Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

O biserică „deschisă la minte”


Din toate părțile se spune că între voi este curvie; și încă o curvie de aceea care nici chiar la păgâni nu se pomenește; până acolo că unul din voi trăiește cu nevasta tatălui său.

Și voi v-ați fălit! …

( 1 Corinteni 5:1,2a )

Trăim vremuri interesante. Apostolul Pavel spunea că vor veni „vremuri grele”. Sunt vremuri în care biserica este în pericolul de a cădea într-o complacere și o lipsă de voință spirituală.

Este situația bisericii din Corint. Se vorbește din toate părțile, dar biserica nu numai că nu face nimic, dar se și laudă cu această toleranță față de păcat.

Mă întreb ce fel de biserică este cea care ajunge să minimalizeze păcatul care este deja public și evident?

Este biserica care încearcă să explice totul prin prisma inteligenței lor.

Și voi v-ați fălit!

Apostolul le-a scris în prima epistolă cum să se poartă cu curvarii, dar ei aveau o altă convingere. Erau un pic mai isteți decât Scriptura. Atât de deștepți încât s-au trezit că justifică ce ar fi trebuit să condamne. Este biserica în care se explică atât de mult ce înseamă „libertatea” încât se trezesc frații că apără păcatul. Atât de „liberi” sunt în Cristos încât pot bea, dansa, fuma, distra și cu toate astea să-și păstreze locul în „staulul” atât de larg al bisericii.

Este biserica în care nimeni nu vrea să fie etichetat ca find un judecător sau unul care condamnă pe aproapele său. Așa se face că toată lumea este într-o părtășie dulce, iar ce se întâmplă în spatele ușilor, e problema privată a fiecăruia. Nimeni nu are dreptul a se băga în viața personală a celuilalt. Dacă până acum versetul cunoscut de toți era Ioan 3:16, aflați că astăzi în top este un alt verset. Matei 7:1

Nu judecați, ca să nu fiți judecați.

Scriptura cheamă biserica să judece. Nu motivațiile, ci conduita membrilor ei. Iar judecata trebuie făcută după principiile Bibliei. Asta se numește autoritate spirituală. Pentru cei care aveți Matei 7:1 ca verset preferat, permiteți-mi să vă mai dau un verset de memorat: Ioan 7:24. Vă las să-l căutați singuri în Biblie.

Iată un pasaj din cartea „9 semne ale unei biserici sănătoase”:

Trebuie să ne întrebăm ce înseamnă o biserică, dacă biseica noastră nu practică disciplina. Vedeți, la urma urmei, aceasta este o problemă ce ține de natura bisericilor noastre. Greg Wills considera că, pentru mulți creștini din trecut „o biserică fără disciplină cu greu se poate numi biserică.” Trebuie să trăim o viață care să susțină credința noastră.  (Mark Dever)



Single Post Navigation

3 thoughts on “O biserică „deschisă la minte”

  1. Otniela on said:

    Minunat acest Mesaj, frate Ambasador. Biserica trebuie sa ramana, pana la capat Mireasa Mirelui ei. Iar Mirele ei este sfant-HOLY, KADOSH!
    Ne confruntam astazi, in multe biserici din intreaga lume , cu o Evanghelie-surogat. Se poate trai si mai libertin, Mantuirea oricum nu se poate pierde. Oricum vom vedea cerul, doar traim prin HAR.
    Vedem ca asemenea presiuni erau si peste Biserica primara. De aceea apostolii ,atunci cand vizitau Bisericile sau le scriau epistole ( 1 Tim 6: 12 ) , ii indemnau fierbinte pe credinciosi „sa se lupte LUPTA cea buna a Credintei”. Dar ce inseamna „Lupta buna a Credintei?” Inseamna vigilenta, intoleranta fata de pacat ( sa-i iubim pe pacatosi, dar nu si pacatele lor ), grija pentru fratii nostri, rabdare in suferinte, practicarea dragostei crestine in orice circumstanta.
    Sa faca Domnul din fiecare Biserica o Mireasa vegheatoare, in permanenta cu vesminte curate. Si fie ca uleiul niciodata sa nu lipseasca din candela vegherii. Amin!
    Binecuvantari din plin!

  2. Pingback: www.e-credintadreapta.tk – Radio Credinta Dreapta – Resurse crestine , filme crestine online , predici mp3 , marturii audio , carti audio , biblia online , negative mp3 , radio crestin » Ghiulele pentru familie

  3. Pingback: Ghiulele pentru familie « Biserica Penticostala Maranata Vulcan

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?