predicată de apostol și lumea cu tot ce avea mai păcătos. Între un predicator și un sistem extrem de păgân și lumesc. Între o cale îngustă, neatractivă și o cale largă, plină de plăceri.

Cine a câștigat? Evanghelia!

Omenește: imposibil!

Cum a fost însă posibil?

A fost lucrarea lui Dumnezeu.

Biserica există în toate locurile în care Duhul Sfânt a adunat împreună câteva persoane care l-au primit pe Isus ca Mântuitor și Domn, care se închină lui Dumnezeu în duh și adevăr și se străduiesc să se păstreze neîntinați de lume și de poftele firii pământești.

Slăvit să fie Dumnezeu pentru Biserica Sa!


Single Post Navigation

3 thoughts on “Ce este Biserica?

  1. David Cristian on said:

    Imi amintesc ca in anii de scoala, am discutat despre biserica ca fiind organismul divino-uman si comunitatea istorico-escatologica. Biserica e vie, iar natura ei e in proportie de suta la suta divina si suta la suta umana. Cu adevarat e o taina, dar si mai minunat e ca noi suntem parte de lucrarea aceasta extraordinara. Apoi e o comunitate, a sfintilor care au plecat la Domnul dar si a sfintilor care asteapta cerul si marturisesc: „MARANATA”.
    Aproape ca imi vine sa strig ca si Pavel ” o adancul înţelepciunii Lui”. Gandindu-ma la cele de mai sus, fiecare serviciu de inchinare capata o alta semnificatie, in care nici rutina de peste vreme, nici slabiciunile, nici vremea mohorata sau frigul, nu-mi stirbesc din bucuria de a fi in Casa Domnului, Biserica lui Cristos.

    Salutari de la Brad, Cristian

  2. Marius Zărnescu on said:

    Am lansat blogul Max Lucado Romania. http://maxlucadoromania.wordpress.com/. Articole in limba romana, devotionale zilnice, saptamanale, video si in curand multe altele.
    Sunteti interesat sa facem schimb de linkuri? Daca da, va rugam sa ne anuntati. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
    Echipa Max Lucado Romania.

  3. ambasadorul on said:

    Cristi,

    nu e de mirare că Cristos Și-a iubit Biserica atât de mult, încât „S-a dat pe Sine pentru ea”. Biserica este „slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană”. Da, Biserica este divină dar și umană. Este a lui Dumnezeu dar este și în Corint, Brad sau Hațeg.

    Domnul cu voi!
    Ne întâlnim Marți cu ajutorul Lui!

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?