Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Eu cu cine votez?


Iată aici o luare de poziție a fratelui Paul Negruț față de subiectul alegerilor și a implicării Bisericii în politică.

Single Post Navigation

13 thoughts on “Eu cu cine votez?

  1. andrei on said:

    Eu nu mai inteleg nimic. Tocmai pastorul Paul Negrut, care se plimba cu politicienii “la brat” vine acum si scrie un asemenea articol. Pai cam la fiecare absolvire a Universitati Emanuel, politicienii sunt cei prezenti la capela, la biserica, sunt peste tot. Fratele Paul ii promoveaza, ii lauda, ii ridica in slavi!!! De multe ori am participat la astfel de evenimente si de fiecare data am plecat cu un gust amar pentru ca niciodata nu au fost promovati “eroii tacuti” ai credintei. In schimb politicienii, ambasadorii, oamenii de afaceri sunt cei care nu lipsesc niciodata. Bolojan, Fiip, Maghiar, nenumarati ministri cu caltabosul in portbagaj, sunt oameni cu care insusi pastorul Negrut “s-a pupat” nu odata in public. Este o rusine mare sa vii acum sa postezi pe internet astfel de articole cand faptele tale arata exact opusul. Poate ca in aceasta situatie era bine daca pastorul Negrut avea intelepciunea sa taca.
    Si inca ceva daca a scris acest articol datorita experientelor triste pe crea le-a avut, oare nu era bine daca ar fi precizat in articol lucrul acesta. Nu era mai bine daca si-ar fi recunoscut mai intai propria-i vina. Dar pentru asta este nevoie de umilinta. Rusine!!!!!

  2. Anonim on said:

    andrei,

    nu rastalmaci substanta mesajului pastorului P. Negrut! Una este sa vina oficialitati la festivitatea de inceput sau de sfarsit de an scolar, ciclu de invatamant (adesea o fac din oportunism , chiar neinvitate, pana si in scolile de sat), unde se impune, mai ales din partea unui lider crestin , tact, finete, si altceva este sa te compromiti intr-un mod lamentabil si sa strici marturia crestina , intrand in politica „in strachini” :cunosti foarte bine , cel putin trei pastori, care pentru pozitii politice, au trecut cu cea mai mare usurinta dintr-un partid intr-altul, (in numele carei calauziri ? ) , si-au permis ei, sau aghiotantii lor, in Casa Domnului , sa faca campanie electorala desantata (la fel de condamnabila este si simpla manipulare a turmei, cand i se sugeraza sa voteze „oameni credinciosi” , caci se roaga si, vezi Doamne, vor schimba ei parlamentul antichristic sau legile! ).
    Nu stiu cine esti ! Daca esti aceeasi persoana cu cel ce vorbeste urat despre batrani in cealalta postare de pe blog, incerc sa inteleg, cu tristete, o inima care are multa nevoie de smerenia dragostei, pentru ca astfel sa implineasca Cuvantul de „a nu te purta necuviincios” .Imi permit ,in numele dragostei fratesti, sa-ti restitui necrestinescul „rusine!”.
    Pe tine nu te stiu si nici nu vreau sa te stiu intr-o asemenea stare!
    Pe fratele Paul si lucrarea lui o stie , din fericire, Dumnezeu si multimea inimilor curate care il asculta intotdeauna cu drag !

  3. Iosif Lupu on said:

    Romania are nevoie de oameni politici crestini seriosi , credibili, carismatici, integri si care sa se implice in viata publica! este de salutat prezenta credinciosilor evanghelici in consiliile locale la presidentia consiliului judetean, in parlament si astept cu nerabdare ziua cand vom avea ministri , prim ministru sau predente al Romaniei un om nascut din nou, un crestin devotat si supus voii lui Dumnezeu. Vreau sa fac insa o remarca…politica efectiva ( doctrina, ideologie, dezbatere, campanie electorala si orice actiune de genul asta) trebuie sa fie facuta pana la poarta bisericii…parerea mea ca nici macar in curte:) dincolo de gard pe trotuar ar fi ideal…iar credinciosii evanghelici trebuie motivati si mobilizati sa fie responsabili sa mearga la vot sa priveasca cu interes si sa se implice spre slava lui Dumnezeu si binele lor. Dumnezeu nu va ploua cu conducatori din cer daca noi atunci cand sunt alegeri ne rugam sa vina „unu’ cu frica si temere” iar noi stam acasa sau mergem si votam aiurea.

  4. Anonim on said:

    Frate Lupu,

    m-as fi bucurat mult mai mult daca ati fi vorbit despre necesitatea ca oamenii capabili, crestini seriosi , sa ia cu asalt Oltenia, Moldova, Muntenia, etc si sa vesteasca cu mare ravna Evanghelia pentru salvarea acestui popor. Crucea este adevarata si vesnica cale de salvare a Romaniei si a lumii , prin care e glorificat Domnul . in rest, totul este desertaciune si goana dupa vant, vanitate, sistem lume . Ce ar fi sa luati initiativa, prin intermediul blogului, de chemare la rugaciune pentru tara? Ca sa evanghelizeze omenirea apostolii nu au intrat in parlamente si consilii locale, ci s-au rugat, au postit si au dus Vestea Buna, indemnandu-ne asa sa traim si noi!

