Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Sămânța pentru rugăciunea de dimineață (1) – guest post


 Dimineata seamana-ti samanta… (Eclesiastul11:6)

Suveranitatea lui Dumnezeu este manifestata glorios, in cascade de har nespus de felurit, prin Domnul Isus Hristos, pentru fiecare din preaiubitii Lui.

Rasfoind  fara sunet filele vietii mele de credinta, am reprezentarea clara a unui mod ales, prin care, Providenta Divina a gasit cu cale sa-mi intareasca pasii in pelerinajul spre Cer: prezenta alaturi, la nevoie, a unor frati si surori, stalpi de sustinere si indicatoare extrem de pretioase. 

De la incepturi, unul dintre ei, a fost fratele Marcu Nichifor. Imi trec pe dinaintea ochilor imagini cu un devotat si pretios slujitor al Scripturilor, simplu si sincer precum copilasii, dar extrem de darz, cu urme de rani primite in lupta pentru Adevar, uneori chiar de la “cei din casa lui “.Ii aud rasul molipsitor si, mai ales, glasul ferm, direct spre sufletul ascultatorului, cand da invatatura cu subsanta, proaspata. A croit carari drepte cu picioarele lui; asa cum si-a dorit, dupa inscrisul de pe Biblie -100% pentru Hristos – asa a si trait.

Fratele Marcu a fost un un semanator al Cuvantului, la timp si nelatimp, sub ungerea Duhului, pentru ca a invatat sa se lase el mai intai semanat, pe genunchi, de Marele Semanator.

Uneori samanta sfanta, se zbate ani, ca sa strapunga ariditatea si asprimea solului inimii. Nu odata, fratele Nichifor mi-a vorbit raspicat despre importanta rugaciunii de dimineata. A trecut in vesnicii fara sa aiba un raspuns . Intr-o zi insa, in sufletul meu a inmugurit o dorinta noua, insotita de vointa si de infaptuire . Grauntele a rodit !  Ce binecuvantari au urmat!

Prin aceste randuri dau mai departe chemarea la partasie cu Dumnezeu in “racoarea zilei”. Nu uita, ca izvorul ei este in El !

Unde esti?” Ai raspuns deja? Sau vei raspunde ?

Articol scris de prof. Neli Neiconi.

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?