Ambasadorul

"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Cristos"

Organism sau Organizare?


Ce implică această întrebare?

Dacă Biserica este numai organism, ea crește și se dezvoltă de la sine. Orice intervenție umană este inutilă, și chiar păguboasă. Nu trebuie decât să lași Duhul Sfânt să lucreze, așa cum spune și cântare, și El va da viață Bisericii așa cum vrea El.

Dacă Biserica este o organizație, atunci aranjarea ei este datoria noastră. Trebuie să-i dăm o structură, o conducere, reglementări și principii așa cum le găsim în Noul Testament.

În Fapte 4:1-4, vedem o organizare perfectă guvernând viața templului. Totul era bine așezat. Dar viața spirituală nu s-a lăsat înăbușită de această organizare.

Scopul nostru nu este de a organiza lucruri și evenimente în biserică. Organizarea este numai un mijloc pentru a ajunge la țintă: nașterea și dezvoltarea vieții.

Unii vor zice: „așa este! Avem nevoie de viață în biserică, nu de organizare”.

Atenție însă: pentru că este viață, trebuie să organizăm cadrul în care ea se dezvoltă și să o ajutăm să înflorească mai mult. Acolo unde este viață sunt și probleme! Iar aceste probleme pot amenința foarte grav viața din biserică.

În Biblie, ce este viu este și organizat!

Un organism viu se organizează din interior. Aceasta înseamnă creștere organică. Diferențierea organelor se efectuează de la sine pe măsura creșterii și după nevoile noi la care organismul trebuie să răspundă.

Ce alte principii găsim în Scriptură despre viața Bisericii?

Single Post Navigation

Acum e rândul vostru. Ce părere aveți?