  5. Iosif Lupu on said:

    Draga Anonim,

    In primul rand sunt foarte dezamagit de cei care isi ascund identitatea si nu vor sa se stie cu cine avem onoarea sa dialogam….dar meritati un raspuns cred desi pe viitor v-as ruga sa reveniti cu o identitate si sa transferam discutia poate pe blogul personal unde ati putea face comentarii de asemenea fara nici o restrictie cu garantia unui raspuns din partea mea! iosif_lupu.ablog.ro/ ideea dumneavoastra nu este rea si nimeni nu contesta necesitatea unei asemenea actiuni dar subiectul si discutia nu este despre asa ceva…Nu toti crestinii au aceleasi slujbe, nu toti fac aceeasi lucrare….referinta mea este pentru credinciosii care au posibilitatea sa fie lumina si sare intre politicienii corupti, oameni integri care isi fac treaba bine slujind Domnului si oamenilor asta este ceea ce am spus eu…din pacate se starnesc polemici si va place unora sa va dati cu parerea ori aveti ceva de spus ori nu, ori are legatura cu subiectul sau este pe langa. Coomentariul este unul strict la subiect. Raspunsurile da-le te rog la subiect si ai demnitatea si verticalitatea sa nu te ascunzi in ceata anonimatului….vei castiga aprecierea tuturor…si poate devii si credibil

  6. Iosif Lupu on said:

    cine modereaza comentariile de ce nu le da pe toate cele car nu contin expresii jignitoare si exprima puncte de vedere doar?
    pentru simplu fapt ca deranjeaza raspunsul?
    aveam un mesaj pentru anonim..de ce nu a fost acceptat?…va rog reparati nedreptatea…vreau sa apara raspunsul pentru anonimul care mi-a dat o replica…de ce nu imi dati dreptul la cuvant?

  7. Cornelia on said:

    Draga frate Iosif Lupu,

    citind randurile tale adresate Anonimului,
    ti-am vizitat blogul ! A fost foarte important pentru mine ! Am inteles ca , dincolo de modul tau civilizat, academic ,de a duce un dialog, chiar si cu un anonim, ai neaparata nevoie de o revizuire majora a directiei pe care mergi. Blogul contine informatie politica in proportie de 99 % .Un urmas al lui Hristos, Il proclama pe Hristos, Il cinsteste pe Hristos si-L slujeste., nu face doar politica oarba. Nici biografia ta nu lasa sa se inteleaga ca am de-a face cu un crestin autentic. O, ce trist, cata devotiune pentru domeniul politic, pentru aceasta constructie demonica!
    Iti trimit un ultim indemn , in numele dragostei fratesti , prin urmatoarea poezie:
    ÎN VIE (2)

    Dionisie Giuchici
    vol. 2 – Domnul, nu eu!

    Şi tu şi eu suntem chemaţi
    În tainica lucrare,
    Din ceasul cel dintâi din zi
    Şi până la-nserare.

    Să ne grăbim la secerat,
    Căci holdele sunt coapte,
    Acum e timpul de lucrat,
    Cât încă nu e noapte.

    Să strângem ce s-a risipit
    Prin lanuri, pe ogoare,
    Căci răsplătirea la sfârşit
    Va fi nespus de mare.

    Isus Hristos ne-a poruncit
    Ca să lucrăm în vie.
    Căci noi suntem lucrarea Lui,
    A Lui împărăţie.

    Şi grâu, şi untdelemn, şi vin,
    Şi pomii cu smochine,
    Sunt toţi aceia mântuiţi
    Din lanurile pline.

    Cu-aceştia suntem comparaţi,
    Aceasta e lucrarea,
    În via-n care azi intraţi,
    Sunt fraţii, adunarea.

    Pe-aceştia să îi prelucrăm
    Cu dragoste deplină,
    Pe-acei pierduţi să îi chemăm
    La Domnul toţi să vină.

    Unelte Duhul Sfânt ne-a dat,
    Atâtea daruri bune,
    Din ziua când noi L-am chemat
    Cu post şi rugăciune.

    Cu Domnul suntem lucrători,
    Cu Domnul împreună,
    De vom vesti, de vom cânta,
    El ne va da cunună.

    Pe nume noi vom fi chemaţi
    În Patria Cerească,
    Căci Domnul ne va duce sus
    Ca să ne răsplătească.

    Suntem la cel din urmă ceas,
    Şi vine înserarea,
    Când va striga Cerescul glas,
    Că s-a sfârşit lucrarea.

    De-ai adunat de pe câmpii,
    Din roadele bogate,
    Răsplată mare vei primi
    În veşnica cetate.

    Amin

    Dumnezeu sa te binecuvinteze!

  8. Cornelia on said:

    Si inca o poezie minunata, nu numai pentru fratele Lupu!

    STINDARDUL SFINTEI EVANGHELII…

    Stindardul Sfintei Evanghelii
    Să-l ţinem totdeauna sus,
    Să răspândim Vestea cea bună
    Despre Salvare prin ISUS!
    Să ne încingem cu-Adevărul,
    Să promovăm principiul sfânt
    Că numai cei spălaţi la cruce
    Avea-vor pentru Cer avânt.

    Luptăm, luptăm şi iar luptăm,
    Să cucerim păcatul monstru,
    Aceasta-i datoria noastră,
    Acesta e destinul nostru.
    Trăim în lumea de rebeli,
    Primim şi ură şi sfidare,
    Dar cu Isus mereu învingem,
    Păşim cu zel spre-ncununare.

    Stindardul Sfintei Evanghelii
    A fost purtat cu demnitate
    De ’naintaşii devotaţi,
    De-acei cu suflete curate.
    Au îndurat ocări şi chinuri,
    Dar n-au abandonat lucrarea.
    Au înţeles să îşi sfinţească
    Şi gândurile şi umblarea.

    Suntem chemaţi să răspândim
    Aroma sfintei cunoştinţe,
    Să spunem de cerescul dar
    La milioane de fiinţe.
    Suntem stegarii lui Hristos,
    Ambasadorii păcii sfinte,
    Suntem legaţi de Creator
    Prin Duh şi dragoste fierbinte.

    Când lupta fi-va terminată,
    Vom fi voioşi culegători,
    Vom aduna comori ţinute
    Pentru eroi nemuritori.
    Ne-om aminti cu bucurie
    De bătăliile din vale,
    Şi-l vom cinsti pe Salvator
    Cu nesfârşite osanale.

  9. ambasadorul on said:

    Iosif Lupu,

    toate comentarile tale care au ajuns la mine au fost acceptate!

  10. Iosif Lupu on said:

    pentru Ambasadorul…se pare ca am gresit intr-adevar…imi cer scuze…au aparut toate replicile, gresala mea….

    pentru Cornelia,

    blogul nu este unul crestin in exclusivitate. nu public articole crestine ci am grupat pe categorii diverse insemnarile. in ultima vreme se pare ca au fost multe evenimente importante si am decis sa public cat mai multe din ele, in nici un caz 99% dar imi partine libertatea de a publica ce doresc eu cum si dvs sa va dati cu parerea…nu-i o problema. pe viitor s-ar putea sa va schimbati parerea daca urmariti postarile.

  11. Cornelia on said:

    Frate Lupu,

    faceti-mi ,va rog, cat mai repede bucuria de a-mi schimba parerea! Pana atunci, salutari fratesti…si o poezie:

    Divina sămânţă

    Semănaţi pretutindeni sămânţa iubirii
    Cu râvnă nestinsă din suflet curat,
    Căci rodul va aduce clipa-nfrăţirii
    Pentru mulţi aflaţi în starea-mpietririi,
    Care cu lumea haină s-au încurcat.

    Ogorul e lumea cea rea şi-ncâlcită
    Cu ură, cu vrajbă şi-atâta război!
    Divina sămânţă la toţi e-oferită
    De Fiul Salvării, spre-a fi răspândită
    Şi-n inimi mai dure şi-n inimi mai moi,

    Şi-n inimi răzleţe în care domneşte
    Setea răzbunării şi duhul meschin
    Şi-n locul unde cel rău pândeşte
    Şi-acolo unde răutatea-ncolţeşte
    Dând naştere la vlăstare de chin.

    Iubirea a-nvins şi mereu va învinge,
    Aroma-i sublimă pătrunde cu Har,
    La pieptul ei cald duios ea ne strânge.
    Şi-a dovedit lucrarea cu preţul de sânge
    Când ,s-a dăruit pentru toţi, pe Calvar.

    gc/NoV

  12. fossati cristina on said:

    eu ascult radio vocea evangheliei ro si in special Oradea, pedicile, si radio speranta in special emisiunile nocturne de psalmi si muzica:
    tot ceea ce ati ai creat in acesti ani in Romania pentru , in numele si cu ajutorul Domnului Iisus ….
    din afara tarii pare minunat..
    nu distrugeti cu diatribele si egoismele personale cu dorinta de afirmare personala in fata si asupra fratilor imaginea si rezultatele muncii voastre
    nimeni nu este fara pacat dar toti ce se recunosc
    in scoala si invatatura Domnului Iisus incept
    lungul drum al po-caintei (adica pre-cainta care
    nu este un punct final ci un punct de plecare
    pentru obtinerea statutului de om nascut din nou..)Dumnezeu sa va ajute sa-L cunoasteti si sa recunoasteti ca Biserica Lui uneste si nu dezbina
    Amin
    Emauela Cristina

  13. angeleeza on said:

    sunt deacord cu cristina,are perfectà dreptate.Dumnezeu sà te binecuvinteze.

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?